09 ianuarie 2014

Pericolul devine din ce în ce mai serios


Comisarul European Viviane Reding (Luxemburg, PPE), declară că alegerile europarlamentare din mai 2014 vor arăta dacă se doreşte sau nu crearea "Statelor Unite ale Europei". Aceeaşi Reding fraternizează cu spionul ruso-american Snowden şi consideră "necesar" un serviciu de informaţii al UE. Iar comisia LIBE a parlamentului european votează pentru o audiere a lui Snowden, infractor căutat de justiţia americană.


Viviane Reding vrea crearea “Statelor Unite ale Europei”

Viviane Reding, vicepreședintele Comisiei Europene și comisarul pentru Justiție, solicită ca Uniunea Europeană să devină “Statele Unite ale Europei” care va fi “cea mai bună armă împotriva euroscepticilor”, potrivit The Daily Telegraph.

Comisarul pe Justiție al Comisiei Europene, Viviane Reding, se pare că și-a început campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Astfel, Reding, cel mai longeviv comisar de la Bruxelles, a solicitat ca ideea unei “adevărate uniuni politice” să figureze pe agenda alegerilor europene din această primăvară.

“Avem nevoie să creăm Statele Unite ale Europei, cu Comisia în calitate de guvern, alături de două camere — Parlamentul European și un ‘Senat’ al statelor membre”, a precizat Reding.

Potrivit The Daily Telegraph, viziunea comisarului Reding, împărtășită de numeroși responsabili din instituțiile europene, ar transforma UE într-un superstat, alocând în același timp guvernelor și parlamentelor naționale un rol politic minor, echivalent cu cel jucat de consiliile locale în Marea Britanie.

Sub auspiciile acestui plan, Comisia ar avea preeminență asupra guvernelor, iar europarlamentarii ar trece peste suveranitatea parlamentarilor din Camera Comunelor.

De asemenea, liderii naționali, reuniți în cadrul Consiliului European, vor rămâne cu un rol consultativ, de “a doua cameră”, similar celui al Camerei Lorzilor.

Nigel Farage, liderul Partidului Independenței Regatului Unite (UKIP), a declarat că, prin aceste declarații, Viviane Reding a dezvăluit adevărata alegere pe care alegătorii britanici trebuie să o facă la secțiile de votare.

”Pentru cei care dețin puterea la Bruxelles, această singură alegere pe care o oferă, nu o reformă, ci doar ‘Statele Unite ale Europei’. La 22 mai, britanicii trebuie să se întrebe dacă doresc acest lucru și să voteze în consecință”, a declarat el. “Sunt sigur că oamenii vor spune ‘Nu’ acestui fanatism centralist”, a adăugat liderul UKIP.

Comentariile comisarului Reding, scrie publicația britanică, ilustrează prăpastia tot mai mare între o Europă care dorește o “uniune tot mai strânsă” și o Mare Britanie care exercită presiuni pentru a reduce puterile UE.

”Presupunem plecarea Marii Britanii din UE, așa că nici măcar nu ne obosim să ne gândim la sensibilitățile britanicilor în acest moment”, a declarat un oficial, citat de The Daily Telegraph.

Cu toate acestea, preocupările sporesc la Bruxelles, în condițiile în care ostilitatea a atins niveluri fără precedent în întreaga Europă continentală, iar partidele ostile UE conduc în sondaje în Franța, Olanda și Grecia.

În acest context, oficialii de rang înalt din UE, cum ar fi Viviane Reding, doresc ca alegerile europene din luna mai să treacă dincolo de dezbaterile legate de austeritatea din zona euro, îmbrățișând o viziune grandioasă asupra Europei.

“Această dezbatere se deplasează în faza decisivă acum. În patru luni, cetățenii din întreaga Europă vor putea alege în ce Europă doresc să trăiască”, a declarat ea.

2 comentarii :

Anonim spunea...

De ce sint aceasta frantuzoaica si partidul sau ''de extrema drapta'' ?!?!
http://www1.agerpres.ro/externe/2014/01/09/marine-le-pen-isi-doreste-destramarea-cat-mai-rapida-a-uniunii-europene-19-47-00

Riddick spunea...


Front National se defineşte ca partid de dreapta. Mass-media oligarhiei îl defineşte ca fiind "de extrema dreaptă". Ar face bine FN să nu-l mai laude pe Putin şi Rusia.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: