31 octombrie 2013

De fapt, ei consideră FRONTIERELE DE STAT ca fiind "desuete"


Fiindcă nu cred că ne duc ei nouă grija, să ne scadă sau să ne elimine taxele de roaming, că ţin ei la bunăstarea noastră. Ceva similar cu măsura luată în România, schimbarea denumirilor trenurilor de tip rapid, accelerat şi personal, în Interregio şi Regio (să-i intre-n cap bizonului ideea de regionalizare). Şi similar cu propaganda care vrea să scoată noţiunea de judeţ din conştiinţa colectivă, spre a o înlocui cu regiunea.

Ziarul Financiar:

Tarifele mai mari percepute de operatorii de telefonie mobilă pentru clienţii care călătoresc în spaţiul UE în alte ţări decât cele de origine (roaming) sunt „desuete“ într-o Europă fără fron­tiere astfel că vor dispărea, a declarat miercuri, la Bucureşti, în cadrul unei con­fe­rinţe, Neelie Kroes, vicepreşedinte al Co­mi­siei Europene şi comisar pentru Agenda Digitală.

„Roamingul este desuet“, a exclamat Kroes în faţa unei audienţe în care se aflau atât Cătălin Marinescu - preşedintele Auto­rităţii de reglementare în comunicaţii, cât şi repre­zentanţi ai marilor operatori de tele­fonie mobilă, care se opun propunerii făcute de oficialul european. Nikolai Beckers - CEO al Cosmote şi Romtelecom, Iñaki Berroeta - CEO al Vodafone România, şi Dorin Odiaţiu - manager pentru relaţia cu autorităţile în cadrul Orange România, se numără printre managerii care au participat la conferinţa comisarului Neelie Kroes.

Comisarul a precizat în intervenţia sa că va fi fermă în a susţine pachetul de reforme pentru industria de telecom - care prevede şi eliminarea roamingului în interiorul UE- în condiţiile în care tehnologia poate contribui la reducerea şomajului în rândul tinerilor. „Şomajul ridicat în rândul tinerilor este cea mai mare îngrijorare a mea în acest moment“, a punctat Kroes în cadrul confe­rinţei „Future Communities“, eveniment or­ga­nizat prin programul Biblionet şi de Minis­terul pentru Societatea Informa­ţio­nală.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: