31 octombrie 2013

De fapt, ei consideră FRONTIERELE DE STAT ca fiind "desuete"


Fiindcă nu cred că ne duc ei nouă grija, să ne scadă sau să ne elimine taxele de roaming, că ţin ei la bunăstarea noastră. Ceva similar cu măsura luată în România, schimbarea denumirilor trenurilor de tip rapid, accelerat şi personal, în Interregio şi Regio (să-i intre-n cap bizonului ideea de regionalizare). Şi similar cu propaganda care vrea să scoată noţiunea de judeţ din conştiinţa colectivă, spre a o înlocui cu regiunea.

Ziarul Financiar:

Tarifele mai mari percepute de operatorii de telefonie mobilă pentru clienţii care călătoresc în spaţiul UE în alte ţări decât cele de origine (roaming) sunt „desuete“ într-o Europă fără fron­tiere astfel că vor dispărea, a declarat miercuri, la Bucureşti, în cadrul unei con­fe­rinţe, Neelie Kroes, vicepreşedinte al Co­mi­siei Europene şi comisar pentru Agenda Digitală.

„Roamingul este desuet“, a exclamat Kroes în faţa unei audienţe în care se aflau atât Cătălin Marinescu - preşedintele Auto­rităţii de reglementare în comunicaţii, cât şi repre­zentanţi ai marilor operatori de tele­fonie mobilă, care se opun propunerii făcute de oficialul european. Nikolai Beckers - CEO al Cosmote şi Romtelecom, Iñaki Berroeta - CEO al Vodafone România, şi Dorin Odiaţiu - manager pentru relaţia cu autorităţile în cadrul Orange România, se numără printre managerii care au participat la conferinţa comisarului Neelie Kroes.

Comisarul a precizat în intervenţia sa că va fi fermă în a susţine pachetul de reforme pentru industria de telecom - care prevede şi eliminarea roamingului în interiorul UE- în condiţiile în care tehnologia poate contribui la reducerea şomajului în rândul tinerilor. „Şomajul ridicat în rândul tinerilor este cea mai mare îngrijorare a mea în acest moment“, a punctat Kroes în cadrul confe­rinţei „Future Communities“, eveniment or­ga­nizat prin programul Biblionet şi de Minis­terul pentru Societatea Informa­ţio­nală.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: