04 ianuarie 2022

pastila R (31)

Ruşii au anunţat* populaţia din Kiev că "ar trebui" să părăsească oraşul "imediat", indicând culoarele de evacuare. Pe care susţin că vor garanta securitatea deplasării civililor. 

Urmează faza finală. Se pare că modul în care au dus lupta până acum, urmărind pierderi civile minime dar cu pierderi prea mari din propriile rânduri, "nu mai este sustenabil".
- - - - - - -
* "prin mijloace specifice", dar mesajul a fost de aşa natură încât nu se poate nega nici existenţa sa, nici penetrarea spre destinatari
 
"De-acum înainte, evenimentele globale vor escalada rapid. Pregătiţi-vă în consecință."
Mda. Preiau şi redau, şi eu, ideea. Pe care deşi o avem toţi, poate nu avem şi reprezentarea ei.
 
(o aveam în subliminal, zumzăia pe-acolo şi deodată "s-a materializat")
"Bă, da' ruşii N-AU DRONE?!"
Am văzut ce-au făcut alea turceşti în Karabagh. Iar dacă ruşii nu vor să-şi expună "suplimentar" piloţii şi avioanele, alternativa ar fi dronele (şi, da, au şi ei). O posibilă explicaţie ar putea fi că "partea ucraineană" (adică militarii NATO de acolo, din teren) uzează de contramăsuri radioelectronice eficiente, care perturbă telecomandarea dronelor. Dar asta ar indica trădare în tabăra rusă: "au transpirat" codurile, ori nu se distrug punctele (desigur, mobile...) de război radio.
Însă dacă nu sunt perturbări radioelectronice critice şi totuşi nu s-au scos dronele, trădarea este în adâncul şi la vârful lanţului de comandă RU.
 
Nave militare mici ucrainene, folosind "tactici de roi (de viespi)", şi-au atacat propria garnizoană de pe Insula Şerpilor. O parte ascunse pe după nave civile*, şi patronate din aer de drone americane RQ-4 "Global Hawk” și MQ-9A "Reaper”. Asta după ce militarii ucraineni de acolo au acceptat propunerea rusească de capitulare (that position was untenable, given the circumstances). Trebuia să apară drept "masacru deliberat comis de ruşi", de aici narativul ucrainean cu cei "13 morţi" (oricum demascabil, la un moment dat). Aşadar, bombardment actually happened there on the island but also... returned fire from the Russian fleet. Flota rusă a respins navele ucrainene, distrugând şase dintre ele. Pierderile de pe cele şase nave-pirat - în număr necunoscut, dar printre cei 82 nu-i niciun rănit, şi "exact 82 erau de toţi".
- - - - - - -
(găsită pe un site sârbesc, srbin.info, unde este accesibilă şi traducerea-maşină RO)
- - - - - - -
* asta să fie oare explicaţia lovirii unei nave comerciale sub pavilion moldovenesc, şi a alteia turceşti? nici nu mai contează, "de către cine?"
 
Fac un pariu: urmează, foarte curând, şi Căţeaua (M)Aia de la Chişinău. Semne şi motive, sunt. Dar încă mai are şanse de extragere, spre deosebire de şobolanii din Kiev.
 
SITUAŢIE DISPETĂ LA GRANIŢELE ŢĂRII
Exact AŞA ("sic!" - al doilea cuvânt) a apărut titlul pe burtieră la România TV, minute în şir. Singurul post TV încă-urmăribil devine nedigerabil, haştagii şi crypto-haştagii l-au acaparat în platou. Dar asta n-ar fi fost posibil fără toxicitatea patronatului, Ghiţă-sistem, vizitat la Belgrad de tripleta Guşă-Andronic-Burci.
 
"De ce a fost ocupat obiectivul Cernobâl?" Probabil fiindcă se ştia (în Rusia) despre un false flag planificat acolo. Şi s-a prevenit, astfel, derularea sa. Dar mai sunt centrale nucleare în Ucraina, şi poate că scurgerea privind Cernobâlul a avut rolul de a devia atenţia de la false flagul real, acum în pregătire avansată.
 
Pe surse a apărut zvonul că Rusia va opri fluxul de gaze către Europa* "chiar săptămâna asta". Din proprie iniţiativă. Nu există "acum, aici" soluţie imediată de înlocuire a sursei. Că Scholz a anunţat "blocarea (autorizării)" conductei Nord Stream 2, încă nu înseamnă nimic - deja apăruse un blocaj birocratico-procedural, iar cu schimbarea regimului în Ucraina dispare necesitatea unei conducte de ocolire. Eh, mai rămâne aici "problema Poloniei", dar asta s-a mai rezolvat de câteva ori în istorie şi nici n-ar fi fost problemă acum dacă acolo n-ar fi politicieni care se cred în Rzeczpospolita Polska din secolul XVII, băgată de papalitate la înaintare** contra ortodocşilor (slavi).
- - - - - - -
* pe termen lung e o prostie să asiguri resurse naturale inevitabil finite unora care-ţi sunt de fapt duşmani - bun, ai folosit pârghia asta nişte decenii cu rezultate bune deşi suboptimale, dar nu mai poţi conta pe ea
** şi chiar ocupase Moscova între 1610-1612, desigur în numele altora
 
Din acest moment se poate considera oficial că la linia de contact din Donbas se află faţă în faţă trupe ale Federaţiei Ruse* şi ale Ucrainei. Urmând ca natura, intensitatea şi scopurile viitoarelor "contacte" să se schimbe şi ele, de asemenea.
- - - - - - -
* şi nu doar ale "separatiştilor susţinuţi de Rusia" (cică "instructorii militari" NATO s-ar fi retras, pe partea ucraineană - da, poate doar ăia, însă nu şi specialiştii)
 
"USR este în opoziţie", cică. Pâi atunci de ce nu vedem proteste stradale, cu haştagi? Simplu: fiindcă nu-s... în opoziţie. Decât faţă de interesele naţionale.
 
Oligarhii ăia ucraineni care fug ca şobolanii cu avioane charter tocmite special, nu "fug de ruşi", ci de ucrainenii pe care i-au jefuit (nu doar din 2014, ci mai demult).
 
Şi zi, bă "Aurescule"/Goldştaine...
Dacă Chestiunea [Canalului] Bîstroe ar ţine de Ucraina de-acum, pseudo-statul controlat direct de globalişti, şi nu de "vechea" Ucraină, pseudo-statul scăpat printre deşte de băşinoşii împăciuitorişti pseudo-sovietici, şi aflat atunci în plin proces de infiltrare inamică, tu ai depune acelaşi efort "pentru drepturile României"? Hehe...
 
Curtea "de Justiţie" a Uniunii Europene a emis o decizie care în mod esenţial este un atac* împotriva Constituţiei României (CJUE "afirmă în context" că hotărârile sale sunt mai presus de Constituţia României). Credeţi că există vreo reacţie** din partea SIE sau a Diviziei pentru Apărarea Constituţiei (de la SRI)? Aş! Ăştia se ocupă cu monitorizarea patrioţilor...
- - - - - - -
* diverşi agenţi de influenţă - unii deloc sau doar vag bănuiţi până acum - au îngânat scremut că "nu-i chiar aşa", că "hotărârea este interpretată aşa în mod abuziv de propaganda haştag", dar prin asta s-au deconspirat ei înşişi
** deşi "în mod normal" n-ar trebui să aflăm direct de la servicii - prin declaraţii, comunicate, etc - despre un eventual demers de alertare a celorlalte instituţii de stat "competente în domeniu", ultimele ar fi trebuit să dea măcar o aluzie; eventual una "ultimativă" în cazul în care serviciile "RO" n-ar fi prezentat prompt rapoarte pe marginea subiectului, cu propuneri concrete de contracarare - iar dacă serviciile ar fi alertat şi "statul" n-ar fi făcut nimic, să fi plasat ele aluzia, cu orice risc
 
Întrebare logică, găsită undeva pe net:
"If the current power grid can't handle a night of 20 degree* temperature without rolling blackouts, how will we plug 100 million electric cars into the grid?"
Un răspuns ar fi: pâi poate că ăia au de gând să fie nu 100 de milioane de proprietari de maşini (e vorba aici de SUA), ci targetul lor este o populaţie (globală) mult mai redusă, "trăind în armonie cu natura" (vorb-aia, precum au şi cioplit exact asta în Georgia Guidestones).
- - - - - - -
* este vorba despre grade Fahrenheit, adică minus 6,67 grade Celsius (frig, totuşi încă nu "cancer")
 
La acest moment, dezintegrarea (?) USR ar indica o ajustare a tacticii Ocultei pe zona RO: nu mai este nevoie de acest aliat al PnL, rolul rămânând rezervat pentru PSD. Fuziunile succesive cu ALDE şi PMP (la PnL) şi posibil cu PRO "România" (la PSD) au scopul de a aduna voturile burtă-verzimii, spre a conserva o majoritate. Probabil proiecţiile arătau o disoluţie a bazei electorale USR, înspre zona critică de 5%, şi deci s-ar fi pierdut resurse inutil în încercarea de a pune dop acolo. "Lorbanii" (Forţa Dreptei)? O glumiţă, dovadă nu numai că n-au mai adunat alţi parlamentari, ba chiar au pierdut unul (care s-a întors în PnL). Zvonul recent cu rocada Iohannis-Geoană, de la Cotroceni la NATO şi invers, întăreşte percepţia pactului.
 
BIG BADA BOOM ! 
(Leeloo, The Fifth Element, 1997)
 
Când Rusia va controla actuala graniţă Ucraina - Ungaria, va avea asigurată contiguitatea terestră până în Serbia şi posibil până în Bulgaria. Dar ce să le mai explici asta autiştilor de la Bucale? Deşi unii chiar înţeleg: so much with the "Three Seas Initiative"...
 
Pe străzile din Moscova se văd circulând sisteme antiaeriene S-400. Dacă nu-i doar maskirovka, asta ar însemna că au fost aduse exact lângă anumite obiective importante, a căror apărare trebuie întărită. Eh... şi poate nu doar împotriva aviaţiei inamice, ci şi împotriva unor elemente infiltrate în cea proprie, care ar putea urma anumite ordine de atac-surpriză, bănuite sau deja cunoscute. În Belarus bazele "staţionare" se golesc, oamenii şi tehnica trecând pe poziţii de campanie. În zonă, traficul feroviar este de natură militară "în proporţie de peste 60%", triajele sunt ticsite cu echipamente şi vehicule militare. Arhivele naţionale ucrainene ("cele esenţiale") sunt în curs de relocare, din Kiev spre vestul ţării. Oficina ICSI îndeamnă occidentalii să părăsească urgent Ucraina, cel târziu până pe 5 februarie,"as the risk to life is now being assessed HIGH+".
 
Israelul îşi permite (încă...*) să bombardeze ţinte de pe teritoriul Siriei, afirmând că o face "din raţiuni de securitate". Dar... niciodată poziţii ale ISIS**, doar bombardamente împotriva forţelor guvernamentale siriene ori împotriva aliaţilor acestora (Hamas, ori iranieni). Şi "nimeni" nu zice nimic.
În schimb, când Rusia invocă acelaşi argument al securităţii aflate sub pericol iminent, ce mai vacarm se aude. Şi încă nu s-a tras vreun foc mai departe de Donbas.
- - - - - - -
* mai nou, au apărut patrule aeriene mixte ruso-siriene, unele aproape de graniţa cu Israelul, deci - "semnal clar"; se vorbeşte şi despre "liberalizarea" folosirii rachetelor S-300 deja livrate părţii siriene, şi deocamdată ţinute la cutie, precum şi a celor ruseşti "proprii" aduse acolo (S-400)
** "niciodată" - eu unul n-am auzit (ori n-am reţinut) despre vreun raid israelian anti-ISIS; aviaţia rusă bombardează la greu poziţiile ISIS din deşertul din sud (ultimele resturi, infiltrate din Irak şi Iordania cu ajutor american), şi se anunţă o operaţiune mare de "pieptănare" a zonei de către armata siriană
 
Apar semne că haştagii încep să se care definitiv din ţară. Sau măcar "are beginning to consider it seriously". Deocamdată n-aş zice că-i un trend. Ici-colo, câteva cazuri. "Prinţesa urbană", de exemplu, cu răbufnirea "am obosit, nu mai am forţe, nu prevăd aici o schimbare în decursul vieţii mele". Aşa-aşa, duce-v-ăţi!
 
În condiţiile în care Rusia ar ocupa Ucraina, nerecunoaşterea de către Vestul colectiv a "noii situaţii" (probabil, un regim de tranziţie către instalarea unei administraţii pro-ruse), poate duce la consecinţe privitoare la tranzitarea frontierelor. Inclusiv cu Belarus, şi cele ruseşti cu statele baltice, scandinave şi cu Polonia (la Kaliningrad). Probleme şi cu spaţiul aerian, şi cu fluxul de mărfuri din şi înspre Asia. De văzut care va fi regimul nou de frontieră pe sectoarele ungar şi repmoldovean. De văzut şi ce se va întâmpla la frontiera de vest a Republicii Transnistrene (pe Nistru), aici ar putea fi "chichiţa deblocării".
 
Până la lansări de rachete fie şi "din eroare" dintr-o parte în alta, rămâne critică situaţia spaţiului aerian ucrainean în perioada tranzitorie de până la ocupaţia totală. Cealaltă ocupaţie, nu cea de după Euromaidan. Probabil că ambele părţi - UA & RU - îl vor declara zonă de excludere aeriană ("intri? te dăm jos!"). Acum, să vedem dacă Aliaţii Accidentali vor ţine cont de avertizarea lui Ivan, şi dacă se vor încumeta pe-acolo "while the things aren't yet settled". De asemenea, ce va face Ivan când va ajunge pe la colţurile camerei, dacă avioanele sale ar avea nevoie de rază de virare. Eventual brusc, reacţionând la rachete antiaeriene. O "suprapunere", în ambele cazuri, poate escalada.
 
Masonul Călin Georgescu tot mai bântuie prin (jurul) AUR. Iată-l la Iaşi de Ziua Unirii Principatelor, alături de George Simion şi parte din conducerea AUR.
Deci ştirea-zvon recentă cum că "s-au certat definitiv" şi  "cei de la AUR au blocat orice ieșire/promovare a mesajelor lui Călin Georgescu and Co", este falsă. În schimb cealaltă ştire-zvon, că masonul "român" Adrian Ragnar Thiess este cooptat ca strateg în cercul de decizie AUR, sună plauzibil. Ambele au apărut simultan, recent, dar prima o cam anula pe cea de-a doua... până acum.
Georgescu şi Thiess sunt atacaţi cum că ar avea legături "cu Rusia"*, dar de fapt legăturile lor se limitează la cercuri gorbacioviste şi oligarhice de acolo (la globaliştii RU). Eu pot înţelege că pe 24 ianuarie "toţi suntem români şi trebuie să ne unim", dar sunt "uniri şi uniri"...
-  -  -  -  -  -  -
* genul ăsta de "atac", venit din partea goarnelor globaliste, are de fapt rolul de a-i acredita în fals pe "atacaţi" drept "oamenii ruşilor", în viziunea antiglobaliştilor Rusia fiind (real) o forţă antiglobalistă - dar... atenţie! "acreditaţii" sunt conectaţi la partea putredă, iminent-perdantă, de acolo
 
Tărăgănarea va merge în aceeaşi direcţie ca şi în 2014, când Euromaidanul de la Kiev a trecut la faza militară (kinetic action) exact în toiul Olimpiadei de Iarnă de la Soci (din Rusia)? Când o acţiune militară mai serioasă cică "nu se poate face fiind Olimpiadă", blabla...
Ceea ce s-ar putea porni acum este mult mai costisitor faţă de un "simplu upercut" care să fi fost plasat atunci, prompt, clicii globaliste care îşi încerca norocul la Kiev, inclusiv prin lunetişti plasaţi unde trebuie. Astea venind în urma unui lung proces de infiltrare şi de şubrezire a aparatului de stat ucrainean. Proces foarte vizibil, de altfel - şi cu toate astea, foarte slab contracarat, spre deloc.
Totuşi, încă o "ultimă" săptămână acordată de Rusia Vestului colectiv (globaliştilor...) în vederea pregătirii şi prezentării unui răspuns privind securitatea globală, expiră înainte de 4 februarie. Care este ziua deschiderii Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing. "Chestiunea datei" devine astfel mult mai evidentă în cealaltă ecuaţie, China-Taiwan.
 
Atac simultan la primarul general Nicuşor Dan? DNA şi "PSD, cu greva şoferilor". Motive pot fi multe, dar aş vedea aici miza PUZ-urilor, neagreate de primarul general dar cerute de sponsorii partidelor.
 
Au mai rămas două zile ("lucrătoare") din săptămâna în care Rusia încă mai aşteaptă "un răspuns" de la the collective West în privinţa garanţiilor de securitate. După cum decurg lucrurile, nu era nici aşteptat, nici "în pregătire" un răspuns de vreun fel, ci asistam doar la retorica de dinaintea acţiunii.
 
Ciuciucă  îşi sapă de zor cu lopăţica de infanterie "adăpostul individual", gândind să rămână pe "poziţia fortificată" un timp mai lung (bugging in).
Pare convins că "se va rezolva cu plagiatul", şi chiar arată că asta va lua timp "pe proceduri", parţial chiar şi indicându-le: "În măsura în care vor mai exista semne de întrebare, UNAp va fi îndreptățită să solicite verificarea de către CNATDCU - Comisia 26 - Științe politice, studii de securitate, ştiinţe militare, informaţii și ordine publică."
PSD, lorbanii, AUR, USR - moţiune, anyone?! Sau intrăm în război prin Ciuciucă, sau "cu" contra lui!
 
Rusia expulzează o parte dintre diplomaţii americani din Moscova - "Luaţi-vă şi steagul-curcubeu* cu voi!"
Diplomaţii ruşi din Ucraina pleacă pe rând, iar cei din SUA s-ar putea să plece în grup mai devreme de "31 ianuarie", dată-limită apărută pe surse.
N-aş bagateliza mişcările, ba dimpotrivă...
- - - - - - -
* simbolul "comunităţii LGBT", arborat ocazional la reprezentanţele diplomatice americane, la ordinul lui Biden; mai apăreau şi în mandatul Trump, Pompeo dăduse ordin "să nu fie, totuşi, pe acelaşi catarg" (ca acum, când a revenit acolo)
 
Dacă zvonurile se adeveresc, urmează (aprilie-mai) ca Ciuciucă să ajungă noul preşedinte al PnL. Ioh-anus* ar avea majoritate în partid pentru aşa ceva.
Acum, să vedem dacă are majoritate şi la Senat, spre a-l debarca pe că_Cîţu şi de acolo. Şi dacă PSD se va afişa în majoritatea cotrocenistă. N-are loc de întors: ori marşează hotărât şi intră-n căcatul iohannist tropăind şi împroşcându-se singur, ori se va face majoritatea cu vot secret, cu "independenţi" şi lorbani, şi cu PSD mimând - sau nu - "opunerea" pe acest punct. Sau poate că_Cîţu primeşte ordin să mascheze cumpăna asta şi "demisionează" (de la partid, şi/sau de la Senat).
 - - - - - - - 
* e-te... "are... el"! el e doar omul de vitrină, păpuşa vorbitoare mânuită de Ventrilog
 
Conform părţii ruse, "tratativele au eşuat". Iar SUA şi aliaţii săi din NATO "nu sunt capabili" să răspundă pozitiv solicitărilor-cheie privind garanţiile de securitate. Reprezentantul rus la OSCE chiar a declarat: "dacă nu vom auzi un răspuns constructiv la propunerile noastre într-un interval rezonabil de timp şi atitudinea agresivă faţă de Rusia va continua, va trebui să acţionăm pentru eliminarea ameninţărilor împotriva siguranţei noastre naţionale".
Adjunctul ministrului rus de externe: "Rusia va recurge la măsuri şi tehnici, în eventualitatea [aproape certă] că nu va primi răspuns la solicitările sale. Nu există niciun motiv pentru reluarea tratativelor în viitorul apropiat. Situaţia a ajuns într-un blocaj. Factorii de decizie militari i-au prezentat preşedintelui Putin opţiunile în cazul deteriorării situaţiei în jurul Ucrainei, dar a trebuit dată o şansă şi diplomaţiei".
"Şapte" trenuri cu tehnică blindată înaintează spre frontiera cu Ucraina, iar avioane ruseşti înarmate cu noile rachete hipersonice au fost deplasate în Siria, de unde monitorizează Marea Mediterană dar mai ales grupările portavioanelor.
Ministrul de externe Lavrov a declarat că Rusia aşteaptă răspunsuri concrete, scrise, punct cu punct, şi nu mai târziu de săptămâna viitoare.
Un articol de la Sputnik se încheie cu fraza "Rusia este pregătită. Pregătită pentru un asalt geopolitic deja foarte apropiat, care foarte curând va cuprinde întreaga planetă".
Concluziile, s-au cam tras.
 
Aflăm (via trompeta NATO Armand Goşu, la Contributors) că în Kazahstan au început violenţele organizate abia după ce preşedintele kazah a început să demită mortăciunile şi conservele instalate în timp, pe vremea mandatelor vechiului preşedinte Nazarbaiev. Inclusiv premierul, provenit din mediul bancar. Trupele refuzau ordinele "ilegale", nu mai ieşeau din cazărmi, "nerecunoscând" noul şef al consiliului de securitate (cel iniţial în funcţie ar fi fost demis "neconstituţional" - apud A. Goşu). Deci fisură gravă în lanţul de comandă, la lumina zilei. Urmată de reacţia promptă a activării clauzelor din tratatul de alianţă CSTO. Protestele începuseră deja, sub pretextul scumpirii gazelor, iniţiată de premierul-bancher. Şi ar fi urmat faza regime change dar uite că cine trebuie a fost mai atent şi a contraatacat fulgerător. S-a învăţat "lecţia Ianukovici" (când aliatul tău "nu mai are substanţă" şi a devenit un simplu figurant care pe deasupra mai şi scânceşte, e mai bine să reacţionezi tu primul faţă de această situaţie, nu inamicul).
 
Informaţii neverificate, dar plauzibile:
- avioane americane F16 ar fi fost deja aduse în Ucraina
- iar altele, F15, în România; primele "mai aproape" datorită autonomiei mai reduse (?)
- "o mie" de tancuri Abrams ar fi fost aduse "în România şi Grecia"; probabil vor fi/sunt mai multe, dublu-triplu şi distribuite "în zonă" sau doar sunt pe drum, Grecia->România
- Rusia ar fi început aprovizionarea strategică a complexului de comandă nucleară doomsday săpat în Muntele Yamantau (Ural)
- avioanele ruseşti anti-satelit, operaţionalizate şi distribuite în poziţiile de plecare pentru atac
- americanii convoacă "discret" rezerviştii, cu destinaţia "Europa"
(se aşteaptă atacuri nucleare "şi" asupra teritoriului SUA ; atacurile împotriva oricăreia dintre părţi vor fi precedate de doborârea sateliţilor militari, secţionarea magistralelor de fibră optică pentru internet şi cele de de uz militar, şi atacarea radarelor din poziţiile avansate)
- - - - -
Ştire reală: doar în Almatî (cel mai mare oraş din Kazahstan) ar fi fost arestaţi circa 20.000 de agenţi de teren, înarmaţi şi instruiţi (mai degrabă, majoritatea doar identificaţi-estimaţi, şi nu obligatoriu toţi străini) 

Când l-am văzut pe ÎPS Teodosie (66 de ani) urcând DE CINCI ORI pe cisternele cu apă (care urma să fie) sfinţită, mi-am zis "ie-te, ăsta a făcut armata...". 
Dar mai apoi m-am întrebat dacă nu cumva i-a fost indus un scenariu în care "ar urma să i se întâmple ceva". Anume, într-un alt an, cu o Bobotează geroasă, şi cu gheaţă formată pe tabla cisternei.* Sper să aibă sfetnici buni, dar care să fie şi "clarvăzători". Poate aflăm şi cine i-a sugerat cascadoria, începând cu "ideea utilă" a aducerii cisternelor direct la faţa locului.
- - - - - - -
* pâi da, că ăştia  sunt diabolici: nu din prima, că poate vede gheaţa şi renunţă "chiar cu preţul încurcării masei de credincioşi"; ci a doua oară, "ştiind că deja s-a mai putut face asta"

Dacă "a început" în Kazahstan un anumit joc, de ce n-ar începe un contra-joc? Prin Balcani (Bosnia, Kosovo), poate şi prin Cuba ("1962 bis"). În Africa începuse deja, dar "deja nu ne mai miram ce-i pe acolo".

Tipul care a fost prins după ce pipăia femei pe stradă, cică este student la teologie. Nu reiese clar dar pot eu "completa" aproape-sigur: teologie ortodoxă. Ba poate chiar la FTOUB, fostul Institut Teologic Ortodox, "laicizat" prin plasarea instituţională în cadrul Universităţii Bucureşti, mai fiind acum doar sub un oarecare patronaj al Patriarhiei (agresiuni multiple, faptele au avut loc în Bucureşti; unde însă mai sunt secţii şi facultăţi şi de diverse alte teologii).
Acum, la prima lectură am putem presupune că tânărul "fiind constrâns de rigiditatea instituţională", îşi rezolva astfel fie şi parţial, anumite frustrări. Dar mai degrabă, aflând şi că lucra la o sală de jocuri de noroc, am putea specula că "prezenţa lui la teologie" este doar un accesoriu. Adică, a fost trimis acolo cu treabă, urmând ca apoi "să iasă în evidenţă", cu accentul pus pe teologie. Ortodoxă.

Rămâne de văzut dacă "blocajul" certificatului COVID are cumva de-a face cu iminenta schimbare de componenţă de la CCR. În 2022 expiră mandatele lui Valer Dorneanu, Mona Pivniceru şi Daniel Morar, numiţi respectiv de PSD, de PnL şi de EuroBăse. Cei trei "ar fi antivaxxeri", nu se ştie dacă prin venirea următorilor trei se schimbă linia la CCR. Dar asta va fi prin martie (la limita mandatelor), iar parlamentul începe sesiunea în februarie, când ar putea legifera certificatul. Una dintre temerile tartorilor covidieni era că "CCR s-ar putea opune decisiv", la parlament nefiind acelaşi "pericol". Dar până-n martie, mai urmează... încă ceva.

Două aiureli care n-au ce să caute printre preocupările ortodocşilor. Prima, mai ales pentru locuitorii fostelor teritorii austro-ungare de până la 1918. Două valentaindei mai cu ştaif...
"Concertul de la Viena" şi discursul anual papal "Urbi et Orbi". Totuşi, de peste 30 de ani suntem bombardaţi mediatic cu ele. Şi poate cu prima, "chiar de mai-nainte" (fie şi parţial, şi nu în direct).

14 comentarii :

Riddick spunea...

Motto-urile pe care le pun pe blog. Cele mai recente sunt cele din partea de sus. Din formulări se pot deduce (retroactiv) "momentul şi subiectul tratat".

(ianuarie-februarie 2022)

Anonim spunea...

Exista nu doar FTOUB { pe bune chiar a ajins sub egida Universitatii Bucuresti ? } ci si Institutul Teologic al Adventistilor de ziua a Shaptea dar si-al adventistilor reformisti , exista istitutul teologic baptist { ala d e pe Bezei } , Institutul Teologic Martorii li Yehova si vad c-au mai aparut unii la NASUL TV { la Radu Moraru frate }deci n-asi fi prea mirat daca si aia or avea vreun institut teologic de unde sa-si traga seva cunoasterii si-n plus nu uita ca mai exista si Institutul Teologic Penticostal astia avand si scoala generala plus liceu . In plus de asta in a Romaniei tara mai exista fel de fel de Intitute Teologice cum nu-s in nici o tara din UE asa incat...ce-i daca ala pipaia inainte s -o ia tare la mana un cur d e femeie ?Dac-o face doar cu femeile , asta chiar n-ar fi un capat d e tara : mai rau este cand o face cu barbatii !https://eufrosin.files.wordpress.com/2022/01/men_today.jpg eventual daca devine un fel de Pomohaci desii inteleg acum ca...nici macar ala nu-i vinovat de fapta . Discursul unui orb catre alti orbi...nici ala nu-i deranjant daca te gandesti ca avem suficienti catolici si-n Romania , ce te poate deranja la ei ? Concertul de Anul Nou de la Viena...cunosc oameni care si-a vinde sufletul lui Putin pentru o invitatie la acea manifestare de cultura...multa cultura muzicala a lumii ! Da' ce-i cu tine de te-ai pornit impotriva astora caci , MOTIV sunt absolut convins si ca ai si ca este intemeiat ?!

Riddick spunea...

Da, a ajuns, de-aia apare-n coadă "UB". Şi în alte oraşe, la fel.

"M-am apucat" fiindcă am impresia că se mai deschide o cale de atac contra ortodoxiei. Nu-i "ceva banal", agresiunea - ar putea spune orice mamă, soră, verişoară...

Anonim spunea...

MAp"N" poate scoate d e la naftalina dublul locurilor disponibile caci VOLUNTARI nu vor gasii . Cat de prosti ai cred astia pe romanasi incat , sa adulmece razboiul si sa ignore chestia asta ? Cunosc pe unii care , dupa ce-au avut acea angajare pe baza de contract s-au fost in vilegiatura prin Irak sau Afganistan { si Ciuca a fost aolo...este zice-se , EROUL din Afganistan } cand au scapat in sfarsit de-acolo s-au dus invartatindu-se si-au strigat : " sa se mai duca p'acolo si aia din Jandermerie caci si aia-s tot militari pe baza de contract " ! Pai dumneata de ce mama dracului crezi ca bat cate unii shaua sa se-angajeze in armata romanii in special unii fosti sau actuali generali ? De ce crezi ca-si dau cu pumnii in cap c-au scos ARMATA de pe lista cu obligatii ale romanilor ? Asta ne mai trebuia acum !!!

Anonim spunea...

Riddick , daca ortodoxia stie ca este...ORTODOXIA nu cred c -are nevoie s-o apere nimeni caci...mai mult rau i-ar face decat mare bine ! Pe dracu , ti-ai dat seama ca , fiind o tema sub care defileaza nationalit-crestinii...poate s a iasa ceva . Felicitari sti sa le iei din zbor ! Este o dovada in plus c a nu m-am inselat in ceea ce priveste parerile referitoare la dumneata si simtzul de jurnalist pur sange ce-l porti sub haine !

Riddick spunea...

DUDA ZILEI

MAp"N" scoate din traistă rămăşiţele de anul trecut. Nu sunt prea mulţi amatori voluntari pentru a sluji "cu riscul vieţii" interesele plutocraţiei globaliste. Pentru "o anumită pregătire" sunt şi alte variante, destule siteuri preppers de unde mai poţi învăţa una-alta şi poligoane private unde poţi cât de cât "mânui sculele".

[Ministerul Apărării Naționale organizează o campanie suplimentară de recrutare și selecție pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României, pe locurile rămase neîncadrate în anul 2021.

Astfel, campania de recrutare are ca scop ocuparea a 444 de locuri de rezervişti voluntari (maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), rămase disponibile în unităţi militare din 15 judeţe - Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea și Vrancea.]

...Numai că e vorba de mai mult de jumătate din "cota" de anul trecut (ştire din mai 2021):

[ Pentru anul 2021, vor fi disponibile 775 de locuri de rezervişti voluntari (maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați).]

Riddick spunea...

E vorba de atacul la minţile ortodocşilor ăia mai slabi de înger, "şovăielnicii". Să nu uităm cum au fost momiţi ţiganii să intre în secte. Dar asta a fost ceva bun, fiindcă a alungat românii, făcându-i să devină reticenţi văzând "ce este pe la ăia cu sectele". Cum ar veni, sectele şi-au asigurat "publicul minim de pornire" (mai ales din ţigani şi unii fomişti), dar asta... le-a blocat "penetrarea strategică, trecerea la numerele mari".

Anonim spunea...

Fi serios Riddick , fi serios omule !Despre ce fel de ortodocsi vorbim ? Ai uitat ca , astia se duc la Inviere iar odata ajunsi acolo ... se uita dupa curul muierilor si-abia asteapta sa ajunga acasa sa-si calareasca tuta lor eventual si pentr-o " proba " la mana ? Cat despre tigani...in special aia despre care spui dumneata c-au fost " momiti "sa intre in secte...daca jurnalistul din dumneata s-ar gandii s a faca o ancheta cat de cat serioasa , in primul rand ai ridica bolovanul impotriva ortodocsilor si-n al doilea rand...te-ai converti instantaneu la , orice secta care ti-ar oferii..."sperantza de rasplata " dupa cum zice poetul nostru national .Sectele nu si-au asigurat NIMIC chiar dac a-ti pare ciudata aceasta afirmatie .In secte exista cea mai mare discriminare rasiala pe care-o poti gasii in societatea omeneasca .Stiai ca-s comunitati penticostale , ale Martorilor lui Yeahve sau chiar baptiste unde nu-s acceptati ca noi membri oameni din alte etnii ? Pai chiar pe la voi pe langa Marginimea Sibiului stiam ca exista inca , o astfel de comunitate a rromilor penticostali ce nu accepta altceva alaturi de ei .In materie d esecte , stiu cam tot ce era de stiut mai ales ca , am cochetat cu ideea de-a ma " pocaii " , inca de pe vremea impuscatului sperand ca poate ...voi fi si eu tratat precum popa Ciubotea si-mi vor da aia un pasaport amarat spre Elvetia .Nu-ti spusei ca pe Mihai Gadea al stiu de pe vremea cand era pastor la Biserica Adventista de ziua ashaptea de la Lujerului ?

Anonim spunea...

Inca o data : pe cinstea mea daca ma pot prinde , ce ti-a venit sa-i bombardezi pástia mai ceva decat au facut-o aia de la bordul Enola gay asupra japonezilor ? Chestiile cu " ortodocsii slabi de inger sau tiganii ...momiti { dracu a mai vazut tzigani momiti...parca ai spune jidan prost sau ratza inecata } pe bune chiar nu tin in fatza unei analize cat de cat atente .

Anonim spunea...

@Riddick: Să nu uităm cum au fost momiţi ţiganii să intre în secte.
Dar asta a fost ceva bun, fiindcă a alungat românii, făcându-i
să devină reticenţi văzând "ce este pe la ăia cu sectele".


Cunosc fenomenul din interior si pot sa confirm.

Riddick spunea...

Cunosc câţiva care au intrat în secte, unii chiar "mai înainte de revoluţie" (niciun ţigan printre ei, nu că n-aş cunoaşte şi ţigani). Unii "s-au retras" (zic ei...). Absolut toţi "au cusururi" şi cu niciunii - deşi cunoscuţi - n-am reuşit decât contacte superficiale. Şi la drept vorbind nici nu mi-am dorit mai mult în privinţa lor.

Da, "momiţi" - am indicii că li s-au dat bani, repetat, ca şi alte avantaje. Mă rog, mai mult "racolatorilor iniţiali", ăia care au dat tonul ("haidi, bă, praleo la ăştia, că-i mişto!").

Gabriel spunea...

Kazahstanul e alt exemplu de regim cu fundul în două luntri, cum au fost idiotul Yanukovici în Ucraina și ceva mai norocosul Lukașenko în Belarus. E o țara naționalist anti-rusă încă de pe vremea URSS (au făcut revoluție când le-au pus secretar general al partidului rus). Turkmenistanul și Uzbekistanul sunt mari persecutori ai minorităților etnice ruse, care au dispărut aproape. Dacă îi vor ajuta rușii, va fi din motive strategice pentru Baikonur și pentru minoritatea rusă încă substanțială în Kazahstan, nu din dragoste.
Tabloul e complex, "dictatorii" ex-sovietici nefiind neapărat toți aliații rușilor. Prostia se plătește iar uneltele "pașnice" care ocupă aeroporturi Kazahstan vor avea de suportat "beneficiile" colonialismului occidental, care va pune mâna pe resursele enorme ale acestei țări.

Anonim spunea...

Absolut toţi "au cusururi" şi cu niciunii - deşi cunoscuţi - n-am reuşit decât contacte superficiale. Şi la drept vorbind nici nu mi-am dorit mai mult în privinţa lor.

ca de ex.?

Riddick spunea...

Ianukovici şi Dodon au acţionat cam la fel, călcând în toate străchinile posibile. Că au avut sprijin de la Kremlin până când nu mai trebuia (ci ar fi trebuit deja înlocuiţi "cu ceva funcţional"), ridică semne de întrebare mai ales despre ce se petrece în Rusia. Lukaşenko s-a jucat cu focul şi se pare că a primit ULTIMUL avertisment. De la cineva de la Moscova, probabil "nu tocmai" de la Grupul Putin ci de la Stavka ("ghenăralii"). Oricum ştie că-i pe finalul carierei.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: