30 aprilie 2020

Decodare: atacul "la ţigani" este contra cam singurei forţe vizibile de ripostă internă, iar cel "la unguri" este contra unui stat-problemă pentru UE


Recentul şi încă-activul "atac la ţigani" nu l-a pornit şi dus personal Iohannis, ci mass-media, în coordonare cu Structurli. "Incidentul polemic" stârnit de ambasadorul Lazurcă la Budapesta a fost plantat în pregătirea "scandalului cu aprobarea tacită a autonomiei". Lazurcă (cunoscut activist din Reţeaua Soros) s-a agăţat de nişte afirmaţii ale unei deputate din opoziţia ungară, desigur conform instrucţiunilor primite; în mod nefericit ministrul ungar de externe Szijjártó a dat apă la moară provocării prin replica sa, preluată prompt de propaganda de la Bucureşti. Ar fi trebuit să ştie şi să ţină cont de stadiul "bombei autonomiei". Începusem să am dubii (încă mai am) faţă de Gelu Vişan, dar aici explică foarte bine.

Nu mai puţin important: la ordin extern, regimul duce o politică de ostilitate faţă de doi vecini din cinci (Ungaria, Repmoldova), de semi-ostilitate faţă de Serbia, una minimală, formală, faţă de Bulgaria şi una de colaborare deplină-dar-încă-netrâmbiţată faţă de "Ucraina".

A, şi baza aia de la Câmpia Turzii, unde Licuriciul şi-a adus drone de atac: exact la graniţele cu Serbia şi Ungaria, locaţia formând al treilea vârf al unui triunghi aproape echilateral cu laturile de circa 400 km, celelalte vârfuri fiind Budapest şi Београд.
 
Gelu Visan
Tocmai a început.
Mișcarea politică a lui Iohannis a fost, trebuie să recunoaștem, cel puțin surprinzătoare, dacă nu de-a dreptul “fulgerătoare”, lăsând cu gura căscată cam pe toată lumea.
A fost atât de neconformă cu stilul lui Iohannis, încât orice politician cu experiență ar fi trebuit să vadă că a fost mult prea bine lucrată ca să fie spontană.
De la expresiile în maghiară, la tonul teatral folosit, la inflexiunile vocii, se vedea clar că e un discurs lucrat mult, nu în câteva ore.
Implicațiile unui astfel de discurs se calculează, toți consilierii iau în calcul riscurile și urmările internaționale, totul este socotit milimetric, personajul își învăță bine lecția, iar totul trebuie să pară spontan.
Discursul de astăzi al lui Iohannis seamănă cu un atac năucitor al unui păianjen asupra unei muște prinsă în plasă, care nu șfie ce se întâmplă cu ea. În cazul acesta musca este Ciolacu, iar dacă PSD-ul îl mai ține, întregul PSD va fi devorat odată cu Ciolacu. Încercările lui sau ale altora din PSD de a riposta au făcut mai mult rău, demonetizând teme reale și grave amestecate cu lovitura năprasnică a lui Iohannis, comparându-l pe Iohannis cu Vadim ( jignind-ul pe Vadim și dând cu piciorul electoratului naționalist) făcând apel la Europa, etc.
Reacțiile lui Ciolacu și ale PSD au făcut mult mai mult rău decât trecerea tacită a proiectului. Năuciți de lovitura primită, PSD-iștii au început să bată cu grație câmpii, încercând să dea vina pe Guvern că nu a dat avizul, erc. Penibili de-a dreptul.
Iohannis a anticipat mișcarea și a mai lovit odată, spunând că Senatul s-a mobilizat după ieșirea sa, că dacă nu era el, PSD ceda Ardealul, etc.
Toată această poveste a fost foarte bine pregătită de Iohannis și de echipa lui cu mult timp înainte. Tot timpul au știut ce face PSD-ul și i-au băgat cu capul în zid.
Apelul la Europa al PSD-ului este cel puțin Penibil, pentru că atacul lui Iohannis este cu acordul și sprijinul Europei, și e foarte atent și bine lucrat.
Ciolacu și PSD-ul nu sunt decât mijlocul, scuza, fraierii prin care s-a derulat atacul, dar sunt victima perfectă. Să fie primiți!
Atacul este la Victor Orban, care este acuzat de complot cu PSD-ul pentru ruperea Ardealului. Victor Orban este oaia neagră a Uniunii Europene, iar o astfel de acuzație venită din partea unei țări vecine este mult prea serioasă pentru a rămâne fără urmări. De aceea Victor Orban nu i-a dat replica lui Iohannis, pentru că a simțit capcana. A preferat să nu-l ia în serios, ceea ce este și real, diminuînd în felul acesta nebunia atacului.
Ce a urmărit de fapt Iohannis și partenerii lui din UE prin acest atac?
Pentru a răspunde la această întrebare trebuie să vedem cum funcționa URSS, care este modelul de actiune al UE:
Când o țară din blocul estic ieșea din rând, cu ajutorul vecinilor, URSS intervenea.
Inclusiv Glasnostul și Perestroika au fost făcute de URSS și de KGB.
1) Ungaria a ieșit din rând, deci Iohannis vine și el cu un atac incredibil, pe care nu trebuie să/l demonstreze.
În acest sens, Iohannis este îndreptățit să ceară cumva “protecția” UE pentru faptul că Ungaria vrea să-i rupă o parte din teritoriu.
Din acest moment, orice acțiune a UE în Transilvania va fi percepută ca un act de sprijin împotriva Ungariei. Dacă, de exemplu, s-ar tripla activitatea serviciilor, inclusiv ale UE în Ardeal, ar fi justificată.

Mai țineți minte de ceea ce scriam la finele anului trecut, cu pierderea Ardealului?
Mai știți că scriam atunci că nu Ungaria este cea care emite pretenții, ci Cel De-al Patrulea Reich? Ați zâmbit, unii ati râs. Când rădeați vă trecea prin cap că Iohannis ar putea avea un asemenea discurs?
Acum, după ce tocmai această operațiune despre care vorbeam la finele anului trecut a început odată cu discursul lui Iohannis, poate nu mai râdeti:
Iohannis tocmai a declanșat operațiunea de “Salvare” a Ardealului prin ocuparea sa de către Cel De-al Patrulea Reich.
Am scris atunci inclusiv faptul că operațiunea va începe în 2020 și va fi finalizată în 2022.
Tocmai a început.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1312319455824063&id=100011380636787

11 comentarii :

Anonim spunea...

Omule , eu am ramas cu gura cascata , ca prostu' ala care-a vazut prima data in viata lui o girafa ! Daca-mi spunea cineva ca asa ceva chiar se va intampla...al bagam in aia a ma-sii urgent . Bine , nu ca l-asi fi banuit pe bivolul asta teutonic de prea multa inteligenta insa... nici asa frate , NICI CHIAR ASA ! Chiar ma-ntreb daca , macar acum se vor gasii forte politice si , de ce nu , chiar militare , sa-l salte de-acolo de unde este " in papuci si-n pielea goala " si sa-l arunce la balamuc { IN CEL MAI BUN CAZ FIRESTE } iar dupa aia , sa arunce cheia "biroului " !?! Am inghitit galusca cu proiectul ala d e lege si cu perioada de cand era " la sertar " , in camera deputatilor plus ca , oricum n-ar fi fost valabil fara supervizarea Senatului insa... si Ciolacu , da-l frate in mortii ma-sii ca , in caz c-ar mai fi fost necesar , acum chiar ca m-am edificat cu cine am de-aface !Ce-mi e asta ce-mi era Viorica Dancila ?! Te-ntreb eu Riddick daca le-ar d a prin mintea capului alora de la Elysse sa-i dea un mare siktir javrei astea germanice , plus chestia de ieri plus... alte chestii , asta n-ar constitui motive suficiente pentru-al agatza pe boul asta de-o craca a unui copac romanesc 100% strans legat c-o funie de productie romaneasca 100% avandu-l alaturi pe , jagardeaua aia de Sica Mandolina ?

Riddick spunea...

Parte din PSD e complice cu el, va fi greu sau aproape imposibil.

Mai avem de aşteptat...

Anonim spunea...

Cat dracu frate ca m-am saturat de jagardelele astea ? Uite , chiar nu mi-a dat prin cap sa caut si sa vad care-au fost reactiile Frantei si-ale lui Macron fireste , la imbecilitatea aia debitata de vaca asta saseasca vis a vis de :" experimentele " facute in Franta pe niste elevi " . Chiar m-ar interesa sa vad ce au aia de raspuns unei astfel d e gogomanii . Presa franceza n-a luat in consideratie acesta imbecilitate doar pentru c-a fost o imbecilitate , sau au primit si aia oarece atentionari ? Mie unul asa ceva imi pare d e necrezut caci este totusi vorba despre presa din Franta nu despre presa din Romania . Nu zic ca , asa ceva n-ar fi fost posibil , ca cineva sa-ncerce s a faca oarece experimente direct pe oameni respectiv pe niste elevi insa... a fost dar nu in Franta ci in Germania si nu in 2020 ci incepand din 1938 . Nici macar atata lucru nu stie porcul asta teutonic mai ales c-a fost si " mostenitorul " acelei fundatii a nazistilor din Germania si Regatul Romaniei ?! Cine mortii ma-sii l-a pus pe KWJ in fruntea tarii asteia d e kakat alege-s-ar prafu' de ei ??!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

Chestia aia de la DUDA ZILEI , imi pare credibila fara nici un fel de gluma . O singura hiba : astia declara ca Trump l-a sunat pe nenorocitul nostru insa pe nicaieri nu gasesc informatia c-ar fi fost in vajaiala la Washinghton DC .

Riddick spunea...

A apărut ca exclusivitate la national.ro că s-ar fi dus pe ascuns "la Los Angeles", mesajul televizat din 2 aprilie fiind înregistrat dinainte.

Se pare că au fost reacţii din Franţa.

Anonim spunea...

" Pour justifier le maintien des écoles fermées, le président roumain a déclaré qu'«une école avait été ouverte expérimentalement» en France, «et que l’expérience ne s’était pas très bien passée». Le chef d'Etat a fait une confusion.

Question posée par ExpatConfiné le 27/04/2020 Asta insemana dupa parerea mea sa fi diplomat insa , chiar nu ma-ndoiesc d e faptul c-ar exista si ziare/presa care sa fi fost si ceva mai scrofuloasa la adresa " le chef d'etat rouman " . Ei bine , p'astea asi vrea sa le gasesc desii citirea lor a-mi este aproape imposibila avand in vedere bruma d e franceza ce-o mai am in creierii din cap .Chiar cred ca avut si oarece reactii mai condontente desii , poate ca aia n-au amintit care-a fost tara europeana care chiar a facut experimente pe oameni in secolul trecut .

Anonim spunea...

Daca povestea aia din National ("I-a dat foaia de parcurs: Coreea de Sud!") e adevarata, atunci opinia publica trebuie, mai intii, fezandata, ca sa nu te pomenesti ca iese lumea in strada sa protesteze impotriva invadarii si ocuparii Romaniei de trupele americane ci, dimpotriva, sa se gaseasca destui idioti care sa aplaude sau macar sa respire usurati.

Sa respire usurati pentru ca - de exemplu - in felul asta ungurii nu mai au cum sa ne ia Transilvania.

Asa ca iesirea aia teatrala a lui Iohannis, de un ridicol himalayan, a fost, probabil, pusa in scena pentru a genera frici si spaime in mintile romanilor mai slabi de inger. O tentativa penibila de scaremongering. Inventezi un pericol teribil, dar inexistent, apoi vii si oferi solutia politica in aplauzele furtunoase ale prostimii.

Avind in vedere ce actor prost e wernerul si cit de nasol i-a iesit prestatia, ma astept ca in zilele urmatoare sa preia altii, mai talentati, faclia scaremongering-ului. Probabil se vor mai inventa si alte "pericole mortale" pentru tarisoara, pe care simpla prezenta a sute de mii de militari americani le-ar neutraliza cit ai clipi.

P.S.
Daca chiar vin americanii, si daca unii, multi dintre ei, vor veni din Germania (!), atunci incepe sa capete un sens jocul "pro-american" (pe banii si spinarea romanilor) al wernerului ca pion al Germaniei, fata de care prea mimeaza indiferenta ca sa fie adevarata. Fac pariu ca se muta in Germania dupa ce isi termina misiunea in RO.

Riddick spunea...


Om vedea...

https://www.national.ro/dezvaluiri/i-a-dat-foaia-de-parcurs-coreea-de-sud-683624.html/

Gabriel spunea...

În cazul țiganilor, nu am înțeles: ripostă la ce? La combaterea bolilor, la igienă, la civilizație? Dacă ar trăi separat de noi, aș zice treaba lor. Vorba lui Cataramă, au dreptul la sinucidere. Dar nu suntem separați oricât ne-am dori, așa ca ne sinucid și pe noi. Merg la aceleași spitale, la aceleași magazine, cu aceleași mijloace de transport.
Iar în cazul ungurilor, poate ne uităm și ce fel abordează epidemia, nu doar că sfidează Vestul. Granițe închise, stare de urgența pe termen nedefinit, carantină la fel.
E o contradicție să îi admiri pe țigani că sfidează carantina și în același timp pe unguri care au măsuri anti-epidemice mai drastice decât noi (cu rezultate pe măsură).

Riddick spunea...

Ripostă la abuzul autorităţilor. Mai ales cei atacaţi fiindcă făceau nuştiuce, fiind doar ei în curtea lor. Ce, "grupuri de maxim trei", în curte?! Pâi... şi-n casă nu se întâlneau iar, toţi?!

Cataramă se lipeşte de evenimente ca să iasă el în faţă. Dar se ştie cine este, un nenorocit. Nu demult predica privatizarea sănătăţii ("spitalelor") şi a învăţământului. Nimeni nu opreşte antreprenorii în cele două domenii, dar el vroia să le dea statul la nas cadre calificate, clădiri, liste de pacienţi şi de elevi, studenţi.

Gabriel spunea...

Poftim rezistență, că tot vorbirăm. Un erou al rezistenței din clanul Pistol din Buzău, un țigan de 41 de ani, a plecat la rude în Ialomița. Când s-a întors, de unul singur aproapd a dublat infectările din Buzău, oraș cu cele mai puține cazuri din țară până acum câteva zile.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: