09 ianuarie 2014

"Naţionalistul" Frunda vrea doar o colonizare dinspre Bruxelles

"Problema este de educaţie, de percepere. Din 1920 şi până astăzi, toţi românii au fost crescuţi, educaţi în spiritul statului naţional. Este o problemă greu acceptabilă din punct de vedere psihologic, dar acesta este adevărul, România nu este un stat naţional."
"Dar marile naţii, Italia, Franţa şi alţii au renunţat la definirea statelor lor ca şi state naţionale şi acest lucru este normal într-o Europă în care multiculturalismul şi multietnia sunt prezente în fiecare stat şi în care demersurile, scopurile politice sunt întemeierea Statelor Unite ale Europei sau Statelor Federale ale Europei, nicidecum un ansamblu de state naţionale care să lupte între ele."

Frunda, în 2011
Consilierul lui Ponta, Gyorgy Frunda, azi, despre vizita adjunctului secretarului de stat al SUA:
"Mi se pare putin cu un aer de superioritate, ca si cum ar vorbi dirigintele cu elevii. E normal, traim intr-o lumea globalizata, facem parte din sisteme strategice de aparare, dar ce ar fi daca spunem ca am merge noi in SUA sa verificam situatia condamnarilor la moarte, care contravine tuturor conventiilor internationale sau ca mergem sa verificam decizia Parlamentului (adunarii statale-n.red) din Colorado, de la 1 ianuarie, de a admite marijuana.

(...) Nu e aroganta, dar arata o anumita superioritate a Unchiului Sam. Uncle Sam, who is the best and the strongest, Big Uncle Sam (Unchiul Sam, care e cel mai bun si mai puternic - nred) ", a raspuns Frunda, intrebat de Ziare.com daca i se pare suparatoare formularea.

El a mai adaugat ca "Romania nu e colonie" si ca refuza sa creada ca Nuland vine in inspectie.

"Vizita nu e asa intempestiva cum a fost prezentata de presa din tara noastra. Aceste vizite sunt planuite, se poarta dialoguri intre ministerele de Externe, se stabileste un program, se stabilesc niste scopuri, se negociaza si pe urma se vine aici. Nu e Romania o colonie si refuz aceasta idee, ca vine sa inspecteze in Romania nivelul sau stadiul drepturilor omului, statului de drept si a democratiei.

4 comentarii :

Riddick spunea...


Ce mascaradă, cum să putem crede că un emisar al unui guvern socialist radical (Administraţia Obama) ar putea face greutăţi unui alt guvern (euro)socialist radical, cel USL ?!

Riddick spunea...

Gyorgy Frunda, 2012: "Cred că în următorii patru ani voi putea convinge România să o lase mai uşor cu statul naţional, pentru că minciuna are picioare scurte. Această regiune există de mai multe secole, aceste regiuni au dobândit autonomia sub Maria Tereza, iar numitorul comun al Uniunii Europene şi al Împărăţiei Mariei Tereza sunt regiunile, iar viitorul se bazează tocmai pe aceste regiuni. Acesta e viitorul în Europa comună."

http://www.realitatea.net/frunda-romania-sa-o-lase-mai-usor-cu-statul-national_1046654.html

Crystal Clear spunea...

Nu înţeleg de ce nu se aplică legea : ÎNALTĂ TRĂDARE...
altfel vom ajunge să ne facem dreptate singuri...Ca în coloniile din Africa în care sunt sprijiniti colonizatorii

Riddick spunea...


Cine s-o aplice, ei ? C'mon...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: