05 noiembrie 2020

Nu vă credem!

Nu credem în voi, nu credem nici măcar un cuvânt din ce spuneți!

MAGAZIN CRITIC:

Nu vă credem! Nu vă credem când spuneți că vreți să ne luați Libertatea pentru ”binele” nostru! Izolați-vă voi, plecați, acesta e cel mai mare bine pe care ni l-ați putea face! Plecați cu toții, cu tot cu măștile voastre de bufoni și lasați-ne să respirăm liberi în țara noastră. Voi sunteți virușii, voi, politrucii de ieri si de azi, ne-ați îmbolnăvit, de nu ne mai putem ridica ca popor!Nu credem nimic din ce ne spuneți, căci de 30 de ani ne mințiți, prăduiți și ne vindeți pe 30 de arginți! Toți la un loc în coaliții sau fiecare pe rând, ați jefuit Țara si v-ați bătut joc de acest Neam. Ați înstrăinat munți si păduri, aur și grâne, pământ și petrol. Ne vindeți Limba română în Ardeal la talciocul vostru politic, ne interziceți Sfinții din Închisori, ne închideți în temnițele corectitudinii politice Martirii și Luptătorii acestui Tărâm, scoateți din manuale copiilor Voievozii și Eroii, ștergând cu buretele o întreagă Istorie, punând în loc sminteală, minciună si portrete de carton. Iar acum vreți să vă credem! N-ați fost în stare să faceți în 30 de ani un Drum, de la un capăt la altul al Țării sau să construiți un singur spital, în schimb vreți să credem în Covid”, așa cum spunea ieri primul ministru al vostru, un jalnic clovn care repetă papagalicește aceeasi placă laolaltă cu alți actori ai acestei comedii de groază. Cum oare poți să condamni oamenii că nu cred într-un virus? Să faci o întreagă ideologie dictatorială din acest lucru! Le-a venit rândul medicilor mediocri și șpăgari să se îmbogățească? Nimeni nu spune că virusul nu există! Dar de aici si până a ajunge să-ți exprimi „credința” în el, e mare distanță! La fel de mare ca distanțarea socială dintre voi si popor. Da, noi nu credem în botnița pusă la gură și nici în pumnul în gură, nu credem în lanțuri pe Libertate, în carantină si izolare si nici în distanțare. Credem în Hristos Mântuitorul, în sângele curs în râuri care-a făcut o Țară, în Horea si Cloșca și Crișan care s-au frânt pe Roata Suferinței ca pe Cruce, pentru a ne elibera. Credem în Steagul de Biserică al lui Iancu Avram şi-n patul de fier si de Jertfă al lui Radu Gyr de pe care s-a ridicat când temnicerii-l credeau mort. Dar știți voi oare pentru ce s-a ridicat, stiți voi, cei care n-ați fi rezistat ca politicieni nici măcar o secundă dacă n-ați fi trădat Țara, știți voi oare de ce? Pentru a scrie o Poezie, pentru a scrie cu oasele lui, Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane! Pentru noi a scris-o! Nu credem în voi, nu credem nici măcar un cuvânt din ce spuneți! Credem însă în Dumnezeu și-n Neamul Românesc, de care voi, străini sunteți!

2 comentarii :

Anonim spunea...

Autorul { Matei Dobrovie } , chiar crede in ceea ce spune ? Atunci , dupa umila mea parere , trebuia sa spuna aceste lucruri in Parlament si nu in " paginile " Magazin Critic ce apare doar in online .Asa incat spun si eu si supralicitez : Nu credem în voi, nu credem nici măcar un cuvânt din ce spuneți! NU MAI CREDEM IN VOI POLITICIENI DE KAKAT CE SUNTETI !!! Las la o parte ca , inainte de-a propune " Ziua familiilor cu multi copii " trebuia sa se gandeasca sa propuna o zi a " copiilor fara copilarie " din Romania .

Riddick spunea...

Matei Dobrovie? Aha, pe grabă îmi scăpase numele respectiv. E unu' de la PnL care face pe naţionalistul, la fel şi Daniel Gheorghe tot de la PnL. dacă erau naţionalişti veritabili îi dădeau ăia afară demult. Aşa, îi ţin în vitrină să mai aibă un pic de credibilitate printre votanţii naţionalişti, "însă doar atât".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: