01 ianuarie 2021

Atacuri la AUR

Fără să mă pronunţ definitiv asupra AUR (am propriile dubii şi de fapt aştept consecvenţă în acţiuni pozitive, înainte de "verdict"), redau două metode de atac şi o falsă apărare. 

Nu-i de interes genul atacurilor propagandei haştag, nu mă voi ocupa de aşa ceva. Lor nu le place nimic, vor ca totul să fie - ori dacă nu, să devină - aidoma lor (booon, am înţeles, staţi p-aci...). Doar în treacăt, "chestiunea Tobă" dar punându-i sub lupă "apărătorii". 

Atac la AUR din partea "legionarilor". Cum că ar fi partid "antilegionar", deci-atenţie-naţionalişti. Pâi unde-i "partidul ăla legionar"? Şi cam câte procente a obţinut, în câte rânduri de alegeri? La cât au fost de calomniaţi legionarii, cam greu să te revendici drept partid continuator: o bună parte din timp o vei pierde cu explicaţii şi dezminţiri ale unor mituri şi falsuri "istorice". Şi de ce să ataci exact acum AUR? Chiar dacă "mai ştii tu câte ceva". Nu mai bine-i să mai stai niţel, să se acumuleze eventuale fapte negative evidente, iar apoi să vii cu avertizările? Nu-s alegeri anticipate, deci "nu-i grabă". Iar acuzaţiile vin din partea lui Şerban Suru, la rândul lui contestat de o parte dintre legionari, ba chiar de-a dreptul suspectat (By June 1999, the "Exterior Commandment" of the Legionary Movement was accusing Suru of having infiltrated the movement as an agent of former Romanian Intelligence Service chief Virgil Magureanu, with the purpose of creating scandals that would provoke a negative reaction towards the movement both inside Romania and abroad). Până acum n-a reuşit (Ş.S.) decât să gestioneze un fel de ONG, şi să organizeze happeninguri şi (mini-)conferinţe. "Nimic rău, dar... nici suficient". Tot suspect mi se pare şi Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR, care în urmă cu câţiva ani era în termeni buni cu Suru, se pozau împreună, colaborau.


Alt clip, tot de la "legionari":



"Votaţi partidul AUR, partidul care vă apără de extratereştri !!!" - de fapt, dubiosul Călin Georgescu îl atacă pe globalistul Klaus Schwab, zicând (întrebat fiind dacă s-au cunoscut) exact aşa: "am întâlnit o altă specie", apoi adăugând că ăştia sunt neomarxişti şi satanişti. Deci, nu "extratereştri", aşa cum se fac că "n-au înţeles" cei care au postat clipul.

Atac la AUR din partea "aliaţilor". De la "bun" început am fost neplăcut surprins când am aflat că AUR colaborează cu PNR ("Partidul Neamul Românesc"). Un partid de moş-teci care n-a făcut nimic-nimic de vreo trei-patru ani de când a apărut, în afara de postări în online. Structuri în teritoriu? Hmmm... Alegeri locale? Zero. Alegeri europarlamentare? Zero. Alegeri prezidenţiale? Aproape zero (Ninel Peia - 30.884 de voturi). Şi unde maestru este Mircia (sic!) Chelaru, general în rezervă dar şi mason. Care-i "valoarea adăugată" - în afară de Şoşoacă! - cu care a ridicat AUR, PNR neparticipând sub nume propriu la alegeri? (candidaţii proveniţi din PNR s-au înscris formal în AUR). Bun, trebuiau "cărămizile de bază", "fundaţia", dar nu de la o făcătură cu nume greoi, "solemn" (altfel, numele este perfect respectabil, dar "ineficient electoral"). Din PNR provin parlamentarii AUR dubioşi Chelaru şi Tobă (ultimul, posibil revocat la validare, cum cere AUR). Dar... şi Şoşoacă, până acum "la înălţime". Dacă o fi adevărat că AUR a fost planificat a fi predat pe bucăţi Sistemului, excluderea lui Tobă din partid înainte de a i se reuşi revocarea (este susţinut de PnL şi USR! nu încă şi de UDMR) pare o acoperire pripită a blatului, al cărui prim pas ar fi fost tocmai introducerea ălora pe liste (adică, şi a lui Chelaru, şi poate şi a altora). S-ar putea astfel ca AUR să "scape" un parlamentar înspre Sistem chiar înainte de deschiderea sesiunii parlamentare 2021. Sau (mai ştii?!) poate ar urma "indignarea (aleşilor) PNR" - dinainte planificată, să fie clar! - faţă de "ingratitudinea AUR-ului", şi apariţia "grupului PNR" în parlament. Cu statut de "independenţi" - ca partid neparticipant la alegeri sub nume propriu sau într-o coaliţie.

Cristoiule! Aici nu-i vorba că "a fost nedreptăţit / calomniat un om", recte Francisc Tobă. Nu ăsta-i subiectul! E vorba despre dreptul unui partid (AUR) de a-şi îndrepta procedural şi legal o eroare, şi despre efortul "anticomuniştilor" PnL-USR(-UDMR?) de a salva mandatul parlamentar al unui "criminal de la Revoluţie". Om vedea ce iese de la comisia de validare, cazul a fost amânat "patru" zile. 

12 comentarii :

Riddick spunea...

Comentariul userului Miscarea Legionara la primul clip:

Partidul AUR, își dă arama pe față: scuipă pe tot ceea ce a reprezentat și reprezintă Mișcarea. Mulți simpatizanți ai Mișcării Legionare, prin discuții private răspândite apoi foarte mult  pe net, au fost duși de nas cu ideea falsă că, în AUR, s-ar afla un puternic nucleu legionar. De, ce nu fac oamenii pentru voturi, își vând și sufletul! Numai că totul a fost și este și va fi o mare minciună gogonată. În montajul video din linkul de mai jos, am extras afirmațiile făcute la 2 posturi TV de către parlamentarii, în ordinea apariţiei, George Simion, Sorin Lavric şi Claudiu Târziu. Toți afirmă că AUR nu are nimic de a face cu Mișcarea Legionară. Ceea ce este foarte adevărat căci, Claudiu Târziu scuipă cu mult zel acolo unde a pupat în tinerețea sa, pe vremea când avea 25-30 de ani. Și toți pretind că întemeietorul Mișcării este doar un simplu personaj istoric, că Mișcarea este moartă, că noi care ne luptăm cu adevărat cu sistemul politic, care este de un antilegionarism feroce, ne maimuțărim și facem doar butaforie. Scuipați în continuare lideri ai AUR pe martirii care au murit în credință legionară. În fond, dovediți astfel că ați fost doar niște profitori ai bunăvoinței lor și, că de fapt, sunteți fricoși până la diavol. Iar asemenea oameni parşivi sufletește și mincinoși și lași vor să conducă România. Doamne ferește!

Riddick spunea...

Comentariul userului Miscarea Legionara la al doilea clip:

Dl. Călin Georgescu este un francmason care a avut ceva funcţii în partidul comunist din vremea lui Ceauşescu. El se vrea Prim Ministru al României şi a lansat aşa zisul "Proiect de ţară: - Hrană, apă, energie". Proiectul a fost adoptat cu surle şi trâmbiţe de partidul AUR (Alianţa pentru unirea românilor). Este un proiect ditirambic, proiect în care se bat câmpii într-un limbaj de lemn modern. Dl. Călin Georgescu a ajuns astfel doctrinarul şi ideologul partidului AUR. Numai că, aşa cum este proiectul, aşa este şi autorul lui, recte Călin Georgescu: - are în căpşor multe păsărele care, în final, se dovedesc a fi curci bete, damblagite şi jumulite. Un exemplu: spre sfârşitul lunii Noiembrie-2020 a dat un interviu postului de televiziune Canal 33, în care vorbeşte despre Forumul Economic Mondial, cunoscut popular ca "forumul de la Davos(din Elveţia)". În interviu, dl Călin Georgescu afirmă, printre alte aiureli şi inepţii, că liderii de la Davos, în frunte cu părintele forumului, Klaus Schwab, nu aparţin speciei umane, adică ei sunt din altă specie, non-umană, ei fiind şi marxişti-satanişti pe deasupra. Cu alte cuvinte, în concepția d-lui Georgescu, respectivele persoane sunt, probabil, extratereștrii sataniști dar și comuniști....
Râsu-plânsu: Votaţi partidul AUR, partidul care apără neamul de extratereştri!
P.S. Forumul Economic Mondial este o fundație, nu un tratat internaţional. Cine participă la el? In linkul următor, dăm un exemplu: Articol despre Davos:  https://www.dw.com/ro/comentariu-forumul-economic-mondial-nu-mai-e-at%C3%A2t-de-elitist/a-52082430

- - - - - - -

În afara de critica întemeiată ("Călin Georgescu - mason şi impostor") se extinde atacul "la întreg", şi într-o manieră facilă, "cocălărească", aş putea zice.

Riddick spunea...

"Dar suspect mi se pare şi Claudiu Târziu [...]"

Linkul este din 26 octombrie 2020, la pagina Facebook a lui Dan Chitic (https://www.facebook.com/dan.chitic/posts/10216251461512968):

Nu puțini mă întreabă dacă noi, cei de la #CoalițiaPentruNațiune, candidăm la parlamentarele din Decembrie, și, dacă nu, de ce nu ne-am înscris in alegeri.

Răspunsul este NU, nu candidăm.

Motivele sunt mai multe.

In primul rând nu am vrut să risipim electoratul cu prea multe opțiuni mai mult sau mai puțin naționaliste.
Pentru acest motiv am propus încă de acum un an celorlalte partidulețe naționaliste să candideze pe listele Coaliției, prezentând in acest fel o oferta unica și serioasă pentru electoratul naționalist.
Oferta ne-a fost respinsă. Motivele au fost multe și diverse. Unul dintre motive a fost ca nu avem suficiente resurse financiare și structuri in teritoriu.

Din acest motiv, acum vreo luna in urma, ni s-a cerut să renunțam la orgolii și să mergem noi, cei din CpN, intr-o altă construcție mai amplă.

In interesul suveran al națiunii am acceptat. Și am început o lunga serie de interminabile negocieri care s-a finalizat cu evidența că trebuie să mergem in unul din cele 2 partide care aveau la ultimele alegeri in jur de 1% - trist, dar asta era scorul celor mai bine plasate! Am avut de ales intre doua pseudo opțiuni, doua ciori vopsite și rebranduite, ambele având legături grețoase cu sistemul și cu exponenții băsiști ai acestuia.

În urma unor consultări interne am luat decizia sa începem totuși negocierile cu una dintre cele doua aparente opțiuni, cealaltă aparținând unei familii politice de un stângism radical, incompatibilă cu identitatea noastră Conservatoare.

Negocierile cu partidulețul de aproximativ 1% au început bine, unul dintre copreședinți acceptând inițial toate condițiile și listele noastre de candidați (cu 3 excepții notabile, însă am crezut că ar fi fost un sacrificiu acceptabil intr-o negociere). [...]

Riddick spunea...

continuarea:

Lucrurile au rămas astfel stabilite până in preziua depunerii listelor, atunci când, in ultimul moment, cei doi copreședinți au schimbat radical condițiile deja negociate, cel de-al doilea copreședinte, cel mai radical adversar al nostru fiind, poate nu întâmplator, o persoană despre care știm din surse absolut credibile că a fost “instructat” de divizia pentru Apărarea Constituției din cadrul SRI spre a da rapoarte despre activitățile din cadrul mișcărilor legionaride din zona Moldova.

Evident, nu am putut accepta noile condiții, măcar pentru faptul că cele negociate au fost schimbate de o manieră golănească, de șmenari de colțul străzii...

Ne-am ridicat de la masă și am încheiat pentru totdeauna orice conlucrare cu persoanele mai sus amintite.
Pe foarte scurt asta e motivul pentru care nu candidam.

Îmi veți reproșa probabil că ne-am lăsat prea ușor pacăliți, ca ar fi trebuit sa propunem propriile liste.
Poate aveți dreptate.

Dar sigur Coalitia nu ar fi putut face singura pragul de 5%. Nu acum.

E motivul pentru care am crezut ca singura opțiune este o Alianță cu mai munte partide. Am lăsat orice orgoliu, orice mândrie deoparte.

Însă nu am renunțat la principii. Este motivul pentru care nu ne-am putut alătura niciunei constructii din cele aflate pe listele electorale la acest moment.

Nu voi spune nimic mai mult, nu voi da nume și nici nu voi pomeni acronim ale unor partide pentru a nu știrbi aureola candidaților care se prezintă ca fiind patrioți, pentru a mi se reproșa mai târziu ca am subminat mișcările politice “naționaliste” care participa in 2020 la alegeri.

Este doar o explicație pe care sunt dator sa o dau celor care cred in necesitatea unei mișcări autentic Național-Conservatoare.

Vă pot promite doar că pentru viitoarele alegeri (ca vor fi in Martie 2021, anticipate sau la termen in 2024) vom face tot ce ne sta in putința pentru a aduce Coaliția Pentru Națiune pe buletinele de vot.
Așa să ne ajute Dumnezeu!

Post script: tot ce am spus mai sus poate fi confirmat din mai multe surse, la fiecare discuție/negociere fiind însoțit de cel puțin 2 persoane din Cadrul CpN, cum au fost și Iulian Capsali sau Horaţiu Şerb.

Riddick spunea...

Aluziile lui Dan Chitic sunt de fapt foarte clare: au evitat negocierea cu Partidul Ecologist Român, iar cea cu AUR (care are doi copreşedinţi) a eşuat "din vina AUR" (aici îl cred 80% pe Dan Chitic, totuşi nu-l exonerez total şi greşeşte când nu spune ÎN CLAR, TOT)..

Riddick spunea...

Carte "din 1999" (?), autor Mihai Stavri: UN IMPOSTOR IN HAINA LEGIONARA SERBAN SURU

https://www.okazii.ro/un-impostor-in-haina-legionara-serban-suru-1999-104-pag-miscarea-legionara-garda-de-fier-legiunea-arhanghelul-mihail-legionar-corneliu-zelea-codreanu-a170973331

https://www.okazii.ro/un-impostor-in-haina-legionara-mihai-stavri-a168418563


Serban Suru – legionarul care nu-si merita camasa

https://bendisdicomes.wordpress.com/2013/04/24/serban-suru-legionarul-care-nu-si-merita-camasa/


Suru a furat 11500 de volume cu literatura legionara

Constanteanul Bucur Brasoveanu este unul dintre legionarii care au supravietuit persecutiilor declansate de catre comunisti. Desi a fost mai curand un membru ordinar, Brasoveanu pozeaza intr-un simbol al miscarii, motiv pentru care, in 1997, a infiintat la Constanta Asociatia Culturala National-Crestina Petre Tutea. Conform statutului, scopul asociatiei era editarea de carti si publicatii culturale proprii, infiintarea unei librarii si a unei biblioteci, organizarea de conferinte, simpozioane si excursii si amenajarea unui studio video pentru filme documentare. Pe 28 august 1997, au sosit din Spania 11500 de volume, ca donatie pentru presedintele organizatiei „George Manu" din Constanta, Nicolae Rosca. Cartile ii apartinusera fostului lider al legionarilor Horia Sima, cu care Rosca fusese in relatii apropiate. Cu toate caexista un act de donatie pe numele organizatiei George Manu, insotit de un borderou cu numele cartilor, Suru a reusit sa puna mana pe cele 11500 de volume, ajutat de Bucur Brasoveanu. Expeditorul, Traian Popescu, un apropiat de-al lui Sima, care detine la Madrid Editura Carpatii, ii ceruse lui Rosca sa doneze la randul lui lucrarile bibliotecilor universitare din Romania. Suru si Brasoveanu au mers impreuna cu cativa „camarazi" la Biblioteca Judeteana, acolo unde fusesera depozitate volumele si au convins-o pe directoare sa le dea toate cartile. Un participant la operatiune ne-a povestit ca Suru i-a fluturat pe sub nas acesteia o hartie care a facut-o sa accepte imediat, numai sa scape de carti. Unii legionari spun ca ar fi fost un ordin al serviciilor secrete, fapt ce ar acredita zvonul conform caruia Suru ar fi ofiter sub acoperire. Cert este ca Suru a luat toate cartile de la biblioteca, desi nu ar fi avut nici un drept, caci actul de donatie era pe numele organizatiei George Manu. Dupa cateva zile, timp in care cartile au stat intr-un imobil din Piata Ovidiu, 2260 dintre ele au fost preluate de catre Brasoveanu pentru Biblioteca Petre Tutea, iar restul, pana la 11500, au fost carate de Suru la Bucuresti cu un microbuz. Acest fapt a provocat amaraciunea liderului de la „George Manu", care a rupt orice legaturacu Brasoveanu si cu Suru.

https://www.dezvaluiri.ro/gigi-becali-finanteaza-miscarea-legionara/

(Articol din 2018. Dacă Becali finanţează chestia asta, e clar - el fiind un maimuţoi rudimentar păpuşat de către Păpuşari, şi încă de multă vreme.)

Riddick spunea...

Tot la "conservatori" se înscrisese şi Macoveica cu pseudopartidul ei, M10... link1 link2 link3

Dezamăgitoare opţiune a AUR - de se va confirma (din păcate, cred că da!).


AUR a trădat? Nu s-a înscris în curentul naționalist

Liderul AUR George Simion a anunțat că formațiunea sa a fost afiliată la Partidul Conservatorilor Europeni, care însă nu reprezintă curentul naționalist în Europa

BUCUREȘTI, 17 dec - Sputnik. Ca un partid care se pretinde tradiționalist și naționalist, drumul firesc al AUR era către Partidul Identitate și Suveranitate, unde domină figuri notorii și recunoscute ale naționalismului din Europa, precum Matteo Salvini și Marine Le Pen.

Dar Simion a anunțat ieri la România TV că ”noi deja ne-am aliniat la o familie europeană respectabilă, familia Conservatorilor Europeni. Noi suntem pro-europeni, suntem euro-realiști”, a declarat Simion.

În Partidul Conservatorilor Europeni era deja membru ca partid din România formațiuna ”Alternativa Dreaptă”, care însă s-a unit cu AUR conform declarațiilor de pe site-ul partidului.

Această deturnare a naționalismului de către liderii AUR înspre o formulă edulcorată de conservatorism, unde este membru și Partidul Conservator din Marea Britanie, arată că bănuielile unor lideri naționaliști din România că AUR o va coti spre o formațiune pro-sistem se adeveresc acum, AUR fiind, prin această afiliere, un partid atlantist cu nimic mai bun decât partidele mainstream cu care pretinde că se luptă.

Așa cum arată și declarația lui Simion, el vrut să ducă partidul într-o familie europeană ”respectabilă”, adică nu la naționaliști. Dar ”respectabili” în acest sens sunt și socialiștii, popularii europeni și Renew Europe, de unde fac parte PSD, PNL și USR-PLUS.

Așadar, AUR a renunțat deja încă dinainte de a-și prelua mandatele de parlamentar de a fi ceea ce a promis, un altfel de partid, și a intrat în marea masă a partidelor compromise și care au făcut pact cu sistemul.

https://ro.sputnik.md/columnists/20201217/32930660/AUR-tradat-nu-s-a-inscris-curentul-nationalist.html

Anonim spunea...

LA MULTI ANI RIDDICK , SANATATE MAXIMA PE 2021 SI PE MAI DEPARTE EVIDENT !!! Ti-amintesti cum te-ntrebam daca sti prin Romania un partid de dreapta serios ? Nu neaaparat de extrema dreapta cat... de dreapta . Mi-ai raspuns sincer ca nu cunosti INCA asa ceva . Ei bine dl. Suru , Rapcea , Ionescu Tudor si altii ca ei , se revendicau fiecare a fi... mai de dreapta AUTENTICA decat ceilalti .Pe Serban Suru l-am cunoscut prin anul 1998 parca , cand organiza el diferite tabere pe model legionar si-si ducea adeptii pe la diferite adunari ce se petreceau dupa scenariile vazute de Serban Suru prin filmele lui Sergiu Nicolaescu . TOTI aceia ce-l urmau erau fireste , fotografiati , identificati...ghici de catre cine ? Inca inainte de 1998 au fost trase semnale de atentionare asupra acestui individ insa...oamenii au fost suficient de fraieri incat s a creada in figura cu patriotismul sau , cu iubirea fatza de Legiune si Capitan , in dorintza sa sincera de-a invia spiritul Legiunii Arhanghelilor Mihail si Gavrila . Iubire ... pe ma-sa-n cur !!! Tudor Ionescu si gashca lui cel putin , au fost mai moderati si , poate acesta este motivul pentru care , au fost lasati in pace . S-a considerat c a nu reprezinta pericol pentru "stabilitatea statului " . Uite ca acum , ies la lumina multe chestii pe care atunci n-aveam de unde le sti { poate doar bunul simt si flerul sa ma fi atentionat asupra lor in rest... } si... azi mai este ceva in plus : au hotarat " unii " ca trebuie NEAAPARAT spuse niste adevaruri despre ei ." Adevaruri " unele ascunse din motive de securitate nationala sau...c-asa a dorit cineva . Sti c a ma chinuiam s a flu cate ceva despre madamme Sosoaca SENATOR al ROMANIEI .Chiar te-ntrebam daca sti cate procese a castigat doamna in calitatea-i d e avocat . Nu mi-ai raspuns fireste caci...n-aveai d e und e sti despre e a altceva decat , ceea ce ne era livrat tuturor precum hrana pentru gugustiuci . Ei bine...uite ca neincrederea mea in privinta A.U.R. si mai ales in privinta doamnei Sosoaca SENATOR al Romaniei , s-a dovedit a fi intemeiata . Ia citeste aici :
Libertatea de Opinie
SOSOACA SAGEATA SRI +SIE +PSD?A LUCRAT 3 ANI IN GUVERN LA MINISTERUL DE EXTERNE . La EXTERNE adica , la Eugen Dijmarescu adica , la...cabinetul SRI ! P.S. Mai pot sa-ti livrez inca vreo trei patru chestii dintr-astea insa asta , am pescuit-o din stanga blogului dumitale deci... la vedere !

Anonim spunea...

La my angry rants . CINE DRACU MAI STIE AZI DE CHESTIA AIA CU....TEN AND SIX pentru a se prinde de ceva atat d e evident ??? Probabil dumneata si-n-ca vreo cativa iar asta , ma face sa te felicit prima oara pe anul 2021 : FELICITARI RIDDICK !

Riddick spunea...

La mulţi ani!

Rapcea a sabotat (2011) înscrierea Partidului Naţionalist Român la tribunal, retrăgând ULTERIOR DEPUNERII listele cu semnături/adeziuni "depuse pe semnătura lui" ("adunate de el şi de grupul lui). Cum procedura era (ajunsese!) incompletă, nu s-a mai înscrs partidul, trebuia reluată de la început procedura şi n-au mai făcut-o. Rapcea, Suru şi fraţii Roncea: "conserve", agenţi.

Şoşoacă DEOCAMDATĂ JOACĂ BINE. Om vedea mai încolo, sunt dubii şi cu ea.

La "my angry rants", mi-am adus aminte de faza cu spionul german, citită cândva în cartea "Secretul Zilei Z" de Marcel Jullian. M-am dus la bibliotecă, am deschis-o şi am găsit pasajul, spre a cita corect întâmplarea. :-)

© my angry rants:

Ehe...
Atacul-hacking de la blogul lui Dan Diaconu ("Trenduri economice") conţine o frază ameninţătoare (nu-i singura...): "Aveţi grijă de voi şi fiţi atenţi la paşii pe care-i faceţi prin această lume!" Şi care mă duce cu gândul că mesajul a fost elaborat nu de vorbitori nativi* de limba română, ci de anglofoni.
Ring a bell? "(You'd better) watch your steps (around here, or else...)" - expresia scrisă îngroşat este corespondentă părţii în română scrisă tot îngroşat.
Cam pe câţi i-aţi auzit zicând-o pe-aia cu paşii? Mai degrabă auzi ceva gen "vezi cum/pe unde calci/mergi", este?
Eheheee...
- - - - - - -
* Cazul spionului ăla german din Anglia, din timpul războiului. Prins fiindcă a scos zece lire şi şase şilingi când la casa de bilete a gării i s-au cerut "ten and six", adică zece şilingi şi şase pence iar el a plătit fără să clipească preţul unui bilet pentru pachebot.

Riddick spunea...

Alt spion ceruse băutură (cidru...) într-un pub pe la 9 dimineaţa, nefiind informat în prealabil că (atunci) era cu desăvârşire interzisă servirea/vânzarea de băutură mai înainte de ora 10.

"Tot din carte".

Riddick spunea...

...scrisă de Gilles Perrault. (Marcel Jullian a scris "Bătălia Angliei", am făcut confuzie)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: