12 mai 2016

Test de inteligenţă


Cetăţenii Sectorului 4 (din Bucureşti), care l-au tot votat majoritar pe Piedone ca primar de sector, vor întâmpina un test de inteligenţă la alegerile locale. "Piedone nu mai e tot Piedone", s-a transformat în agent electoral PnL. Iată-l alături de candidatul PnL la primăria de sector, Răzvan Sava:

(înclinarea telefonului mobil "a răsturnat poza")

Lumea nu pare şocată de asocierea Piedone - "noul PnL". Simpatia pentru Piedone suprimă evidenţa faptului că a schimbat tabăra politică ? Nu mai e cazul din 2012, când Piedone câştiga zdrobitor (10:1 raportul numărului de voturi faţă de al doilea clasat - Sulfina Barbu, PDL), atunci PnL era în USL. 

Piedone candidează pentru funcţia de consilier de sector (4), pe lista PPU-SL (care nu are candidat pentru PGMB). Bucureştenii din "Patru" ar trebui să respingă listele PPU-SL şi PnL, odată cu respingerea lui Piedone. PRU e cea mai bună variantă de "migraţie electorală", la acest moment; în aşteptarea Partidului Forţa Naţională, recent înregistrat.

A, şi ce spunea PnL despre "integritate" ? Acum recurge la sprijinul unui "penal" (deşi nu doar pentru cazul #Colectiv ar fi trebuit cercetat Piedone...). La sub 20%, cât are candidatul său în sector, gestul PnL este disperat.


Articol dispărut de pe siteul Flux 24, l-am recuperat via Google cache, unde încă mai poate fi văzut ("Culisele blatului Piedone-PNL-Sava de la sectorul 4"):


Răzvan Sava, candidatul PNL la Primăria Sectorului 4, se plimbă prin pieţele din sudul Bucureştiului de braţ cu Cristian Popescu Piedone, fostul primar, pe care justiţia l-a împiedicat să candideze pentru un nou mandat. El are un dosar de abuz în serviciu în cazul #colectiv.
Candidatul liberal, cotat la doar 17% în sector, se consideră “onorat” să fie susţinut de către Piedone, cercetat în dosarul Colectiv. Sava a înregistrat şi un clip electoral împreună, din care a dispărut lista de consilieri ai PNL, fapt care a stârnit furia conducerii partidului.
Întrebat de reporterul Politic Scan dacă Piedone a cerut ceva, Răzvan Sava a răspuns: “N-a cerut nimic dl. Piedone.”

În urma unei investigaţii amănunţite, FLUX 24 descâlceşte caracatiţa intereselor transpartinice şi motivul pentru care Sava iese la braţ cu Piedone.

Încă din luna ianuarie, primarul interimar al Capitalei i-a dat o autorizaţie de supraînălţare a imobilului din intersectia Bd. Mărăşeşti cu Str. Şerban Vodă, unde avea restaurantul Jur-fixe, administrat de societatea sa SC God Trust Enterprises, într-o zonă protejată. Alianţa a fost premeditată şi aranjată de către Alex Ionescu, consilier pe listele PNL. Alex Ionescu este cumnatul lui Cornel Dinu. Dar cine este Cornel Dinu?
În 2014, Direcția de Învățământ a sectorului 4, aflată în subordinea fostului primar Cristian Popescu Piedone la acea vreme, a avizat un ”tun” de 3,7 milioane de euro. Suma reprezenta plata unui contract de servicii de pază a școlilor din sector, fiind atribuită unui grup de prieteni și cumnați ai lui Piedone, printr-o licitație ciudată.
Licitaţia a câştigat-o  SC United Security SRL, deținută de un anume Vasile Ghinea, dar care subcontractează Integra Security, Integra Inter şi Magic Star, toate deţinute de Cornel Dinu, un apropiat al lui Piedone. Verificând actele, poţi observa un lucru cel puţin ciudat. Firma United nu reţine nicio parte din bani, sumele fiind dijmuite de cele trei, coordonate de Cornel Dinu, care are doi cumnaţi: Alex Ionescu, şeful de campanie a lui Sava şi Ionel Tucmuruz, eminenţa cenuşie a afacerii. Tucmuruz mai are o calitate: a fost coleg de şcoală generală cu Petre Tobă, actualul ministru de interne.
Afacerea pusă la cale în 2014 viza înhăţarea de grupurile de firme a 40-50% din bugetul Direcţiei de Învăţământ şi Tineret. Deci, în loc ca banii să se ducă spre investiţiile în şcoli se duceau în administraţia Piedone spre “bodyguarzii” lui Piedone. Aşa se explică de ce Răzvan Sava apare tot mai des cu gărzi de corp.
În video-ul de mai jos se poate urmări cum Piedone recomandă cetăţenilor dintr-o piaţă bucureşteană să voteze cu Sava la primărie şi cu PPUSL la consiliu.
Pe lista PPUSL apare Viorel Dan Popescu, fratele lui Piedone, Marian Petcu (finul lui Piedone), Ionel Romeo Drăgan, fost PBL, PDL, cu trei mandate la activ, Mircea Iosub, fost consilier PSD, Dehuan Ionescu, fost PNL, Ioan Gâfdeac, fost PPDD, PD), toţi având conexiuni cu administraţia locală.
Contrar celor susţinute de Răzvan Sava nu există figuri noi pe listele eligibile.
Ei se conduc după vorba: “la vremuri noi, tot noi”.
Interviul complet dat de Răzvan Sava publicaţiei Politic Scan [link]:
Domnule Sava, cum  a început această campanie pentru dumneavoastră?
E oarecum dificil pentru că sunt și Primar General interimar al Capitalei și trebuie să mă împart între problemele de la primărie și campania de la sectorul 4.
De ce nu v-ați luat concediu?
Concediile încep din iulie. Eu nu m-am plâns. Pot să duc, fără probleme. V-am spus doar că pentru mine e mai dificil poate decât pentru alți candidați de la sectoare.
Apăreți deja în poze cu ”inamicul public nr.1”, primarul Piedone. Înțeleg că acesta vă recomandă direct alegătorilor din sectorul 4 pentru funcția de primar. Vă simțiți confortabil cu asta?
Mă simt confortabil când orice om mă votează și mă recomandă altora să mă voteze. Asta înseamnă că oamenii au încredere în tine.
Stați puțin, aici vorbim de o persoană publică foarte controversată, fost primar de sector
Controversată pentru cine și pentru ce? Eu merg prin sector și cetățenii din 4 nu au decât cuvinte de laudă pentru fostul primar. Pentru că, să nu fim ipocriți, omul ăsta a făcut ceva pentru ei și pentru sector. Și se vede. Eu nu pot fi politicianist să spun că albul e negru doar pentru că e campanie electorală. Aș jigni inteligența celor cărora le cer votul.
Pare că uitați ce s-a întâmplat la Colectiv anul trecut
Nu, n-am uitat nimic și cred că n-avem dreptul să uităm. Dar, din câte știu, există un dosar la Parchet și fostul primar este în procedurile judiciare. Nu are nicio condamnare, nu mai e nici măcar în arest.
Bine, dar e suspect…
Da, e suspect, el și alții, în speța respectivă. Dar eu nu mă susbstitui judecătorilor și procurorilor. Justiția nu se face în stradă într-un stat de drept.
Totuși, chiar până la o sentință definitivă, e moral să candideze domnul Piedone?
Din câte știu nu candidează la funcția de primar.
A încercat asta. Credeți că a fost moral?
A încercat și n-a reușit. Nu e imoral să încerci.
Nu la asta mă refer. Totuși, fostul primar Piedone este pe lista de consilieri ai PPUSL.
Da, știu asta. Justiția i-a admis această candidatură, deci respectăm deciziile justiției sau nu?
Legal are dreptul, dar credeți că e moral?
Domnul Piedone este nevinovat până la o decizie definitivă. Ca mine și ca dumneavoastră. Pe cine ajută să-l punem la zid? În niciun caz nu ajută actul de justiție.
Deci vă simțiți confortabil cu sprijinul declarat al domnului Piedone?
Nu doar că mă simt confortabil, dar cred că este onorabil ca fostul primar, căruia nimeni nu-i poate contesta meritele în administrarea sectorului patru, care este apreciat de cetățeni pentru ce a făcut pentru ei să te recomande pentru funcția de primar.
Credeți, totuși, că PNL are o problemă cu asta?
În ce sens să aibă?
Nu știu, poate că sunteți susținut de un om din alt partid, respectiv din PPUSL.
Nu văd nimic rău în asta. Eu sunt candidatul PNL la sectorul patru și, dacă un alt partid sau un om dintr-un alt partid decide să-mi ofere susținere, niciodată nu voi refuza asta. Nu e nici pragmatic și nici politicos. Eu cred că pot face ceva pentru bucureșteni din funcția de primar al sectorului patru. Dar, ca să ajung primar, am nevoie de voturi. Oricine mă votează sau mă recomandă e bine venit. Și îi mulțumesc pentru încredere.
Mă gândeam totuși că se va crea o confuzie
Ce confuzie? PPUSL nu are un candidat la funcția de primar al sectorului patru. Domnul Piedone a decis să mă susțină pe mine pentru funcția de primar. Sunt convins însă că va susține propriul său partid, cu lista lui de consilieri, și nu PNL. PNL mă susține pe mine.
Domnul Băluță de la PSD e într-un război cu fostul primar Piedone. Și acuză o înțelegere între dumneavoastră și acesta. Aveți o înțelegere cu domnul Piedone?
Eu încerc în această campanie să cad la o înțelegere cu o majoritate a locuitorilor din sectorul patru. Și sper să reușesc. Sper să-i conving că sunt mai onest și mai pus pe treabă decât interimarul Băluță de la patru, care, de câteva luni, a pus primăria pe butuci. Asta-i înțelegerea pe care vreau să o fac.
Bun, dar aici pare că vă sprijină și primarul Piedone
Îi mulțumesc pentru asta.
Ce primește la schimb? Sau ce va primi dacă veți ajunge primar cu sprijinul lui?
N-a cerut nimic dl. Piedone. Dar sunt convins că va face parte din Consiliul Local și sper să facem echipă după 5 iunie și să continuăm lucrurile bune pe care le-a făcut în sector, să începem și altele pe care n-a apucat să le facă.
Adică veți face majoritate cu consilierii PPUSL?
Majoritățile se fac după alegeri, după ce vedem scorurile partidelor. Ce vă spun însă este că și eu și domnul Piedone am căzut de acord, după cele 6 luni de interimat al domnului Băluță de la PSD, că ar fi un pericol pentru cetățenii din sector ca Băluță să ajungă primar și PSD să aibă majoritatea în Consiliu. E datoria noastră să oprim degringolada de la primărie. Deocamdată, atât. Restul, văzând și făcând.
Care ar fi cel mai prost rezultat pentru dumneavoastră?
Nu e important. Cel mai prost rezultat pentru sectorul 4 ar fi să rămână Băluță primar.

Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: