24 septembrie 2018

Cum se susţine interesul naţional. La alţii...


Un clip difuzat de guvernul ungar ca reacţie la votul din "parlamentul european" împotriva Ungariei. În care apare atac prin caricaturizare la Soros şi la camarazii lui de globalism (Verhofstadt/ALDE, şi Judith Sargentini de la Verzi, cea care a redactat rezoluţia anti-ungară, "Raportul Sargentini"). Clipul redă parţial discursul lui Viktor Orbán (video).



În curând se va duce acolo DUEncilă, tot "la anchetă", şi desigur va behăi ceva gen "România respectă valorile europene, nu trebuie să...". Iar guvernul României difuzează o serie de clipuri pro-imigranţi, în care se susţine "importanţa lor aici, după sosire şi adaptare". Diferenţa este fundamentală! 

Orbán se mai pronunţase şi împotriva noii iniţiative de suplimentare a efectivelor Frontex cu 10.000 de oameni, măsură care ar dubla paza frontierei naţionale cu personal din alte ţări: "Frontex este un lucru bun, dar agenţia nu a apărat de-a lungul existenţei sale nici măcar un metru de frontieră, în timp ce noi am apărat sute de kilometri. Nu este deloc nevoie ca ei să apere graniţele maghiare în locul nostru, nemaivorbind de chestiunile de principiu legate de suveranitate". Pe când Iohannis spunea contrariul: "Consiliul a venit cu o propunere care cred că e corectă. Frontex-ul face faţă, însă e nevoie de mai mult, să ne gândim dacă nu creştem efectivele Frontex şi le dăm atribuţii mai clare". Mai clare, adică mai mari, să se bage peste tine şi să se dilueze înspre irelevanţă noţiuni precum frontieră, suveranitate şi armată naţională. Se va vota, şi se pare că sunt mai multe state care se opun, decât cele favorabile. Iar România nu face parte din prima categorie, fiindcă... aşa îşi exercită Iohannis mandatul la Consiliul European. Pare că dinadins s-a ales regia asta, ca guvernul şi preşedintele "să nu se înţeleagă": Iohannis apare ca iniţiator-negociator cu mandat "autoasumat" (adică, secret-discreţionar), iar guvernul PSD(-ALDE) "doar" ca implementator ("că ce să facă... dacă aia e!"). Şi-uite-aşa mai păcăleşti o tură votul naţionalist care-n loc să se organizeze girează "noua orientare patriotică" a PS"Dragnea", ţţţ-ţţţ-ţţţ....

2 comentarii :

Anonim spunea...

''În curând se va duce acolo DUEncilă, tot "la anchetă", şi desigur va behăi ceva gen "România respectă valorile europene, nu trebuie să...". Iar guvernul României difuzează o serie de clipuri pro-imigranţi, în care se susţine "importanţa lor aici, după sosire şi adaptare". Diferenţa este fundamentală! ''

Daca foloseam asemenea expresii si formulari intr-un comentariu, acesta ar fi fost''moderat'' , pe buna dreptate !
Dar intr-un material publicat merge ?
Pe mine MA JIGNESTE PROFUND SI NU POT SA FOLOSESC ALT TERMEN CU PRIVIRE LA AUTOR DECIT CA ESTE UN NAZIST CRIMINAL !!!
SPER SA-L FRIGA LA FICATI PE MASURA ''BEHAITURII'' LUI DE ARTICOL !

Riddick spunea...

Stai liniştit, am ficatu' beton, m-am uitat pe analize.

Ai dreptate: un nazist nu poate fi decât şi "criminal". Ca şi când ai zice "apă udă".

Moderarea o ţin pentru alte chestii, acum e scoasă pentru a da la iveală... ştiu eu pe cine (nu numele, "categoria").


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: