02 iulie 2019

Ştim toţi...

Înfăşuraţi în şaluri
                          de la baluri
conducătorii ţării or să iasă
cu precupeţe-n rochii de mătasă
curgînd pe corp ca pînzele de sac
şi pe de-asupra-n veste de cazac,
spunându-şi glume
                           şi râzând zglobiu.
Dar vor vedea că-n lume
                                    e târziu.
(Ştefan Augustin Doinaş)

 
Liviu Plesoianu

Știu că știți că știu că ați câștigat voturi doar pentru că sunteți premier și pentru că ați programat Congresul între codul administrativ și rectificarea bugetară.
 
Nu știți că știu că nu știți câți oameni din teritoriu, delegați la Congres, au venit la mine după ce am vorbit, mi-au strâns mâna și și-au cerut scuze pentru faptul că sunt nevoiți să voteze împotriva INIMII lor.
Știu că știți că știu că, dacă mâine nu mai sunteți premier, veți fi ovaționată în Congres la fel ca domnul Oprișan. Pentru că numai o persoană de mare caracter ca dvs. poate arunca acum tuciul cu terci în capul lui Dragnea, în condițiile în care cam tot ce sunteți i se datorează...
 
Știu că știți că știu că erați complet panicată în timpul discursului meu. Pentru că, atunci când am început să vorbesc, ați realizat că veți câștiga voturile, dar veți pierde sala.
 
Știu că știți că știu că oamenii liberi ai acestui partid nu vă acceptă lesa, nu acceptă să le puneți botniță și să le interziceți pur și simplu să VORBEASCĂ LIBER!
 
Știu că știți că știu că toate temele pe care le doriți tabu, interzise, au fost abordate de mine la Congres în aplauzele OAMENILOR LIBERI din PSD. Aplauzele miilor de delegați arată un singur lucru: v-au votat conjunctural, pentru că aveți pâinea și cuțitul de premier, dar nu sunt în ruptul capului de acord cu noul dvs. discurs.
 
În general, doamna Dăncilă#2, ȘTIU CĂ ȘTIȚI CĂ ȘTIU...
 

3 comentarii :

Riddick spunea...

[...]
Cât timp mai salt prin ţarc, cât timp glumesc,

nu este încă timpul să-l descarc..."


Dar va veni o vreme când urcând

din pustă către negrele oraşe

vom tremura în fuste şi cămaşe

pe sub palate cu embleme roşii

în umbra zidurilor îngheţate;

când vom trezi cocoşii dimineaţa

iar prin vestminte sfinte zori de zi

ne vor lovi cu suliţe ca ghiaţa.


Înfăşuraţi în şaluri de la baluri

conducătorii ţării or să iasă

cu precupeţe-n rochii de mătasă

curgînd pe corp ca pînzele de sac

şi pe de-asupra-n veste de cazac,

spunându-şi glume şi râzând zglobiu.

Dar vor vedea că-n lume e târziu.


Atunci, din mijlocul acelor prunci,

eu voi sui o treaptă şi voi zice:

"O, dănţuiţi acum cu băieţandri

ca oleandri-nlănţuiţi de fum

voi - transparente fiice ale florii !

Aici sunt vânzătorii ţării mele

cu perlele vânzării la inele!..."


Apoi sălbatic cu pistolul meu

eu, fiul pustei, prietenul lăcustei

ce pustieşte des aceste locuri,

voi trage fără milă şapte focuri.


1952 - Hălmagiu

Anonim spunea...

in general, mi-a placut discursul curajos al baiatului la congres, desi nu prea inteleg ce cauta un tip aparent inteligent intr-un partid bolshevik subordonat intereselor evreiesti. mi s-a parut, imediat dupa ce am vazut inregistrarea, ca am identificat, in sfirsit, primul barbat politic adevarat din ultimii 75 de ani in tara asta, primul care a subliniat apasat cel mai important lucru de pe lumea asta: libertatea de expresie.

Ce nu mi-a prea placut la el au fost citeva iesiri metaforice in decor, discursul uneori aluziv si cam prea ludic.

Comentariul de mai sus, care incepe cu "Știu că știți că știu că ", arata ca l-a cam luat apa succesului si supraliciteaza juvenil (ca sa nu zic infantil) si iresponsabil pentru un om politic care se vrea serios, exact ca scriitorii romani din Uniunea Scriitorilor comunisti de pe vremuri, care tot din gaselnitze de doi bani, metafore scremute, umor de gradinita si forme fara fond isi inaltau propriile socluri.

Se pare ca lui Plesoianu ii place cam prea mult sa fie perceput ca o persoana interesanta. Mai mult decit sa faca ceva CONCRET. Ma tem ca nu e decit inca un politician de salon indragostit de propria imagine.

Riddick spunea...

Cred că-şi muşcă mâinile că l-au primit. Iţicărescu la recenta re-reinstalare a avut doar 15 împotrivă la parlament, pentru 326 de voturi. Şi nu 15 voturi contra, ci inclusiv "boicoturile" (Şerban Nicolae, Olguța Vasilescu...). La precedenta re-reinstalare au fost 9 voturi contra, pe procedură de vot secret ("secret" my ass, STS-i "acolo"), și 386 pentru (2014).

Pleșoianu și ăia care or mai fi în parlament "Gică Contra" Sistemului, nu mai pupă ei alt loc pe liste de la partid/e. Trebuie să facă partidul lor sau să treacă la altul, posibil PAN. Dar... rapid, nu mai e timp. Dacă toooot stau așa, e cam clar și cu ei.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: