12 mai 2016

Nu-i "doar" corupţie, e ceva mai grav


Vor să ne rărească (nu mă-ntrebaţi, "cine ?", că ştiţi voi bine, cine ).

Ar trebui puse cap la cap nişte informaţii, şi căutate altele, de genul "la spitalele unde se tratează membrii establishmentului, tot Hexi Pharma asigura dezinfecţia ?", "care era acolo concentraţia, cea corectă ?", "cum de a rezistat atâţia ani Hexi Pharma pe poziţie de monopol ?", şi "de ce atât de târziu un control 'tehnic' - cum i se dădeau acreditările periodice, pe vorbe ?".

Şi atunci poate găsim un răspuns la întrebarea lui Cristoiu: (fiindcă) nu-i vorba "doar" de corupţie, ci despre o operaţiune de depopulare prin decese în spitale sau post-externare (acompaniată de altele, de exemplu - în alimentaţie).
[...]  Răspunsul aiuritor dat de Codruța Kovesi mă convinge că manipularea e o încercare ieșită din comun a unei forțe mai puternice decît DNA de a nu se deschide o anchetă pentru corupție în cazul Dezinfectanților.
De ce?
Ancheta de la Parchet are pentru această forță avantajul că se limitează la infracțiunea comisă de patronul firmei. Acesta poate fi condamnat (poate, asta nu înseamnă că așa se va și întîmpla), pentru că în lăcomia de a obține un profit fabulos a diluat dezinfectanții. O infracțiune asemănătoare celei a crîșmarului care pune apă-n vin. În nici un moment, această anchetă nu va trece de patronul firmei și eventual cîțiva angajați care au diluat dezinfectanții, pentru a vedea cine a favorizat monoplul acestei firme. Ancheta DNA, în schimb, ar fi obligată să treacă dincolo de fapta patronului pentru a vedea cine și de ce a impus monopolul acestei firme.
De aceea face pe dracu-n patru Codruța Kovesi de a evita să vorbească despre corupția din cazul licitațiilor de care a beneficiat firma.
Vor reuși păpușarii din spatele Afacerii Hexi Pharma, aceeași și din spatele Codruței Kovesi, să îngroape Scandalul?
Firește că vor reuși.
În cazul Teroriștilor din decembrie 1989 un slogan folosit de demonstranții anti- FSN în 1990 suna cam așa:
16- 22/ Noi am tras în noi!
Tare mă tem că în curînd vom spune și noi că în cazul Dezinfectanților noi sîntem vinovați.
Ce dracu’ căutăm prin spitale?

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: