10 august 2019

Cea mai recentă dovadă că Dragnea a fost şi a rămas un simulant


Porneşte o acţiune de credibilizare a "PSD-ului reformat" şi a lui DUEncilă, mascată drept "tentativă de a demasca impostorii care au acaparat PSD". Partea a doua este pentru adversarii ireductibili ai "reformei" (să-i ţină-n ceaţă şi demobilizaţi). Însă ăia sunt mai puţin numeroşi decât bizonii care ar pune botu' (şi... votu') la partea întâi. Pe Dragnea l-am luat la ochi de când îi ameninţase pe cei doar 12 parlamentari PSD care au votat împotriva învestirii guvernului Cioloş. La puţin timp, de pe la începutul lui 2016, începea să fie legendat, ambalat, marketizat, hâţânat de sfori ca "lider iliberal". Desemnările-catastrofă Grindeanu, Tudose şi DUEncilă, pentru mine n-au mai fost însă decât confirmări ale imposturii (rămâneau totuşi câteva procente de îndoială, care s-au evaporat rapid, somewhere along the line). A, şi tăcerea lui, din mai încoace. Pâi "SOV" (tot la pârnaie şi el) "rupe" netul cu mesaje. 

Autorul (Gh. Smeoreanu) ori s-a senilizat, ori are interese concrete vizavi de "PSD în orice formă ar fi el".

Criterii Naţionale:

DE CE VREA LIVIU DRAGNEA SĂ FIE CONSIDERAT DUŞMANUL PSD

După trei luni de închisoare, Liviu Dragnea începea să intre în tiparul eroului. Pentru mulţi votanţi ai PSD eroul Dragnea însemna refuzul acceptării Vioricăi Dăncilă.

Iată însă că Dragnea contestă alegerile din PSD, dând posibilitatea Justiţiei să facă ce vrea atât cu noul său lider, cât şi cu partidul. La schimb, Liviu Dragnea ar avea o şansă să i se admită o cerere de revizuire pe motive care ţin de abuzuri cu caracter politic.

Nu vă grăbiţi, Liviu Dragnea nici nu a înnebunit, nici nu a devenit, peste noapte, un nenorocit care vrea să se salveze chiar cu riscul de a distruge PSD.

Joacă Dragnea în favoarea lui Iohannis sau a lui Barna ? Simpla formulare arată că întrebarea e absurdă.

Dragnea vrea să elibereze electoratul pe care îl ţinea captiv şi să îi dea voie să meargă la vot. Îi eliberează şi pe foştii săi colaboratori care au acum posibilitatea să ia distanţă faţă de el.

Fostul lider face astfel supremul sacrificiu, acceptând să apară în faţa României drept un egoist, un combinagiu aflat pe mână cu structurile, un sabotor care vrea ca PSD să nu ajungă în turul al doilea la prezidenţiale.

Dragnea joacă acum rolul celui care a sărit de pe fix şi trebuie ignorat sau chiar uitat definitiv.

Ce aţi zice ca, în ipoteza, totuşi puţin probabilă la această oră, în care Viorica Dăncilă ajunge preşedinte, primul act să fie graţierea lui Liviu Dragnea ?

G.S.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: