04 iulie 2019

Ei, Mare Maestre "Manole", acu'-i acu'!


A trecut cu unanimitate de voturi legea care cere ca şi membrii CA ai BnR să nu fi fost ofiţeri sau colaboratori ai Securităţii. Vot final, legea merge la promulgare (/returnare cotroceniană?). Dar, posibil, şi la CCR (să vedem, cine şi sub ce pretext). Suspectă, unanimitatea, indică o viitoare tentativă de blocare, deocamdată asumată doar de guvernul DUEncilă.

Ei bine, punctul de vedere al guvernului, comunicat pe 2 aprilie 2019 (necesar în procedura legislativă), este negativ! Nu cumva să se-ajungă la Manole (cum au văzut alţii mai din timp). În text este pusă la îndoiala necesitatea lustraţiei, şi se aduc ca "argumente" puncte de vedere ale Comisiei de la Veneţia, CEDO şi Comisiei Europene.

Stridentă, stăruinţa asta "inexplicabilă" a NeoPSD-ului pentru re-instalarea lui Iţicărescu ca guvernator BnR - contrazice linia de până acum, şi îl sancţionează pe Şerban Nicolae care s-a pronunţat contra re-numirii (deşi n-a votat contra - n-a votat deloc, "boicot").

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: