17 iulie 2014

UE era cât pe-aci să bage România-n război, cu complicitatea clasei politice


Noua Republică (România - un pion pe tabla de şah a Marilor Puteri?!):
Câți dintre noi am știut că în cazul unei interventii rusești/război civil în Ucraina, România a fost în prima linie de intervenție a Uniunii Europene în perioada 1 ianuarie -1 iulie 2014? Țara noastră - alături de Bulgaria, Cipru si Grecia - a asigurat capabilitatea de răspuns rapid din punct de vedere militar a Uniunii Europene, așa numitele EU Battlegroups. La decizia Consiliului European, România era nevoită să trimită forțe de menținere a păcii în Ucraina în interval de maxim 10 zile de la emiterea deciziei. Au fost cetățenii români suficient de bine informați cu privire la aceste obligații militare asumate ,,pe genunchi” de către actuala clasă politică? Din păcate nu. Executivul nelansând nicio dezbatere publică privind acest aspect de importanță vitală pentru viitorul acestei țări, iar adoptarea ,,poziției ștruțului” nu face decât să confirme lipsa de preocupare a Guvernului față de obiectivele strategice ale României în ansamblul european.
Acum, părerea mea: cine dracu' (din România) ar lupta pentru PENTRU ĂŞTIA ?! (de aici, de la Kiev şi din UE). Mai degrabă ar da o mână de ajutor să fie spânzuraţi !

Un comentariu :

Riddick spunea...

Dacă separatiştii n-ar fi agreat desfăşurarea de forţe de menţinere a minciunii (eu aşa le zic: pacea nu se obţine decât în urma unei victorii sau în urma unui acord reciproc), ar fi considerat acele trupe ca fiind inamice.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: