05 noiembrie 2020

Atacul vizează ortodoxia, nu Patriarhul!

Este mai "digerabil" un atac disimulat ca fiind dat doar asupra popii Ciobotea. Care este "criticat" de duşmanii ortodoxiei pentru ca să pară "de acelaşi fel" (răuvoitoare, interesate) criticile întemeiate pornite din rândurile credincioşilor, şi care îl demască drept agent infiltrat la vârdul B.O.R. Asta, pentru ortodocşii convinşi dar naivi - să-i oprească din "contestarea autorităţii". Pentru naivii "zdruncinaţi în crezul lor", ca să-i îndepărteze şi mai tare de Biserică.

Church Revolution in pictures

2 comentarii :

Anonim spunea...

BOR s-a indepartat cu mult de enoriasii sai iar in timp...ma mir ca s-a vazut asta abia acum !Popa Ciubotea a fost doar pretextul insa TREBUIA sa spuna pana la urma cineva si acest adevar . In loc sa vina cineva care sa bata pastorul si sa imprastie turma , BOR... si-a batut singura turma iar pastorii au ramas la matca caci doar dracu a vazut caine care sa plece de buna voie din usa macelariei .Justinian Marina " patriarhul rosu " , in anii '60 inca cobora Dealul Mitropoliei si tranvetsa strada { pe propriile-i picioare } pana vis a vis la spitalul Brancovenesc . Binecuvanta oamenii care stateau in statia din fatza spitalului asteptand tramvaiul dupa care , intra pe poarta spitalului sa alinne prin prezenta si rugaciunile sale durerile celor aflati pe pat de suferinta . Pe Daniel nu l-am vazut si nici n-am auzit sa fi facut astfel de gesturi NORMALE la un preot al lui Dumnezeu mai ales ca-i si PATRIARH . " Iesirea " avuta in perioada pelerinajului la Sf. Dumitru...merg la pariu ca i-a fost sugerata asa cum si lui Constantin Parvulescu i-a fost sugerat oportunitatea acelui discurs contra lui Nici O Lae Ceausescu .Nu crezi stimate Riddick ca-i un fel d e asemanare intre cele doua personaje si-n special a momentelor cand si-au sustinut anumite discursuri ? DA, un atac , chiar cred c-a fost un atac insa binemeritat asupra acestor doua entitati : PATRIARHUL si BOR .

Riddick spunea...

"Un atac" este binemeritat doar dacă are în vedere îndreptarea, nu distrugerea. Trebuie văzut cine-i "atacantul", şi apoi trase concluziile.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: