12 mai 2016

Nu-i "doar" corupţie, e ceva mai grav


Vor să ne rărească (nu mă-ntrebaţi, "cine ?", că ştiţi voi bine, cine ).

Ar trebui puse cap la cap nişte informaţii, şi căutate altele, de genul "la spitalele unde se tratează membrii establishmentului, tot Hexi Pharma asigura dezinfecţia ?", "care era acolo concentraţia, cea corectă ?", "cum de a rezistat atâţia ani Hexi Pharma pe poziţie de monopol ?", şi "de ce atât de târziu un control 'tehnic' - cum i se dădeau acreditările periodice, pe vorbe ?".

Şi atunci poate găsim un răspuns la întrebarea lui Cristoiu: (fiindcă) nu-i vorba "doar" de corupţie, ci despre o operaţiune de depopulare prin decese în spitale sau post-externare (acompaniată de altele, de exemplu - în alimentaţie).
[...]  Răspunsul aiuritor dat de Codruța Kovesi mă convinge că manipularea e o încercare ieșită din comun a unei forțe mai puternice decît DNA de a nu se deschide o anchetă pentru corupție în cazul Dezinfectanților.
De ce?
Ancheta de la Parchet are pentru această forță avantajul că se limitează la infracțiunea comisă de patronul firmei. Acesta poate fi condamnat (poate, asta nu înseamnă că așa se va și întîmpla), pentru că în lăcomia de a obține un profit fabulos a diluat dezinfectanții. O infracțiune asemănătoare celei a crîșmarului care pune apă-n vin. În nici un moment, această anchetă nu va trece de patronul firmei și eventual cîțiva angajați care au diluat dezinfectanții, pentru a vedea cine a favorizat monoplul acestei firme. Ancheta DNA, în schimb, ar fi obligată să treacă dincolo de fapta patronului pentru a vedea cine și de ce a impus monopolul acestei firme.
De aceea face pe dracu-n patru Codruța Kovesi de a evita să vorbească despre corupția din cazul licitațiilor de care a beneficiat firma.
Vor reuși păpușarii din spatele Afacerii Hexi Pharma, aceeași și din spatele Codruței Kovesi, să îngroape Scandalul?
Firește că vor reuși.
În cazul Teroriștilor din decembrie 1989 un slogan folosit de demonstranții anti- FSN în 1990 suna cam așa:
16- 22/ Noi am tras în noi!
Tare mă tem că în curînd vom spune și noi că în cazul Dezinfectanților noi sîntem vinovați.
Ce dracu’ căutăm prin spitale?

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: