08 iunie 2019

Precizări care trebuiau deja să fi fost evidenţe


- globalismul, la acest moment, poate fi învins doar de către "un front larg"
- nu-i grav "amestecul tactic", înfrângerea este însă mereu ceva grav
- trebuie ieşit din clişee, inclusiv din cele "de producţie proprie"
- trebuie identificat corect inamicul, pentru a-i putea aplica "reţeta" cuvenită

Invectiva:

Înapoierea istorică iese la contra-atac -II-

[...] Conservatorii nu trebuie să se mintă singuri, altfel nu au nici o șansă: suveraniștii și anti-globaliștii din România nu se limitează la cei ultra-tradiționaliști.

Acesta este dealtfel motivul pentru care a eșuat referendumul pentru familie, pentru că cei cu alte vederi au fost din start excluși, prin așa-zisa luptă anti-comunistă și prin manipulările legate de așa-zisul neo-marxism, la care conservatorii achesează fără rezerve.

Dar, din păcate, o formațiune politică modernă de stînga nu este cristalizată încă în România și probabil că nici nu va fi pentru multă vreme.

De vină este aceeași propagandă feroce anti-comunistă, din ultimii 30 de ani.

Propagandă la care ultra-conservatorii își aduc, conștient sau nu, o contribuție însemnată, prin înregimentarea entuziastă în rîndul celor care se luptă cu comunismul, în timp ce România este distrusă de cel mai feroce capitalism.

Iar cei care îi numesc cu cea mai mare înverșunare ”neo-marxiști” pe globaliști sînt chiar reprezentanții ultra-conservatorilor, necunoscînd sau preferînd să se facă a nu ști că principala caracteristică a marxismului a fost și este lupta pentru înlăturarea asupririi exercitată de exploatatori asupra claselor oprimate.

Or, conservatorii continuă, pentru a se pune la adăpost din punct de vedere ideologic, să îi numească socialiști, comuniști, marxiști sau progresiști tocmai pe cei care luptă pentru globalizarea corporatistă și pentru neo-imperialismul capitalist, de sorginte neo-liberală.

Fără progres și educație, România nu o să fie vreodată o țară suverană.

Nu poți să ai o țară suverană populată cu obscurantiști, cu cetățeni care nu folosesc carduri bancare nu din motive economice, ci pentru că citit de la dreapta la stînga se citește drac.

3 comentarii :

Riddick spunea...

O lacună gravă, care afectează întreg "constructul" (altfel, valid!):

Afirmaţia "principala caracteristică a marxismului a fost și este lupta pentru înlăturarea asupririi exercitată de exploatatori asupra claselor oprimate".

Nu, nu "lupta pentru", ci doar declaraţia că ea există şi că acela este scopul.

Anonim spunea...

Mai Riddick am mai discutat problema cu acest cartof fierbinte numit NATIONALISM dar intr-un cadru restrins. Nu erau persoane doxate dar ne zbateam creeri pe marginea unei oale clocotite cu ditati. Toate cuvintele au o terminatie iluzorica de IZMA. Ex: globa-izmul, comun-izmul, social-izmul, legionar-izmul ... deci inamicul este indentifiact in IZMA. Doi la mana amestecul e facut mereu de catre STAUL PARALEL de mii de ani. Ca unii ii spun mai nou IA inteligenta artificiala e treaba lor. Noi stim ca vesnicia s-a nascut la sat acolo intr-o comuniune in fata unei vetre. De ce spun asta pentru ca la inceput a fost comertul liber intre oameni. Moneda a fost batuta de catre alesi ca o iconografie a puteri celui care conducea comuniunea. Deci am uitat sa facem trocul. Cuvintul de icredere care era intre comercianti a fost terfelit in momentul CAMATEI. Solutia ar fi sa retiparim "opera" satanistilor marx si ... iar in loc de burghezi sa spunem stapani de roboti. A si inca ceva ca material biologic pentru laboratoare de studiu ii avem pe FRATII DIN LOJE. Cu sigurata printre ei vom gasi si misterele intunericului de nepatruns in IZMA. O zi buna de la DOMNUL.

Riddick spunea...

Mi-e că dac-ar trebui s-o luăm "de undeva de la zero" ar trebui să pornim de la "supa de coacervate" - primele forme de viaţă de pe Pământ, în Oceanul Primordial.

Ideea este să fie costuri minime, şi "revizuiri" maxime dar sub rezerva menţinerii costurilor la un nivel acceptabil.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: