10 octombrie 2019

"Ideile principale"




PSD a lucrat mult ca să (se) ajungă aici. Să fie foarte clar: rezultatul unei munci în colectiv, s-au complăcut deşi ştiau că nu-i bine cum fac. Când joci cu ambasăzile şi ţii cont de ele şi de lătrăii (lor) din online şi din media şi doar te faci că mai asculţi şi de propriul electorat, asta iese. Şi pui o femeie premier, şef de partid, şi încă una de acest tip. Imagologic vorbind, deja scrie pe ea "noncombat-blat", dar când o mai şi face...

Este ultimul moment în care mai poate fi securizată "posesia" partidului de către o eventuală aripă (mai) naţionalistă. Alternativele fiind ruperea unei astfel de facţiuni dar una minoritară, ori continuarea dăncilizantă, "balta cu mormoloci care seacă treptat".

Nu mai trebuie pierdut timpul. Dacă mai există "oameni vii" la PSD, trebuie încheiate definitiv socotelile cu elementele trădătoare identificate sau chiar bănuite. Orice pretext gen "dar suntem în campanie" nu-i decât răgaz pentru implanturi, pentru a îşi agrava "opera" şi a se regrupa şi riposta, chiar decisiv. Latră baronii, dedulciţi la ţuţuroiu' de bani (chiar de-al altora, da' să le curgă... lor)? Jap-jap! Dizolvate filialele-problemă şi reînscrişi membrii "siguri", verificaţi bob cu bob.

Poate par exagerat, ori naiv. Desigur, dacă PSD ca întreg era o construcţie sănătoasă, nu (se) ajungea aici. "Măsuri", da. Dar recurgi la ele când ai un plan bine stabilit şi acceptat de membri. Şi ai un obiectiv. Dacă-i vorba însă despre "relansarea social-democraţiei" (cum tocmai zice Ponta acum), au pornit-o bine, aşa.

Ochii pe UDMR şi pe viitorul ambasador al Licuriciului. Primii joacă-n schema lui Viktor Orbán? Până acum, nu par a o face. Iar celălalt altfel decât klemmii şi ghitenştainii? Nu c-ar fi foarte important, dar vom şti cum stăm.

Şi nu vreau să mai aud de-un PSD relansat, dacă actualul PSD ar fi de acord cu un "guvern Iohannis", oricum ar fi el ambalat. Ce, reluăm în 2020 la alegeri placa cu PSDragnea ("ai noştri")?! Poate vor reuşi Chitic&Co. ceva cu PAN, sau Pleşoianu (dar... nu de unul singur).

2 comentarii :

Anonim spunea...

Azi , am avut ocazia sa aud zbierete multumite ... in usa lui Nicu Carciumaru : A TRECUT MOTIUNEA !!! Insa , aia nu-s decat betzivanii care-i beau { uneori pe datorie } poshirca aluia } dar dumneata... la dumneata am oarece pretentzii . " Nu mai trebuie pierdut timpul. Dacă mai există "oameni vii" la PSD, trebuie încheiate definitiv socotelile cu elementele trădătoare identificate sau chiar bănuite. Orice pretext gen "dar suntem în campanie" nu-i decât răgaz pentru implanturi, pentru a îşi agrava "opera" şi a se regrupa şi riposta, chiar decisiv. Latră baronii, dedulciţi la ţuţuroiu' de bani (chiar de-al altora, da' să le curgă... lor)? Jap-jap! Dizolvate filialele-problemă şi reînscrişi membrii "siguri", verificaţi bob cu bob. " Glumesti nu-i asa ? Pai , ai uitat ca TOATE PARTIDELE { exceptand UDMR , mama lor de oagari ! } au aceeasi structura d e basa fix ca si PSD sau... ai uitat de unde-si trage seva PSD ?!

Riddick spunea...

Nu, nu glumesc. Şi desigur, "nu se va face aşa". Aproape c-o ştim, nu?

Am scris ce ar trebui să se facă.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: