De la victoria USL au trecut şapte ani, iar acum fostele componente predică şi aplică - pe aproape toate chestiunile - opusul celor susţinute (doar verbal...) în 2012. Sau se fac că fac ce trebuie dar de la un punct încolo blochează "procesele", lăsându-le să ruleze în buclă, interminabil. Naţionaliştii nu mai au nicio scuză pentru combinaţii cu liberalii sau cu eurosocialiştii.
Gata. M-am decis. Votez cu Pleşoianu la primul tur ("poate şi la al doilea", desigur!). Barna, doar dacă-i la balotaj cu krautul, la turul al doilea. Avea rost "semnalul" scoaterii krautului prin Barna (votându-l pe ăsta al doilea încă de la primul tur) doar pentru un public care n-ar vota să intre DUEncilă în finală. Dacă ar avea aia atâţia votanţi, înseamnă că suntem în preistoria politicii şi trebuie început de la alfabetizare. N-am chef, nu m-aş înscrie la aşa ceva: ar dura o viaţă. Mai bine aş prefera să plec la peşte.
Aştept (în zadar?!) o nouă cerere - Parchet, DNA... - de ridicare a imunităţii lui Tăriceanu. Şi concluzia noii majorităţi parlamentare (de la Senat). Va fi un caz ilustrativ. Sau... nu va fi / nu va exista un caz, dar... tot ilustrativ va fi.
Indiciul decisiv pentru Dana Gârbovan (dar şi pentru noi toţi) ar fi trebuit să fie nerenunţarea la Bitchall, şi paraşutarea ăleia în alt departament important - relaţiile cu "partenerii strategici". Unde, desigur, ar fi interfaţa de download directive externe şi de upload informaţii strategice interne. Dacă decide să iasă din magistratură înainte de apariţia unei minime garanţii precum... o afirmaţie iohannistă c-ar (putea) fi acceptată la nominalizare, ar fi dovada naivităţii sau complicităţii cu "PSD-ul euroreformat". Desigur, s-ar putea să nu fi aflat - la contactare - despre intenţiile privind-o pe Bitchall, deci despre "valorile" profesate de noul PSD. Aşadar ar trebui să arate mai multă precauţie în zilele următoare. Măcar până după anunţul aşteptat din partea ALDE.
Cristoiu: "Presa de casă, pro-PSD, a trecut toată de partea lui Iohannis. O spun cu toată responsabilitatea. Se vede cu ochiul liber. În numele unei şmecherii, neştiind că o să-şi piardă astfel (tele)spectatorii."
Să mimezi că "eşti iar PSDragnea", după ce l-ai rererevotat pe Isărescu, e prea de tot. Ce, trebuie liniştiţi încă-pesediştii atenţi la Pleşoianu? Ca să intre Tuta în turul doi, pe voturile fraierilor, pentru Iohannis II.
Cioaca asta, cum că "Trump i-a dat lui Iohannis ultimatum, să aleagă între SUA şi Germania". În caz de "neconformare", urmând... ce?! Că alegerile-s colea, la capătul străzii. Aş! Piar (P.R.) pentru naivii pro-Licurici care n-au observat semnul masonic făcut de cei doi aproape încontinuu la conferinţa de presă comună (degetele toate, ţinute vârf la vârf, "triunghi-piramidă").
Câteodată închid sonorul la televizor, urmărind doar mişcările "actorilor" (aşa remarc alte chestii care-ţi scapă dacă "te ia sunetul muzicii"). Şi deodată, prim-planul ăla cu fălcile lui Trump, măcinând ca două fălci de hârciog. "Stay away! Stay away! You can't trust me!" Brrr...
Licuriciul tocmai ce l-a deconspirat pe kraut, afişându-se cu el. Foarte bine, acum ştim cine nu mai trebuie să revină la Cotroceni. Cu Licuriciul... rămâne cum am stabilit, and some more: haidi pa.
Bingo! Emisiune TV: o mulţime de camere stradale de luat vederi în Caracal (70 kmp, 30.000 locuitori). Mă, dă-mă dracu'! Da' ce-i acolo, Las Vegas?! Dispuse inclusiv în locul unde încărca "Popicu". Şi totuşi, nimic.
Pâi camerele alea... erau "fiindcă Deveselu", nu pentru lege şi ordine. "Siguranţă şi încredere". Îhîm, right. Şi n-am menţionat camerele ascunse (camuflate prin case / curţi conspirative, instituţii...) - "fiindcă ele nu există". N-aşa?!
Vin prezidenţialele în mai puţin de 100 de zile. Dan Chitic iar e plecat să facă yachting (a mai fost acu' vreo 3 săptămâni). Pleşoianu strânge semnături să candideze independent, dar tot n-a plecat din PSD. Te pomeneşti că ar vrea să apară la Congresul II/2019, pe 24 august. În loc să umble toţi prin ţară, să pună filialele pe picioare. Partidul Alianţa Naţională mai mişcă doar pe Facebook. Acum i se poate accesa din nou site-ul, însă aflăm de acolo tot ceea ce ştiam din... ianuarie (postare unică). E bine...
Am văzut "undeva pe net" o altă interpretare a incidentului de la Ziua Marinei Române. Cum că ar fi fost o înscenare, un incident deliberat, planificat, pentru inducerea subliminală a percepţiei "da' ce, n-avem şi noi femei (aici)?!" Pentru a reduce presiunea scandalului Caracal-Deveselu (militarul american leşinat în direct tocmai în spatele lui Iohannis, era femeie). Ce neglijează Păpuşarii este că s-ar putea ca românii să se întrebe tot mai serios şi-n număr tot mai mare, "ia staţi aşa! da' ce-i cu ăştia pe aici, pân' la urmă?!"
Dar adevăratul incident a scăpat multora: Iohannis a reuşit să scoată capu'-n mulţime nehuiduit. Ce "sărbătoare, deci nu se face"?! La Paris Macron şi-a luat porţia de huiduieli chiar de Ziua Naţională.
Cumpănaşu n-a mai apucat să scrie articole despre fake news şi pericolu' rusesc.
Dragnia n-a mai apucat să-l desemneze şi să-l rerevoteze pe Isărescu (pe vot secret, aloo...).
Ce ţi-e şi cu hazardu' ăsta, dom'le...
"Fronda" din USR(-PLUS) este manevră pentru subminarea lui Barna, singurul - deocamdată - care l-ar putea da de-a berbeleacul pe kraut în turul doi. Dacă Tăriceanu se retrage şi el tot în beneficiul doar aparent al Tutei, e cam clar cine-i preferatul Factorului Extern - acelaşi.
Nu ştiu câţi realizează importanţa blocării Tutei, să nu ajungă în turul doi. Fiindcă Iohannis este inamicul principal şi calul pe care mizează cel mai mult Factorul Extern. Barna nu-i vreun amic sau vreun rău-mai-mic, dar va fi pentru poolime "Omul din Lună" (Bonjurrr, popor!), cam prea mult după un Iohannis pe care mulţi tembeli, deşi nu l-au votat, l-au (cam) acceptat. Şi-atunci poate s-or mai trezi, hoiturile...
Vorbim în termeni tactici, nu strategici. Suntem în situaţia susţinerii unui contraatac cu forţe minime, nu a pornirii unei ofensive majore. Bineînţeles că ar fi de preferat Pleşoianu, dar lansarea lui trebuia pregătită de prin 2018 cel târziu, când deja era evident blatul PSD-Sistem. Vine Congresul II/2019 şi Pleşoianu încă n-a plecat de-acolo cu echipa? ("care-o fi aia?") Stă pe la uşi să vază dacă-l primesc în sală?!
Haiu' dracu'. O să vedem o coregrafie doar aparent bizară. Haştagii nebriefaţi vor veni "la asalt" în Piaţa Victorei, şi vor fi contrariaţi văzând că Păpuşarii (the lower ranks, in the field) or să-i tragă înapoi şi în general or să pună surdină. Şi vor vedea şi mulţi alţii că de data asta în stradă şi-n clădire este aceeaşi echipă.
-------
"Şi chiar aşa s-a şi întâmplat."
De ce voia "Popicu" să se mute din Caracal, "la munte" sau "pe la Timişoara" (conform vecinilor)? Să fi fost şi altceva, nu doar încercarea de a-şi pierde urma? Să fi conştientizat pericolul apropierii de Baza Deveselu (8 km), "în contextul geopolitic actual"?
S-ar opri haştagii dac-ar vedea plasate "prin curte" la Palatul Victoria chestii gen mine Claymore, ori le-ar confunda cu nişte pancarte (olive green) "nu călcaţi pe iarbă"? ;-)
PSD nu mai are militanţi. Are o colcăială de "abonaţi" şi de hămesiţi, care amuşină şi ei p-acolo, poate-poate. Crede oare baronimea că girând linia "reformei", a ambasăzilor şi Uiei, şi lăsând à côté "masili", o să le mai curgă robinetu' ca pân'-acum? Hehe...
În 2017-2018, când s-ar fi găsit timp pentru a face pe îndelete strategia pentru alegerea unui preşedinte naţionalist în 2019 şi pentru "continuarea" din 2020, ne auto-abuream cu fenta "las' că PSDragnea face bine ce face, uite cum scapă de infiltraţi (Grindeanu, Tudose)". Îhîm... ce bine-a făcut, de-a adus la vârf pe cineva "asamblat" la Bruxel (semnalul de alarmă ar fi trebuit să fie măcar din momentul dezvăluirii opţiunii dragniene pentru DUEncilă).
Titlu de ştire: "Franța va interzice din 2040 vânzarea mașinilor pe benzină, motorină sau gaz, iar din 2050 pe șosele ar trebui să circule doar autoturisme electrice". Probabil nu se vor putea implementa "paşii" la termen (2040 / 2050) dar intenţia şi agenda, există. Ca şi cu interzicerea Diesel-ului, se urmăreşte imobilizarea "civililor" în caz de criză, război, calamităţi, incidente critice. Motoarele vehiculelor militare sunt marea majoritate pe motorină. După un "eveniment major" este suficientă sistarea producerii şi livrării de benzină şi gaz, ca şi de curent electric pentru încărcarea acumulatorilor. Ce dracu' nu-nţelegeţi?! Se dau de gol trecând şi gazul (mai... nepoluant!), şi exclusivitatea electrică. "Ce poţi să-i faci unei populaţii imobilizate?" Pâi, cam orice.
Ce ar fi trebuit să apară drept contraargument forte, din partea statului român, la cererea "unora" de a înfiinţa un muzeu al Holocaustului "din România": "Bă, dar voi aţi fost imparţiali când a fost vorba de unii de-ai voştri?" Adică, dacă statul Israel ar fi extrădat în România cetăţeni de-ai săi, foşti (sau încă actuali) cetăţeni români, implicaţi în crime şi alte infracţiuni comise de regimul socialist / comunist post 23 august 1944 (să ne reamintim proporţia etnică în instituţiile noului regim şi migraţia în masă ulterioară în Israel, "sub Dej-Ceauşescu"). Asta presupunând că s-ar fi pornit cu adevărat justiţia, după "revoluţie". Contra tuturor vinovaţilor, indiferent de etnie. Chiar urmând apoi amnistia, dar după condamnare. Ori, aşa ceva nu a avut loc, după cum n-au existat nici... cererile de extrădare. Cred că tocmai pentru a nu deveni evidente refuzurile Israelului. Care ar fi putut fi remarcate, reţinute şi invocate critic.
Odată în posesia "resturilor Alexandrei" (fie şi după contraexpertiza ADN dar "într-un stat impus" - aşadar, necredibilă), familia le poate trimite pentru o contraexpertiză reală într-un stat non-UENATO (presupunând c-ar avea atâta minte), ori ar fi pasibili de "profanare"? Fiindcă nu le duc la înhumare, "cum era stabilit". Adeverinţa (autorizaţia?) de înhumare specifică data care este (cam) obligatorie. Un caz-"şcoală" care nu trebuie tratat superficial. Ca şi cazul Luiza Melencu (de văzut cu contraexpertiza, aici).
Imagini din satelit cu Casa Groazei, în intervalul critic. D-alea, de suficientă rezoluţie. Ce, nu le-or avea Unchiul Sam, sau Ivan, sau Li ? Lângă Deveselu-i locaţia, doar (damn' it! чёрт! 魔鬼!). Şi dacă se poate, şi imaginea termică: să vedem dacă "Popicu" lucra la cazan sau nu.
De ce îl trimitea Secţia PPE România ("PnL") numai pe Prişcă în studiourile ostile (România TV, Antena 3,...)? Ca să nu urmărească acele emisiuni votanţii lor, şi în general, haştagii. Să nu intre sub influenţa altor idei. Dac-ar fi trimis unul cu adevărat important de-al lor, ar fi crescut audienţa acelor televiziuni (şi deci, acelor idei!) în rândurile proprii. Aşa, doar se arată publicului de altă opinie că "au trimis acolo om, să combată". Am scris la trecut ("îl trimitea") fiindcă acum PSD post-Dragnea s-a "reformat" şi deci... business as usual.
Unde sunt trimise probele ADN "ale Alexandrei" pentru contraexpertiză, în străinătate? "Statul român" a acceptat cererea familiei, dar are familia vreun cuvânt în alegerea laboratorului? Pentru maxima credibilitate, ar ajunge probele la un laborator dintr-un stat care nu-i în UE sau NATO? În Serbia, ori în Repmoldova, ori chiar în Rusia. Este şantajată familia, gen "acolo nu-i voie", ori "dacă vreţi altundeva, plătiţi expertiza integral"? Sunt protocoale pe linie Interpol, ori în cadrul unor convenţii bilaterale, multilaterale ori internaţionale? Ori "trebuie doar în UE"? Pe scurt: poate familia decide pentru un laborator non-UENATO? Sau... cazul este de siguranţă "naţională"?!
Anticipez viitori criminali care vor încerca soluţia arderii cadavrelor "la butoi". "Metoda Popicu-Caracal". Bineînţeles, cei cu curţi sau cu "sedii" în natură. Va filtra Sistemul narativul prinderii lor, eliminând... fumul şi mirosul? Fiindcă, iată - la Caracal... n-au existat. Ori metoda n-a fost asta (ci prin napalm ori alt agent incendiar de tip militar - termit, etc.), ori butoiul şi resturile au fost plantate ulterior, cel mai probabil aduse chiar într-una din maşinile care au intrat în curte prima dată, cu autorul. Deşi se puteau parca pe trotuarul lat de câţiva metri.
Cumpănaşu a devenit un pericol major pentru Sistem. Fiindcă e credibil pentru partea haştag a publicului, cea zombizată, cea căreia i se adresa până mai alaltăieri. Aud ăia un discurs invers exact din gura unuia pe care deja îl urmăreau. Dacă n-o fi şi asta tot o legendare (infiltrare). Să nu-l uităm pe EuroBăse, care de la "Au venit să-şi ia tainul" (francezii, 2004) a ajuns la "Susţin crearea Statelor Unite ale Europei" (2011).
Cum n-au ieşit... bine alegerile în Repmoldova - cum hop! s-a intensificat acolo şi pesta porcină. Care cam ocolea spre România, intrând doar prin frontiera cu "Ucraina" la Tulcea-Brăila şi la Satu Mare - Maramureş. Sursa: laboratoare americane "secrete" de arme biologice, de pe teritoriul ucrainean. Şi-n Bulgaria ceva, deocamdată incipient (via România).
Au intrat cu dube şi alte maşini în curte la "Popicu"? Pentru plantat false probe sau extras cele reale. Ce, nu puteau să treacă - cu el sau cu trusele criminalistice - pe poartă? "Blocau drumul"?! Nu, trotuarul este lat şi este chiar şi rampă la bordură, în dreptul porţii, "aşa că". Bine, într-o cutie d-aia mare, pe role (gen "troller"), puteau intra sau ieşi... multe.
The elephant in the room. Însăşi existenţa unor entităţi precum DIICOT şi DNA trebuie să fie un semnal de alarmă. Din momentul în care "spargi" Parchetul în miniparchete "specializate", rezultă:
Nu cumva necoordonările, bâlbele, tergiversările şi alte disfuncţionalităţi "inexplicabile" de la Dispozitivul Caracal-Deveselu sunt pentru camuflarea liniei reale de contraatac? Adică, ne facem că "nu putem" dar suntem geană pe unii care văzându-ne "aşa" ar lăsa garda jos în pregătirea şi desfăşurarea de activităţi ostile împotriva Obiectivului? Costurile politice sunt aşadar asumate by default, important fiind doar interesul Licuriciului. Mergând mai departe cu speculaţiile, oare cineva interesat n-o fi "tras" de Caz (nu-i discut acum... natura apariţiei), încât să scoată din bârlog first responderii alocaţi Obiectivului?!
Trecerea STS-ului la MAp"n" nu înseamnă civilizarea serviciului, ci un pas din "setul de măsuri" care urmăresc angrenarea României în războiul altora. "Automatizarea funcţionării", eliminarea "disfuncţionalităţilor" - dar în al cui interes? Pe dracu', doar centralizarea comenzii şi controlului. Doar naivii nu văd că se vrea transformarea teritoriului României în platformă de atac la Rusia. Vreo iniţiativă legislativă care să reglementeze strict (să interzică!) nu doar aducerea de armament nuclear, ci şi tranzitul şi survolul acestuia?!
Dacă a ars cadavrul şi nu l-a îngropat, îndepărtat sau distrus în alt mod, e puţin probabil să fi folosit doar lemne sau alţi combustibili. Oricum nu putea scăpa şi de oase (nu se calcinează prea uşor, la crematoriu abia în vreo două ore, la 1000 de grade). Şi "să ne aducem aminte" de cadavrele din mai 1945 de la Cancelaria Reich-ului. Care n-au fost "dovedite" nici după ore de ardere, şi fără teama de "fum la vecini", şi folosind multe canistre de benzină. Dacă la Caracal a fost foc... o fi fost cu napalm, termit sau alt agent incendiar de tip militar?! Iar dacă răspunsul este pozitiv, vorbim despre reţea şi conspiraţie. Docteur Marcel Petiot, notoriu criminal în serie francez, prins în urma fumului persistent reclamat de vecini (1944; îşi ardea victimele în şemineu; primul ghilotinat de după război).
Rezumat preliminar:
Recunoaşte "doar" două crime.
Cum a ieşit la iveală "conexiunea Deveselu", DIICOT a şi preluat ancheta de la Caracal. Dincă era deja suspect, urmărit într-un dosar DIICOT pe trafic de persoane cu beneficiari de la baza "NATO" (SUA!) de la Deveselu. De ce aflăm abia acum că există acel dosar?! Şi tot nu-i confirmat oficial, deşi el există! Întârzierea intervenţiei iniţiale la locaţie, o fi fost pentru punerea în acord a tuturor celor angrenaţi în acţiunea de muşamalizare? Deocamdată invizibilă, dar previzibilă."Coordonarea unică" a minciunii & damage control.
REVENIRE: DIICOT n-a obţinut ancheta, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a refuzat solicitarea. Devine interesant...
ERATĂ: "Refuzul" este o ştire falsă, singurul loc unde a apărut este la Radio România Actualităţi. DIICOT într-adevăr a preluat cazul, prin declinarea competenţei Parchetului Olt. "La cererea" ălora, cum ar veni (?). Hmmm...
Baia de Aramă ("Sorina"), Caracal ("Rîmaru2"). Puncte comune: "oraşe PSD", într-o zonă persistent refractară la "noul politic", incidente cu un puternic impact public. Între localităţi, 179 km (distanţa rutieră). Dacă mai apar alte incidente în aceeaşi parte a hărţii RO, aş începe să văd un trend... stimulat.
Ar trebui blocat accesul Tutei în turul al doilea, măcar pentru a testa dacă îşi respectă cuvântul şi se cară. Chiar merită efortul, chit că ar fi parte din scenariu, schimbarea majorităţii guvernamentale. Hai, gunoaielor, prea mult mai staţi pe făraş...
Pieleanu şi Coita, anal-iştii "pro-guvernamentali". Până n-a apărut al doilea, nu eram sigur 100% că alegerea unora cu asemenea nume serveşte subminării... subliminale a Partidului (ei sunt doar pro-guvernamentali, atenţie mare că nu-i totuna). Bă, oricât ar fi de competenţi, cu asemenea nume-i ţii dracu'-n linia a doua-a treia, drept consilieri interni, nu-i afişezi pe sticlă nonstop, nu ţi-i "asumi". Decât dacă nu funcţionezi în logică de partid ci urmezi agenda diluării imaginii (unui partid încă-prea important) în ochii "bizonului" (poolimii).
Pe 26 iunie, CCR declara constituţională "legea repatrierii aurului". În comunicatul CCR apare: "Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Președintelui României". Din formulare rezultă că va fi comunicată "imediat - adică, imediat!" (hai, c-o zi-două întârziere - program registratură, etc.). Constituţia dispune astfel: "dacă s-a cerut verificarea constituţionalităţii ei, promulgarea legii se face în cel mult 10 zile de la primirea legii adoptate după reexaminare sau de la primirea deciziei Curţii Constituţionale, prin care i s-a confirmat constituţionalitatea". Cel mult 10 zile s-au împlinit "cel mult" pe 7 iulie ("cu bătaie"), ori vedem că au trecut de atunci încă 14 zile şi... nimic - nici promulgare, nici retrimitere la parlament, nici sesizare proprie la CCR. Şi toţi tac, nimeni nu remarcă asta!
Unii care se făceau că protestează contra minciunii cum că "Chioveşi reprezintă (acolo) România", se bucură şi îl felicită pe Geoană care "reprezintă România" la NATO... nefiind mandatat în mod expres de statul român. Printre ei "ex"-sereistul D. Dragomir, dar şi alţii, care s-au dat de gol (confirmându-mi bănuielile care erau deja aproape certitudini).
Cioloş a recunoscut că Chioveşi nu reprezintă România la "Parchetul European" fiindcă "nu e candidatul României, a candidat pe cont propriu". La fel ca toţi ceilalţi candidaţi. Deci statele membre UE nu au niciun cuvânt de zis privind o funcţie cu care vor interacţiona (chiar şi cele care n-au aderat la "parchet"). Aiureala asta este la fel ca organizarea de concursuri în ministere pentru ocuparea posturilor de director sau şef de serviciu. Adică, ministrul nu-şi poate alege "cu mâna lui" echipa alături de care răspunde aproape integral, se interpune un element aleatoriu necontrolabil dar care vrea el să... controleze mecanismele Statului. La fel şi "guvernanţa corporativă", aleatorii intră la conducerea activelor statului. "C-aşa (ne) trebuie", că nu ne mai învăţăm minte...
"E timpul despărţirilor mai mari
Barna după Iohannis (?). Omul din Lună: bonjurrr, popor! Altfel, identici în logică şi acţiune, cu aproape aceiaşi păpuşari dar măcar primul nu mai beneficiază - în mod fals, ca Iohannis - de imaginea de "gospodar" (de Sibiu). Bula haştag va scârţâi încă şi mai strident, acum şi în urechile unora care nu-i sesizau artificialitatea. Ei, las' că-i bine, abia n-o mai prinde nici progresismul blairist adoptat de Ponta şi DUEncilă.
Pentru alegerile prezidenţiale, este destul de clar. Nu trebuie să ajungă PSD (Teodorovici? Fifor? DUEncilă?) în turul doi. Un candidat PSD în turul doi* - asta-i reţeta sigură de realegere a kraut-ului. Cu un alt preşedinte care în parlament are o bază precară ("USR-PLUS"), suspendarea se simplifică, cel puţin teoretic. Ce, că-i "de la ăia"?! Ar face exact ce face Iohannis, deci n-au rost mofturile.
* Prevăd de pe acum circoteca anunţului PSD la turul doi: "îl sprijinim pe Iohannis [şi de data asta]".
PSD e de acord cu portofoliul de eurocomisar pe care-l obţine Iohannis "pentru România" (şi-n general, e de acord cu tot ce face Iohannis).
Dacă pe 26 mai PSD a fost respins de votanţii militari din Afganistan ca partid naţionalist*, avem o problemă majoră.
* Chiar asta cred c-a fost: USR-PLUS 310, PnL al doilea cu 136, Ponta 93, PSD 49, ALDE 23. Deşi PSD în mod clar nu-i ce (doar) părea a fi, tot la fel de clar este că opţiunile sunt de sens contrar noţiunii de patriotism / naţionalism. Am menţionat doar acel eşantion (larg mediatizat), dar cred că proporţia se poate generaliza şi la celelalte "structuri".
"Ştiu că sunt prost, dar când văd că sunt alţii mai proşti decât mine parcă simt că-mi creşte inima".
Deci grecii au ajuns la concluzia că-i mai bine să voteze reprezentanţii asumaţi ai Troicii*, pepeiştii de la Nea Dimokratia. Din 2015 se păcăliseră cu Syriza şi cu Tsipras ("Ponta de Grecia"), dar n-au făcut eforturi spre altceva. E ca atunci când autobuzul opreşte să se schimbe şoferii între ei, apoi reia acelaşi traseu. Probabil asta va urma şi p-aci, dacă atât ne duce capu'...
* UE/CE + FMI + Banca Mondială
Noul consilier economic al lui DUEncilă (Dan Matei) fusese adus pe vremea lui Cioloş ca director general în Ministerul Finanţelor Publice. De la Bruxel, unde "reprezenta România" de ani de zile, în aparatul tehnic. În 2017 afirma că "salariile din România au un ritm de creştere printre cele mai mari din Europa şi pe termen lung ar putea să apară probleme dacă ritmul se menţine". Probabil că de-acum, nu se va mai menţine. Ca să nu fie... probleme.
Licuriciule, ori n-ai auzit de plici? ţţţ...
Presa-sistem anunţă că România s-a aflat "în tabăra câştigătoare", la negocierile funcţiilor noii eurolegislaturi. Meleşcanu, că este greu de crezut că România ar mai obţine un portofoliu important în Comisia Europeană. Ambii mint, România "nu-i acolo", chiar dacă pare c-ar fi. Sunt nişte unii care pretind c-ar reprezenta România.
Doar stângism internaţionalist al lui Adrian Niculescu (conf. univ., autodeclarat "om de stânga")? Teza deja consacrată, "regimente româneşti au asigurat ordinea publică în Viena, în preajma Armistiţiului" (noiembrie 1918), o contestă A.N.: "În Viena, printre ultimele regimente care serveau cauza Împăratului şi a Imperiului, au fost regimente româneşti". Din k.u.k. Armee, desigur - componenta ungară se separase şi primea dispoziţii doar din partea Budapestei. Regimente comandate "de Iuliu Maniu" (conform tezei), dar nu era chiar aşa. Maniu, însă, susţinea federalismul în cadrul Imperiului, apoi în interiorul României Mari, ceea ce ar întări antiteza lui A.N. (emisiune TVR1). Afirmaţia venea pe fondul relevării "întârzierii" deciziilor româneşti în context istoric (1918, 1989), comparativ cu celelalte state vecine.
Am văzut c-au remarcat mai mulţi aberaţia, totuşi sintetizez: legea votului "în diaspora" extinde relaţiile statului român cu diverşi cetăţeni ai săi, cu care însă... nu are întotdeauna şi relaţii fiscale. Ar trebui puse ambele în acord.
Cum, nicio propunere alternativă de guvernator BnR, toţi "merg pe" Iţicărescu? N-are importanţă că la CA fac "propriile" nominalizări...
Următoarea mutare a clicii PSD - prin implanturi gen Codrin Ştefănescu* - este tergiversarea. Să-i ţină încurcaţi pe cei nemulţumiţi, să nu pornească altceva. Se va invoca "necesitatea organizării temeinice... interne" şi încercarea unui nou deal, eventual după alegerile prezidenţiale, "la noul congres, când se vor pune iar toate funcţiile în joc". Pâi atunci se va realipi grupul Ponta, neoficial poate chiar înainte de alegerile generale (după care nu va mai conta vreo "acţiune ulterioară în cadrul PSD").
* Ba chiar şi Şerban Nicolae. L-am vazut la congres, era cu degetul şi ochii în mobil în timp ce sala îl aplauda pe Pleşoianu (pe cine păcăleşti tu, bufleiule?!).
Un comentariu :
Motto-urile pe care le pun pe blog. Cele mai recente din listă sunt cele din partea de sus. Din formulări se pot deduce (retroactiv) "momentul şi subiectul tratat".
(iulie-august 2019)
Trimiteți un comentariu