08 iunie 2013

Invazia imposturii în PDL - rezultate aşteptate


Pe cine a promovat Boc în conducerea ISP (fundaţia oficială a PDL): pe unul care are asemenea viziuni antinaţionale - Cristian Pătrăşconiu.

"Viitoarea Constituţie este îmbibată de un naţionalism ieftin şi un patriotism de paradă, încă de la primul său articol. Acesta prevede că România este un „stat naţional”. Fals. În totalitate. România nu este doar ţara celor de naţionalitate română. Este şi a celor care se declară - şi aparţin de drept - naţiunii maghiare. Sau celei germane. Dacă tot am decis să păstrăm sintagma de „stat naţional” în Constituţie, ar trebui să nu mai recunoaştem prin lege existenţa minorităţilor naţionale. Ar fi o dovadă de coerenţă. Preferăm însă să rămânem schizofrenici.

În nota patriotismului de vodevil se înscrie şi un amendament adoptat de comisie, care prevede că „sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii”. Defăimarea cărei naţiuni? A naţiunii române? Cel mai probabil, la asta s-au referit legiuitorii. Naţiunea maghiară poate fi defăimată? Constituţia nu interzice. Dar maghiarii nu sunt cetăţeni români? Sunt. Pot fi ignoraţi de legea fundamentală a României? Nu. De ce? Pentru că toţi sunt egali în faţa legii, iar maghiarii plătesc impozite ca şi românii. Cum rezolvăm această dilemă? ”Ştiu” Crin Antonescu şi colegii săi.

În SUA, Curtea Supremă de Justiţie a stabilit, cu mulţi ani în urmă, că incendierea drapelului este permisă, fiind vorba de libera exprimare a cetăţeanului. În România, dacă recurgi la un astfel de gest rişti câteva zile la zdup. Sau mai multe. Nici drapelul nu poate fi defăimat. Un creator de modă, care lansează un costum de baie în culorile drapelului, este şi el în pericol? Mai ales dacă-i trece prin cap să plaseze stema pe bikini. Ce te faci însă că stema va fi obligatorie pe drapel? Dacă o plasează pe sutien e la fel de grav. E clar: e un duşman al poporului."

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: