28 octombrie 2020

PER - conferință de presă: ferparul PSD


Desigur, al pesedeului euroreformat.  

PSDragnea, dacă n-o fi fost vreo iluzie optică, atunci a fost asasinat de Echipa Ciolacu.

22 de comentarii :

Riddick spunea...


Văd că se pune accentul "noi, membrii vechi ai partidului" - sper că n-o să recurgă şi la vechile răpciugi (Ilici, AN(u)stase...), chiar şi numai în discurs. Mai ales dacă-i rejectează (pe ăia) Echipa Ciolacu.

Riddick spunea...


Un infiltrat, chiar acolo, la masă. Fostul europarlamentar Cătălin Ivan, zicând "Eu nu sunt un eurosceptic. Eu nu cred că cei de la Uniunea Europeană ne vor răul". Clar - trebuie "filtrată masiv" echipa. Pe parcurs, dar poate totuşi... în acest mileniu.

Anonim spunea...

Catalin Ivan era considerat un fel de neo...pesedist , un individ avand idei reformatoare despre politica PSD astfel incat avea loc si usi deschise larg la toate televiziunile de casa ale tuturor patidelor si-n special la A3 . Insa , sa te intitulezi NEO PESEDIST si sa declari ca nu esti eurosceptic , facand parte din PER , imi pare o gluma de prost gust .Sa stai la aceeasi masa cu Radulescu { deputatul " MITRALIERA " } asta inseamna s a ai stomac de strutz . Asta , revolutionaru' asta de carton si medic de profesie pe deasupra...asta-i nefrecventabil cam peste tot iar tu reformistul , pro europeanu' , OMUL NOU SCOLIT LA UE , sa te-ndopi la aceeasi troaca cu unul ca el ? Pai Radulescu s-a bashicat ca n-a fost pus pe un loc eligibil de catre Maria Sa Marcel Ciolacu { asa incat si-a luat papusile si s-a carat } dar nu tine cont ca , in orice partid ar fi fost , in oricare tara a UE , in secunda doi in care-a declarat ce-a declarat referitor la...mitraliera , era zburat fara drept de apel . PSD-ul la mentinut deoarece ...majoritatea sant niste farisei fix ca Radulescu .PER si Radulescu...BABA SI MITRALIERA !

Anonim spunea...

Crezi ca PSD-ul are astfel de tendinte sinucigase ca sa-i resusciteze pe Iliescu { asta nu mai moare ? } sau pe Adrian Nastase si gashca lor ? Atunci sa se sinucida odata pentru totdeauna caci m-am saturat d e jigodiile astea !

Anonim spunea...

La DUDA ZILEI : zicea gura lumii ca-i al dracului Vadim atunci cand cerea scoaterea in afara legii { oricum erau in afara legilor si-a legii } a UDMR-ului ! Acum sta { si nu-i prima data } o tara intreaga la mana ungurilor .Da' lasa ca nici cu " romanul " Ciolacu nu-mi este rusine si ma-ntreb : ce mortii ma-sii ai trebuie astuia politica ca , se vede si fara binoclu , este intotdeauna pe din afara si-i prins in off side de fiecare data .

Riddick spunea...


Nu, el s-a declarat "vechi pesedist" şi a zis că NU este eurosceptic. "Nefrecventabil"? Eu de-abia ACUM îi acord merite. Un merit în plus că militeaza pentru arme de foc în scop de autoapărare. Cred că AK-ul ăla de-l avea era varianta semiautomată, "pentru sport sau vânătoare", care pe piaţa SUA se vinde ca pâinea caldă sub numele WASR (sau Draco - cu ţeava scurtă-scurtă şi fără pat - "pistol").

Nu, PSD-Ciolacu nu va mai "recurge" la Ilici, poate doar la Năstase.

Pâi misiunea lui Ciolacu chiar asta este: să dea rasol non-stop.

Anonim spunea...

Radulescu isi poate permite sa " militeze " pentru armele de foc in scop de autoaparare ca-i parlamentar adica are IMUNITATE . Eu n-am asa ceva si pe pariu ca daca voi " milita " pentru mitraliere in posesia populatiei , mergi la pariu cu mine ca in ziua urmatoare , cel mai tarziu ziua urmatoare voi fi luat la... intrebari si asta in cel mai bun caz ? Nu , nu era un WASR ci un AK 47 pe care-l avea inca de cand era..." la revolutie " .Al primise de-acolo - zice el - pentru autoaparare precum ...Gelui Voican Voiculescu in caz ca l-ai uitat . De altfel si aia de la " arme , munitii si substante explozive " cand i-au confiscat pushcociul n-au sus c-au confiscat un WASR sau orice altceva " pentru sport sau vanatoare " ci au sus in clar : s-a confiscat un AK 47 . Nu i-au facut nimic deoarece fiind deputat la ora aceea avea dreptul la arma de foc . Astia de la Politie nu se prea joaca cand au informatii despre asa ceva si-ti amintesc { parca ti-am mai spus }, patzania mea din 2018 cand , m-am jucat prin curte cu " arma " mea , tot un AK 47 dar SPRING cumparata de la un magazin de profil din Mall in perfecta regula , iar in urma unei reclamatii a unor "cubanezi " ce treceau pe strada m-am trezit cu mascatii peste mine a doua zi la ora 7 . Daca ma-ntrebi pe mine , cu oarecare rezerve , eu sunt PENTRU dreptul romanilor in tara lor , AL ROMANILOR DIN ROMANIA , de-a detine arme d e foc pentru autoaparare . ARME DE FOC nu jucarii dintr-alea pe CO2 . O bomba pe care am aflat-o azi : Gabriela Firea si-a preluat ... biroul senatorial ! Intrebare : s-au tinut alegerile parlamentare intre timp iar eu n-am aflat ? Asta nu-i o dovada in plus ca , INDIFERENT CUM SE VA VOTA , CINE SI CATI SE VOR PREZENTA S A VOTEZE REZULTATUL ESTE { nu VA FI ci ESTE } CEL PE CARE-L VOR UNII ???

Riddick spunea...

Dacă avea chestia aia "de la revoluţie" (ceea ce mă cam îndoiesc) şi făcuse rost de ea fără buletin, a fost un bou c-a dat din clanţă. Mai avea aşa ceva - dar legal - tot unul care fusese pe bune la "revoluţie", îmi scapă numele acum. Era prin nuştiuce structură militară post-'89 şi s-a sinucis cu AKM-ul ("versiunea oficială"). Formase un grup, Acvila Cruciată sau Vulturul Cruciat, până să intre în acea structură. Raul, parcă, prenumele. S-a întâmplat prin '90 şi ceva, parca 1999.

Acum câţiva ani "a căzut" o reţea de vreo zece inşi de la fabrica de muniţie Cugir, care vindeau "la kilogram" muniţie de AKM. Deci, "există cerere exact de acest tip", şi încă destulă - o arată "istoricul afacerii" respective.

Firea se dă în spectacol (pentru idioţi, cum crede ea).

Riddick spunea...


Mi-am reamintit: Radu Chesaru, "Vulturul Brâncovenesc" (s-a sinucis în 2001, fiind angajat al MAI).

https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2020/08/17/soarta-tragica-a-tanarului-erou-radu-chesaru-fondatorul-organizatiei-secrete-anticomuniste-vulturu-brancovenesc/

Riddick spunea...

Din ce se vede în poză şi textul din ea (neclar) nu era "armă de serviciu" ci "un AKM modificat pentru vânătoare" - de fapt cred că era fabricat aşa, semiautomat. Cam puţin sânge şi aiurea locul impactului, în dreapta pieptului şi nu în cap. Dar dacă a ţinut-o oblic, glonţul a trecut prin inimă. Brrr...

Riddick spunea...

Hmmmm... Chesaru "îl deranja tare" pe Michael Shafir:La scurt timp după ce ‘teroriştii’ au dispărut, o parte dintre românii anticomunişti au fost tentaţi, şi consider că pe bună dreptate, îmi amintesc că şi eu am fost unul din ei, să vadă salvarea în Seniorul Corneliu Coposu, înconjurat de a lui ceată de gherasimi-heruvimi. Dar bătaia lor zgomotoasă din aripi a izgonit Vulturul Brâncovenesc din preajma Seniorului Coposu. Abia după moartea lui Corneliu Coposu i s-a îngăduit, în fine, lui Chesaru să se apropie de PNŢCD. Destul de surprinzător, am aflat abia de curând aceasta de pe un site extrem de bine întreţinut, de către o organizaţie ce are, dacă nu aplicăm principiul ‘dublei măsuri’, preferat de orice neam care se consideră ‘poporul ales’, ci principiul de echitate naturală al lui Pareto, toate caracteristicile unui ‘hatred group’, un grup de instigatori la ură, asupra realităţilor româneşti „periculoase”, în fapt fiind vorba numai despre gesturi foarte timide, întotdeauna tardive şi de cele mai multe ori chiar total anodine, ale unor personalităţi româneşti de frunte, personalităţi intelectuale reale, ce par însă neprietenilor noştri a fi încărcate de intenţii criminale , acest lucru nu a fost bine văzut : „…the National Peasant Party Christian Democratic (PNTCD) would not hesitate to accept ultranationalists into its ranks, …. [...]

Riddick spunea...

[...] This was the case of Brancoveanu Eagle Association leader Radu-Mihai Chesaru who in the 1996 local elections ran on the PNTCD lists for a seat on one of the Bucharest’s sectors, becoming a local councilor representing that party …. Chesaru, who officially registered his association in April 1995, was proudly displaying the portraits of Codreanu in the association’s Bucharest offices „, (vezi www.referl.org).Am atras atenţia atât de frecvent asupra pericolului delaţiunii şi defăimării, doar pentru că ea evoluează necontrolat şi haotic, ajungându-se , cu voie sau fără voie, la instigare la crimă, desigur, o crimă perfectă, al cărei autor moral scapă de acţiunea codului penal. Iată cum, sub pana unui scrib al defăimării lumii româneşti, aflat într-o emulaţie cu ‘nemuritorul’ I.Ludo, Michael Shafir, ce semnează un text altminteri anemic în hematia conceptuală dar botezat în chipul cel mai pretenţios ‘studiu’ cu titlul „Radical politics in east-central Europe part X : the Romanian radical return and ‘mainstream politics’ (A)”, apărut în Revista East European Perspectives, 21 march 2001, volume 3, number 6, este condamnat în fine!, pentru că dictatura lui Nicolae Ceauşescu nu a mai avut timp, „Vulturul Brâncovenesc” şi expus acest proiect al renaşterii româneşti, gândul nostru cel mai însemnat în finalul celui de al doilea mileniu, oprobriului opiniei publice internaţionale. Michael Shafir are state de vechi mincinos de profesie în slujba postului de radio ‘Europa liberă’ ce ne spăla creierii cu mesaje amăgitoare de genul planului Marshall ce îşi va revărsa cornul abundenţei asupra României după alungarea comunismului. Domnul Michael Shafir, care pregătea toată documentaţia aceasta pentru urechile noastre credule ştia prea bine că un plan Marshall pentru România nu s-ar fi întâmplat nici după o mie de revoluţii, pentru că toate ajutoarele acelea masive ale Americii erau destinate să meargă numai şi numai spre statul Israel. Mă întreb acum, cu ce -i mai bun acest Michael Shafir decât Ossama Bin Ladin? Si unul şi altul amorsează, prin îndemnurile lor, reţele de potenţiali asasini. Vi se pare că aşa ceva este cam mult spus la adresa lui Michael Shafir? În studiul său, mai exact în rechizitoriul său, şi cine i- o fi dat oare lui Michael Shafir dreptul să organizeze un ‘tribunal de la Nürnberg’ pentru judecarea poporului român?, implacabilul activist dintr-o duzină ce face de râs tradiţionala înţelepciune a evreilor, o duzină botezată când ‘Rot Schild’, când ‘Rot Front’, când, pe vremuri poate mai calme, Toma Caragiu se amuza într-o explozie de spirit latin să -i spună ‘Rot Carot’, iar ‘securiştii’ râdeau alături de noi, cel puţin atunci când râdeam de ‘evreii de rit roşu’ eram cu toţii împreună, îi judeca şi îi condamna aspru pe doi dintre intelectualii români de frunte, Alexandru Paleologu, despre care nu uita să ne spuna că a fost un informator al securităţii, ca şi cum Petre Roman ar fi fost la Toulouse doar pe bază de culoare a ochilor!, şi pe Dan Amedeo Lăzărescu, care astfel pe data de 21 martie 2001 era divulgat că fusese trecut pe o listă neagră, urmând să fie pedepsit. Iar pedeapsa, după câte se ştie, a sosit prompt, suspect de grăbită, administrată în primul rând de un C.N.S.A.S. obedient intereselor exterioare României, chiar contrare intereselor ei majore, apoi de inevitabilii ziarişti, totdeauna primii la ‘asaltul redutei’, un Mircea Dinescu şi un Cristian Tudor Popescu, acesta prăpăstios până la punctul de a învinui trădările lui Amedeo, câte vor fi fost ele şi faţă de cine ştia el bine Mircea, chiar şi de problemele matrimoniale, prin divorţ rezolvate, ale lui Cristian, ni s-a amintit aceasta în direct şi la un ceas de maximă audienţă!

https://blogideologic.wordpress.com/2007/12/23/vulturul-brancovenesc/

https://blogideologic.wordpress.com/tag/vulturul-brancovenesc/

Anonim spunea...

Merci de informatii !Constantin TICU Dumitrescu { sa-l odihneasca Dumnezeu } cel ce PRELUASE textul Proclamatiei de la Timisoara { gandit de catre unul dintre amicii mei la acea ora Lorin Fortuna } cu-acel celebru punct 8 , spunea prin '93-'94 cred , intr-o emisiune TV la care participa si Ion Diaconescu { fostul meu sef la " Ascensorul " -Bucuresti RIP si pentru asta } : TOTI SFARSEAU PRIN A MARTURISI SI CE NU FACUSERA . CINE N-O FACEA FIE MUREA , FIE...PAZTEA CE-A PATZIT CORNELIU COPOSU . Adica , marturisea ca , inclusiv el si Diaconescu au fost nevoiti sa " ciripeasca " . Iar Ion Diaconescu adaugase : ERAM TOTUSI SI NOI SI TORTIONARII...DOAR NISTE OAMENI PENTRU CARE O BUCATA DE TURTOI MUCEGAIT IN PLUS INSEMNA VIATA . Mi-amintesc ca , despre preotii care sfarsisera cu viata deoarece n-au vrut sa abjure de la credinta lor nici unul si nici celalalt n-au pomenit . Si-au fost dupa cum sti multi preoti roamno catolici si de-asemenea preoti ortodoxi care au preferat moarte a in loc sa renunte la credinta lor . Europa Libera , acel post de radio finantat direct de catre CIA ,si ascultat de catre romani mai atent decat daca ar fi fost vocea lui Dumnezeu , anunta in noaptea de 20 Decembrie ca , la Timisoara au fost peste 60 de mii de morti si in 21 Decembrie asta i-au strigat oamenii lui Ceausescu : CE-ATI FACUT LA TIMISOARA CRIMINALILOR !Adica , oamenii indurau frigul , foamea, umilintele zilnice insa uciderea romanilor de catre alti romani asta n-o puteau indura . Iti amintesti de "cartea " lui Mihai Tatulici { alta lepadatura } care cuprinde fotografii ai mortilor timisoarei precum si-ale bucurestenilor omorati in...21-22 CINE-A TRAS IN NOI ??? Asta era atunci . Astazi am vazut romani care-si cara invective si pumni pe motiv de lipsa sau purtarea neconforma a ...mastii d e protectie .Si unii si altii sant romani si unii si altii sant inebuniti nu din pricina unor informatii luate dintr-un singur loc { cum era Radio Free Europa pana in '89 } ci , de la presa mainstream care , cuprinde cele cinci sau sase canale TV...PRIVATE , PARTICULARE , COMERCIALE . Pana si atacul josnic { dar meritat } asupra IPF Daniel si-a BOR...pana si acesta a starnit un viespar . CTP cel putin , nu cred ca { cu tot pistolul e care-l detine LEGAL } mai are sange in instalatie de-a'ci incolo ca sa iasa singur pe strada sau...la piata .Daca pana si Prelipceanu se declara...stupefiat ! Singura lui problema a fost insa ca , era stupefiat de reactia oamenilor d e pe strada si abia apoi de reactiile alora din presa mainstream .P.S. Corneliu Coposu , nu era totusi personajul pe care ne obisnuisem sa-l consideram . Era plin de dorinta de RAZBUNARE si-acest sentiment l-a transmis si in PNT...ulterior s-a adaugat acel CD .Cred ca asta a fost doar unul { au fost ele mai multe iar unele le-ai prezentat inclusiv dumneata } dintre motivele pentru care , dupa moartea lui Coposu s-a ales prafu' si uitarea de PNT-CD adica...ceea ce doresc eu pentru PSD si fireste PNL !!!Insa si cu PER ...Respect si-o seara cat mai linistita in continuare omule !P.S. Iarta-mi impolitetzea de-a nu te fi intrebat pana azi , daca in familia dumitale sau printre cunostiinte ai pe careva depistat pozitiv la COVID fireste doar nu la metamfetamine !?!

Riddick spunea...

Ehe... să fi ştiut eu "înainte" că la Şopârliţa RO era prim-solist un nenorocit de poponar (N.C. Munteanu)... Abia după '89 a pomenit ceva CVT pe acest subiect în România Mare şi tot nu credeam... până a zis-o chiar "NC" ("cocoaşa pe care o port după mine" - orientarea pe invers).

Nu, n-am "covizi" nici în familie, nici printre cunoscuţi. Nici n-am auzit de la vreunul c-ar cunoaşte vreun caz.

Anonim spunea...

Pai doar N.C. Munteanu ? Dar Emil Hurezeanu , actualul Ambasador al Romaniei in Germania { cum altfel } ala n-a facut parte din a celasi aluat ? Chiar si Monica Lovinescu...ale carei emisiuni despre cultura romaneasca si despre oamenii cu adevarat culti ai Romaniei interbelice le ascultam cu sfintenie , pana si pe aia AZi o consider doar una dintre vocile care , ne-au tinut speranta treaza dar...si-a indeplinit si contractul cu postul respectiv . Ma bucur sa aflu ca n-ai covizi in familie . Eu , din nefericire am . Fata mea din Malta bunaoara mai are doar cateva zile sa scape de carantinarea obligatorie insa , isi face cruci peste cruci ca , n-a patit asta pe cand era in Romania { adica in urma cu doar cateva luni } deoarece Dracu o lua .N-a luat-o nimeni de pe strada , n-a luat-o nimeni cu japca s-o bage la izzoletta si , cel mai important N-A INTERNAT-O NIMENI IN SPITAL...COVID SAU NECOVID . Pana si analizele obligatorii { temperatura sau starea fizica } pana si alea le transmite prin telefon la...DSP-ul lor . Inca o chestie foarte importanata : nimeni din acel complex de locuinte n-a protestat aruncand cu pietre in geamurile lor sau sa le ceara evacuarea din casa sau chiar din cartier . Asta insemneaza NORMALITATE zic eu...chiar daca la noi in Romania , " normaliatatea " inseamna si s e manifesta , cumva altfel . Si-a facut boala ACASA , separata fireste d e ceilalti membri ai familiei insa...infinit mai bine decat daca ar fi fost aici in Romania cu parintii , fratii si surorile ei indiferent cata grije si atentie i-am fi acordat noi .Deci Riddick , te poti lauda ca , ai auzit de unul care are covizi !!!

Riddick spunea...

Multă sănătate!

Anonim spunea...

Sansele ca in Romania sa se schimbe ceva prin emulatie interna sunt zero. Ce vedem in PER e o zbatere neconvingatoare, tardiva si fara sorti de izbanda. Neconvingatoare nu atat din cauza lui Catalin Ivan, ci mai ales a lui Plesoianu. Primele dubii in privinta lui le-am avut dupa ce am citit chiar pe acest blog cum a semanat zazanie in raport cu avocatul Dan Chitic. Ulterior, am vazut scuzele-i penibile pentru a nu candida la Presedintie (cica n-a strans semnaturile, in conditiile in care trei sferturi dintre candidati oricum nu le stransesera), favorizarea ascensiunii lui Ciolacu prin non-combat-ul cel mai scandalos, tacerea-i asurzitoare fata de abuzurile Sistemului, inclusiv fata de furtul voturilor la Sectorul 1. Cred ca varianta PER e o cacealma. Dar si onesta de-ar fi, oricum, in Romania nu mai sunt alegeri libere, iar Sistemul nu ar ingadui intrarea patriotilor in Parlament. Schimbarea clicii de scelerati care conduce tara nu se poate realiza decat din exterior.

Riddick spunea...


În 2012 s-a dovedit - prin PP-DD - că există un procent semnificativ (16% cu potenţial spre 20-25%) de electorat antisistem. Trebuie doar mobilizat. PP-DD a eşuat fiindcă Dan Diaconescu a fost slab şi nu a contracarat infiltrarea masivă şi "deturnarea" unor membri-cheie. Dar nu trebuiau să poată să ajungă a fi "cheie" dacă erau dubioşi.

Pleşoianu e "poet", impresie clară pe care mi-am format-o de când avea încă "codiţa", inadmisibilă la un bărbat >30 de ani. O mai ţii după doar dacă eşti hippy, "motociclist" şi/sau dacă "vrei să agăţi". Sau... dacă te cheamă Mirel Curea şi baţi spre 60.

Au fost voturi "critice" la Cameră, cu unanimitate sau cu numai 2-5-10 contra, şi nu l-am auzit pe Pleşoianu că s-ar fi opus. Unele voturi sunt secrete, pe site nu apare lista de vot.

PER e contaminat dar cu şanse de salvare chiar prin sciziune post-alegeri - a plecat bombănind "purtătoarea de cuvânt" Magda Bistriceanu, boarfa traseistă PSD-PDL-PER-[...], "pe motiv de Şerban Nicolae - Liviu Pleşoianu". Evident, nu e de drum lung ca "partid verde", mă aştept la atacuri dinspre stânga ueistă radicală Greens-EFA, unde probabil o fi "încă" afiliat.

Anonim spunea...

A mai fost si facatura cu PRU-ul lui Ghita, Diaconu si Palada, de care ati amintit recent... Probabil, Securitatea canalizeaza periodic simpatiile nationaliste catre astfel de proiecte, pe care le creeaza doar pentru a le sugruma apoi prin tertipuri electorale. Votantului antisistem i se da ocazia sa se implice, sa puna suflet, sa aiba impresia ca si el conteaza, ca de data asta poate... Nimic mai fals: singurii cu care a luptat Securitatea dupa 1990 au fost nu spionii straini, ci patriotii romani. Mai cu seama acum, in Colonie, tot ce-i romanesc trebuie ostracizat.

Riddick spunea...

Daaa... Acum este AUR. Mai fusese PFN, cu avocata Laura Vicol, acum la PRO România. După ce a murit "croitorul" ăla gay ("patron de casă de modă" falit şi drogat) în accident auto, n-a mai postat vreun an pe Facebook, "de supărare". Avea amici gay şi se dădea c-ar fi "membru de partid naţionalist-conservator" (Partidul Forţa Naţională).

Anonim spunea...

Intrebare : daca cineva , nu stiu cine , ar dorii s -o ia la intrebari pe FOSTA Primar General al Capitalei , doamna Gabriela Pandele privind banii , purcoiul ala de bani "donati " BOR pentru finalizarea constructiei acelui mastodont numit Catedrala Mantuirii Neamului , oare ce ar gasii in scripte ? Dl. ACTUAL Primar General al Capitalei Nicusor Dan , ar putea face o solicitare { catre cine trebuie } in acest sens ? I inca o intrebare : ce va face atunci BOR si IPF Daniel ? Ai vor afurisii pe aia ce fac controlul , sau s e vor marginii la niste amenintari voalate la adresa Guvernului precum au facut la pelerinajul de Sf. Dumitru ?

Riddick spunea...

Nu cred că aici e problema, c-a dat PGMB/Firea bani "acolo", s-a făcut risipă prin alte părţi. Sau, "s-au dirijat bani la cine trebuie".

Nu cred că-i ceva rău că se face "hala de cult" (cum zicea cineva pe net, ani în urmă; parcă-n "22"?). Aş fi vrut un stil mai inspirat (nu modernist dar nici "modest" cum este acum), şi ar fi fost bună locaţia intenţionată iniţial, în Parcul Carol, în locul mausoleului. S-a opus Băsescu, ca primar general (2004), altfel era deja demolat şi era acolo catedrala.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: