11 mai 2016

Trebuia, dracu', s-apară şi Remus Cernea, ştiam o treabă...


... Dar probabil or fi zis "să nu aducem politicieni" (pe Cernea l-a făcut parlamentar USL, în 2012). Şi cum pretind că invitaţii sunt creştini, n-ar fi dat bine cu un ateu asumat, precum Cernea (da' şi Cărtărescu 'cea că-i ateu...).

Taxi a lansat varianta "revăzută şi îmbunătăţită" a clipului împotriva religiei majoritare din România, cea creştină ortodoxă (şi doar în subsidiar împotriva B.O.R şi a Catedralei Mântuirii Neamului). Pe lângă cei 34 iniţiali (33, după retragerea lui Grigore Leşe), mai apar încă 35, în total - 68.


În prima versiune a clipului... 

 

asta-i "prima", şi apare acolo -  la 2:52 - şi Carmen Tănase, antivaccinista de mai târziu,
2020-2021-2022; nu exclud o trezire ulterioară- "dar"... (UPDATE 2022)

...se mai putea invoca scuza "necunoaşterii mesajului" (a încercat asta Grigore Leşe, dar l-au dat de gol chiar cei de la Taxi, publicând e-mailurile schimbate cu el). La a doua versiune, noii-veniţi nu mai pot nega: ştiau clar la ce participă - la propagandă anti-identitară, public asumată. Mai erau vreo doi care au încercat o "disculpare", dar au apărut şi în varianta a doua, nu s-au retras.

Cei adăugaţi în varianta a doua (de la 3:35): Marian Râlea, Andrei Aradits, Marius Florea Vizante, Cătălin Mitulescu, Pavel Stratan, Cristian Hrubaru, Ovi, Adrian Daminescu, Alin Dincă, Radu Gheorghe, Dana Dorian, Flavius Buzilă, Ivan Patzaichin, Dan Fințescu, Tudor Ionescu, Carmen Tănase, Aurelian Temișan, Alina Manole, Nico, Marius Batu, Mike Godoroja, Benone Sinulescu, Ada Condeescu, Cristian Grețcu, Stela Popescu, Dragoș Bucurenci, Daniel Iordăchioae, Florin Ristei, Marius Manole, Monica Davidescu, Ioan Gyuri Pascu, Cosmin Vaman, Bebe Cotimanis, Mihai Petre, Kempes.

"Compoziţia iniţială": Dan Teodorescu/"Taxi", Dan Bittman, Cornel Ilie, Monica Anghel, Virgil Ianțu, Andi Vasluianu, Dorina Chiriac, Ștefan Bănică, Robin Proca, Andi Moisescu, Dani Oțil, Paula Chirilă, Horia Moculescu, Toni Grecu, Irina-Margareta Nistor, Dan Byron, Teo Trandafir, Oreste Teodorescu, Pavel Bartoș, Ada Milea, Călin Goia, Mircea Cărtărescu, Horia Vîrlan, Guess Who, Laura Lavric, Andreea Esca, Răzvan Simion, Alexandru Andrieș, Emilia Popescu, Grigore Leșe, Mircea Baniciu, Alexandra Ungureanu, Oana Pellea, Victor Rebengiuc.

7 comentarii :

Riddick spunea...

Taxi și prietenii - Despre smerenie

https://www.youtube.com/watch?v=eexmYusoQ3o/

https://www.youtube.com/user/trupaTAXI/videos

Crystal Clear spunea...

O adunătură de tembeli !

Riddick spunea...

Lista de la primul clip era total previzibilă, chiar şi cu Leşe (care a participat la evenimente invitat fiind de Mihail Neamţu - "deci - clar !").

Din noua listă mă surprinde doar Marius Florea Vizante, deşi dacă eram mai atent la "profilul lui politic" ar fi trebuit să nu fiu surprins. Cei de la "Caţavencu" (Toni Grecu în rimul rând, dar şi Greţcu) sunt şulfe patentate. Grecu îl umaniza pe Iliescu, sub masca caricaturizării. Chiar a şi fost invitat, la Balurile Caţavencu, în urmă cu nişte ani. În alte părţi, niciodată nu chemi un inamic la un eveniment organizat de tine, sau nu acceptă ăla invitaţia.

Anonim spunea...

Eu sint pentru libertatea de exprimare fara "strings attached" (asa cum e proclamata, de exemplu, in The First Amendment to the United States Constitution).

In Constitutia Romaniei, ca si a altor tari europene de 2 lei (y compris Franta), libertatea de exprimare e numita pompos si demagogic "inviolabila" si, ca in Kafka, chiar in articolul respectiv, doua rinduri mai jos, e negata, ciuntita, conditionata, desi acesta e un drept natural cu care ne nastem, nu vreun cadou din partea partidului, guvernului sau a unor politruci care se inchipuie calificati sa ne explice ei cum avem dreptul sa ne jucam cu acest drept.

Din punctul meu de vedere, acesti insi cu clipul lor si-au exercitat libertatea de exprimare si e OK. Dar la fel de OK e ca BOR sa isi construiasca bisericile si catedralele cum crede de cuviinta, fiindca tot libertate de exprimare avem si aici.

Problema e ca acesti protestatari au ales sa fie viteji cu crestinii, care sint o tinta usoara (soft target). Nu risti nimic insultindu-i. E ca si cum ar face baie in Dunare in luna iulie. Sa faca in februarie daca sint viteji! In mod sigur, insa, nu ar avea curajul sa faca un protest-bascalie similar fata de alte religii, fata de religiile unor popoare la care intoarcerea celuilalt obraz nu face parte din regulile jocului si nimic nu ramine fara riposta, nimic nu se iarta si nimic nu se uita. Si nici impotriva statului si a serviciilor sale tot mai agresive nu ar indrazni sa ridice macar o sprinceana. Pe scurt, sint sigur ca NU si-ar mai exercita libertatea de exprimare daca ar exista vreun risc, indiferent cit de mult i-ar deranja ceva sau cineva. Clipul acesta nu e o proba de curaj si nici de civism, ci de proasta crestere si de comportament de golan de cartier.

Nici jurnalistii care "ne informeaza" despre acest "proiect" nu sint prea viteji. Daca ar fi, ar incerca sa afle cine se afla in spatele proiectului si de citi bani e vorba. Probabil ca isi inchipuie cine e si le e frica chiar si sa intrebe.

=== TORLAND ===

Riddick spunea...

Vrusesem să scriu "atacul anti-identitar a devenit conformism (pentru persoanele publice)", dar am zis că-i prea tare. Se pare că e destul de adevărat, pentru "average Joe's-ii" din politica RO. Şi nu o fac toţi pentru simbrie sau în aşteptarea ei, ci fiindcă ei chiar cred într-o "identitate alternativă".

Crystal Clear spunea...

Nişte tembeli care se autoumilesc...

Ţi se face scârbă de astfel de personaje şi ne retragem în carapace.
N-avem cu cine discuta ....

Riddick spunea...

Trebuie "eradicată" şi cultura (de nonvalori şi de trădători), nu numai politicul. Vin bătălii de decenii...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: