27 noiembrie 2020

27 noiembrie 1940, Viraga: slugile ticăloase trebuie să ştie că decontul le poate sosi oricând

Atunci au fost lichidaţi o parte din tartorii regimului Carol II. Nu "politicieni", cum spune propaganda (au fost doar cinci dintr-ăştia), ci "militari", "poliţişti", "jandarmi", hommes de main care - printre altele - au asasinat cu un an înainte sute de legionari, la ordin

Poate nu se întâmpla aşa, şi s-ar fi mers pe cursul "normal" al justiţiei, dar masoneria regrupată în jurul şi sub nasul lui Antonescu se pregătea să-i scoată basma curată. Iar unii au considerat că aşa ceva ar fi prea mult.

(aceeaşi scenă, cu o rezoluţie mai bună - aici)

20 de comentarii :

Riddick spunea...

hommes de main (zbiri, gealaţi, "represiune abuzivă")

http://www.linternaute.fr/expression/langue-francaise/290/homme-de-main/

Riddick spunea...

Hmmm...

Aurora-Florina Moruzov, fiica lui Mihail Moruzov: “TATAL MEU A FOST ASASINAT DE ION ANTONESCU! LEGIONARII AU VRUT SA-L SALVEZE !”

http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=494.msg101362#msg101362

Riddick spunea...

La închisoarea Jilava se afla atunci închis şi Nicolae Ceauşescu, în celulă cu comunişti (nu era singura, acolo). Legionarii ştiau până unde trebuie "umblat" la celule, împuşcăturile s-au oprit la ultima celulă cu "politicieni", cea imediat următoare fiind cea în care era Ceauşescu. Care a auzit împuşcăturile, desigur. A scăpat - ca şi alţii ca el - datorită Pactului Germania-URSS din august 1939 ("Ribbentrop-Molotov" / "Stalin-Hitler"), încă în vigoare atunci. La fel, în Franţa ocupată, comuniştii (PCF) au avut un scurt episod de colaboraţionism cu germanii, care s-a încheiat odată cu declanşarea războiului pe frontul de est (iunie 1941) - subiectul este tabu, nu-i "atacat" aproape deloc în Franţa.

Riddick spunea...

Ceauşescu a supravieţuit şi unui accident destul de suspect de avion, în 1957 (la Moscova). Nu-i clarificat nici până azi, dacă "s-a pus ceva la cale", şi contra cui.

https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/au-incercat-sovieticii-sa-l-omoare-pe-ceausescu-in-1957

Anonim spunea...

Riddick , ceea ce-am inteles eu din scurtele dumitale comnetarii este ca...doar datorita unui noroc PORCESC , Nici O Lae Ceausescu n-a devenit atunci un viitor " erou al clasei muncitoare " si-n plus , tot datorita acelui noroc...tot PORCESC , Republica Populara Romana dar in special romanii ,n-au fost scutiti incepand cu 1965 de viziunile acestui CRIMINAL cu acte in regula , acestui " geniu carpatin " ! Are cate unul noroace , prafu' sa se-aleaga de el si nasterea lui , de zici ca s-a cacat in scaldatoare , fir-ar ma-sa adracului !!! Pana si " nationalismul " afisat de el si regimul lui , pana si asta era doar de fatzada ascunzand de fapt....un viitor CEAUSISM adica o dictatura personala facuta fireste cum altfel cu sprijinul " intelectualilor de-atunci . Nu cred ca stalinistu' asta , ar fi avut suficient sange in instalatie sa-i CEARA lui Nikita Sergheevici Hrusciev sa-si ia trupetzii din Romania anului 1957 asa cum a facut-o Dej ...care si-a luat si ala plata pentru indrazneala sa .

Riddick spunea...

Ceauşescu spre final nu ştia ce vrea. Urma o politică "naţionalistă" (dar nedeclarată şi "doar în viteza I-a"), iar înainte de a fi împuşcat a intonat Internaţionala - exact opusul naţionalismului. Industrializarea a fost ceva pozitiv, dar a fost şi o politică motivată ideologic (şi nici măcar asta nu i-a aparţinut, el s-a nimerit "atunci, acolo") - trebuia redusă ponderea ţărănimii, şi crescută cea a muncitorimii şi a "intelectualităţii tehnice". Azi asistăm la "inversare", şi nu în favoarea ţărănimii ci a "serviciilor" (incusiv... secrete).

Ceauşescu rămânea (mult mai) pozitiv în istorie dacă dădea pe faţă cacealmaua din decembrie 1989. El declară într-un discurs televizat (pe 20 decembrie) că "această campanie împotriva României face parte dintr-un plan mai general împotriva independenţei şi suveranităţii popoarelor - a acelor popoare care nu vor dominaţia străină şi sînt gata să-şi apere cu orice preţ, inclusiv cu arma în mînă, independenţa, dreptul la o viaţă liberă".

Ia să fi zis aşa: "S-au înhăitat trădătorii socialismului - inclusiv cei din URSS - cu imperialiştii capitalişti". Lumea ar fi înţeles mai repede, iar el nu trebuia să se ferească - din momentul întoarcerii din Iran ar fi trebuit să ştie că urmează luptă pe viaţă şi pe moarte. Nu mai era destul să zică "anumite forţe", trebuia să le numească în clar, chiar şi masoneria. Să iasă din tabuurile propagandei, cum că "antimasonii sunt legionari". Degeaba l-a facut în cadru restrâns (chiar şi cu ăla de faţă) pe Gorbaciov "trădător al socialismului", trebuia s-o spună în gura mare, şi cu titluri mari pe prima pagină din Scînteia.

Anonim spunea...

Bine frate dar , chiar nu puteai lua si dumneata alta secventa din alta parte si-n plus: TOCMAI SERGIU NICOLAESCU ??? Pai , astazi si copii de clasa pregatitoare stiu deja ca , asta a fost unul dintre cei mai mari FALSIFICATORI AI ISTORIEI ROMANIEI { jidanul ala de Roller , ala era mic copil in comparatie cu javra asta comunistoida } dintre toti acei ce atata amar d e vreme , au umplut creierul romanilor cu MINCIUNI ???Atunci cand a aparut acea serie cu..." comisarul " Miclovan atunci , ai mei veneau de la cinematograf zambitori iar odata ajunsi acasa ...radeau si cu curu' caci...aia STIAU ca , NICI MACAR O VIRGULA din ce prezenta banditul ala pe pelicula nu era adevarata . Si ei si eu si , cred cu toata constiinta mea ca si altii , am urmarit acele filme doar pentru ca acolo puteam vedea viata , strazile , casele , oamenii unui Bucuresti ce fie nu mai exista fie ...avea sa dispara cat d e curand in uitare . L-am auzit cu urechile mele pe Sergiu Nicolaescu in 22 Decembrie 1989 seara spunand : - Voi tineretul ati facut revolutia : alegeti-va niste reprezentatnti si... VENITI LA MINE SA FACEM GUVERNUL . Se visa deja PRESEDINTE JAVRA !Cu asta...chiar ne lua dracu , Ion Iliescu fiind doar parfum d e Bellu comparativ cu asta . Cel putin jigodia d e Iliescu { asta inca traieste , nemernicul asta bolshevic ? } nu s-a dezis NICIODATA de crezul sau in comunism si comunisti , pe cand asta... D'aia-l respect pe Iliescu inclusiv azi : si-a pastrat crezul ceea c e nu s e poate s pune despre politicienii pe care i-am avut dupa 1990 si pana astazi ...fireste ca-l exclud pe Corneliu Vadim Tudor si inca cativa din anturajul sau , Eugen Barbu sau Adrian Paunescu...astia nu merita nici macar amintiti !

Riddick spunea...

Am pus secvenţa fiindcă este cunoscută. Am precizat că nu era vorba despre "politicieni", ca-n replica lui Dinică-Paraipan, ci de slugi în uniformă.

Ştiu ce rol a avut Nicolaescu, dar de multe ori mesajul filmelor a reieşit ca unul patriotic, chiar dacă era planificat un mesaj "de clasă". Nu c-ar fi avut el vreun merit în "deturnare", dar... aşa a ieşit (c-o fi fost jocul actoricesc, c-o fi fost scenaristul...).

Riddick spunea...

Ceauşescu mai putea fi oprit în 1946, şi dacă se întâmlpa asta poate trăia şi după 1989, dar... neştiut: l-a înjunghiat la Craiova, ziua-amiaza mare, pe un important candidat al opoziţiei la alegerile din acelaşi an, noiembrie. Vina a luat-o asupra lui şoferul lui personal, un basarabean-rus, care apoi a fost expediat în URSS şi s-au şters urmele. Ceauşescu era atunci un tânăr UTC-ist coordonator al unor bande stradale, care terorizau opoziţia ("mardeiaşi").

Anonim spunea...

" Ia să fi zis aşa: "S-au înhăitat trădătorii socialismului - inclusiv cei din URSS - cu imperialiştii capitalişti". " Pai asa sau cam tot asa , au spus si comunistii francezi PCF , si-n preajma si multa vreme dupa izbucnirea WWII ca : ARMATA GERMANA ESTE FORMATA DIN " MUNCITORI SI TARANI CE LUPTA CONTRA CAPITALISMULUI PENTRU DEZROBIREA CLASEI MUNCITOARE si....DRACU te lua instantaneu { oricine ai fi fost } sa fi spus public sau chiar sa fi gandit altceva ! Iar cu Gorbaciov...fara suparare insa , daca Ceausescu ar fi indraznit vreodata { conform cu datele istorice NECLASIFICATE AZI } sa inceapa un nou Vietnam in Romania iar romanii sa lupte contra rusilor invadatori...la ora asta SIGUR , am fi mai putini decat suntem deja iar Romania , ar fi fost azi istorie , locul ei fiind deja luat de doua sau maxim trei provincii , dintre care una s a fie a ungurilor { cum este foarte aproape sa fie si-acum } , alta sa fi fost a " bulgarilor" adica tot a rusilor iar ce mai ramanea { daca mai ramanea ceva..sa fie impartit frateste intre " baietii " lui Tito , aia care mai ramasesera , ramanad in loc , d e fapt o mica enclava care s-ar fi putut sa devina un fel de...al doilea DUCAT Monte Carlo fireste , MARE DUCE fiind PUTIN VLADIMIR VLADIMIROVICI !!! Ceausescu a fost TRADAT de ARMATA , insa pe buna dreptate zic eu .Chiar asa , in Decembrie 1989 n-am prea auzit lozinci cu : Securitatea e cu noi sau Militia e cu noi cat am auzit repetat pana la saturatie : ARMATA E ...CU NOI !Azi... nu pre a mai " E CU NOI " dupa cate avd . Poate s e pregateste TOTUSI CEVA " zic cu oarece sperante in suflet caci... POATE DOAR ASA VOM SCAPA DE DRACU SI SA NE PRICOPSIM CU COPII LUI .

Anonim spunea...

Ce faceeee ? " Mesaj patriotic " la filmele lui Nicolaescu ?????? Se apropie cumva 1 Aprilie iar eu inca n-am aflat , asta se vrea a fi o gluma de ... Sf. Andrei sau 1 Decembrie ??Scenarist a fost Titus Popovici in cam toate filme sale deci , cum dracu sa dea ala...alt mesaj !?

Anonim spunea...

Da , a fost expediat in URSS iar de-acolo a revenit avand gradul de COLONEL si , nici macar unul dintre capii Armatei ofiterii acesteia , chiar si aceia proveniti dintre aia apartinand celebrelor divizii , care-si castigasera cum necum gradele pe campurile d e lupta , NICI MACAR UNU N-A COMENTAT ! Un lucru bun a fost ca tot atunci , s-a intors VIU din URSS si unchiul meu ce supravietuise Stalingradului dar...n-a avut decat gradul de caporal si asta fara s a fie nevoit s a injunghie un civil chiar daca acela ar fi fost ...adversar politic .Unchiul meu a fost pana la moartea sa doar sofer asa incat , cam toata viata n-a facut altceva decat sa-si injure { in gand fireste } fostii sefi militari si ... sefii civili si , probabil acesta a fost si motivul pentru care a ramas doar...sofer , ingropat pe cheltuiala familiei doar la Ghencea civil .

Riddick spunea...

Ceva se pregăteşte, dar de mai mulţi, şi chestii diferite.

Am spus greşit "mesaj" - trebuia "percepţie", a publicului. Publicul percepea patriotism "de-ăla, de demult".

Riddick spunea...

Ce simţea/percepea publicul nu era mereu acelaşi lucru pe care-l urmăreau cei care faceau sau comandau filmele.

Anonim spunea...

Sunt de acord cu tot , dar absolut tot ce scri la DUDA ZILEI si chiar cu ceea ce declara Ungaria si FIDESZ-ul cu o conditie : UDMR sa fie DESFIINTAT ca PARTID POLITIC REPREZENTATIV iar in loc sa ramana FIX ceea ce declarau liderii acestui strutzo camiloi in 1990 : o asociatie culturala care spijina si apara interesele maghiarilor si CULTURA maghiara pe teritoriul Romaniei !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sa se desfiinteze si-n locul lor sa ramana : FIX CATI AM BOTEZAT EU IAR ASTA , IN VECII VECILOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Riddick spunea...

Se pare că este aceeaşi persoană care l-a asasinat pe Ştefan Foriş, într-o casă de pe lângă Palatul Victoria (Aleea Alexandru?), şi pe alte două persoane. Tot acolo, şi tot cu ranga (lovire prin surprindere din lateral şi de sus în jos - în cap, când ăia treceau de cadrul uşii după care era ascuns asasinul). La una din crime a participat ca autor şi "Pantiuşa". Cadavrele au fost îngropate sub duşumea, apoi mutate în curte şi îngropate acolo, iar la un moment dat (1949? 1950? 1954?), scoase şi deschis "procesul Foriş", urmat de reabilitarea ăluia. Casa fusese sediul ambasadei Poloniei şi trebuia retrocedat (îl preluaseră nemţii si era sediul Gestapo Bucuresti, apoi sediu PCR).

Riddick spunea...

UDMR ar trebui să fie tratată drept ceea ce este, "ONG cultural", si doar un loc în parlament, pe actuala Constituţie, ca minoritate (la momentul altei Constituţii - niciunul, niciunii).
----------
DUDA ZILEI

Ungaria şi Fidesz nu par deranjaţi de comportamentul recent al UDMR, care a dat jos un guvern criticat de UE (PSD, Dăncilă) şi a instalat unele UEiste (Orban I+II, PnL-PPE-Iohannis). Las' că şi pe voturile PSD, decisive.

Vicepremierul ungar Zsolt Semjen a afirmat joi că este "vital" ca UDMR (Uniunea Democrată Maghiară din România) să poată reprezenta interesele maghiarilor în cel mai solid mod posibil în parlamentul de la Bucureşti, ceea ce va fi posibil doar dacă la alegerile legislative din 6 decembrie Uniunea va fi votată nu doar de cei din România, ci şi de cetăţenii români care trăiesc în diasporă. UDMR va putea reprezenta eficient valorile şi interesele maghiare dacă este susţinută de alegători, a explicat Zsolt Semjen.

"Valorile şi interesele maghiare" presupun susţinerea unui guvern/regim pro-UE (PPE) la Bucureşti? Prin / cu participarea UDMR? Ăştia sunt sănătoşi la cap? Ai putea înţelege opţiunea de a nu avea un aliat la Bucureşti, doar prin aşteptarea ca un regim UEist să slăbească şi mai mult statul român, dar este o loterie cu câştig negarantat şi oricum, nu unul imediat.

Riddick spunea...

"Deshumarea Foriş + alţi doi" s-a petrecut abia în 1968, înainte de retrocedarea clădirii către R.P. Polonă (Aleea Alexandru nr. 23).

https://stefanbosomitu.wordpress.com/2017/04/12/asa-s-a-calit-otelul-x/

https://ro.wikipedia.org/wiki/%C8%98tefan_Fori%C8%99

Anonim spunea...

Este adevarat ca exumarea lui Foris s-a petrecut abia in 1968 insa...despre REABILITAREA GRUPULUI FORIS , " gagiul " batea toba prin CPEX inca de prin '66 si , chiar si-n scoli " tovarasele diriginte " incepusera deja sa le explice elevilor ce mare reparatie istorica si de partid era preconizata a se petrece . Asta era cam pe vremea cand PCR incepuse deja sa sape la baza " monumentelor " Annei Pauker si-a lui Teohari Georgescu . " Partidul isi recunoste erorile pe care le facuse din cauza dezinformarilor unor grupari reactionare care grupari... VOR RASPUNDE IN FATZA PARTIDULUI TOVARASI !" Am o intrebare Riddick ca te stiu sprintzar la minte :astia de la Antideontologul { cred ca astia erau } parca , scriau pana mai ieri alaltaieri ca USR-ul , candidatii sai alesi in functii d e primari sau consilieri locali in 27 Septembrie au refuzat sa depuna juramantul cu mana pe Bibile . "
Antideontologul
Jurământ de userist: "Așa să-mi ajute Șoros" ?
Daca vor obtine , asa cum preconizeaza locuri in PARLAMENTUL ROMANIEI , deputati sau senatori USR-isti vor " jura " la fel ca atunci...acel " juramant " va mai fi valabil sau crezi ca exista cutume in aceasta directie ? Fireste , exista un precedent , cretinul ala ce-a candidat pe listele " verzilor " in urma cu cativa ani parca pe vremea lui Basescu , ala de murea de dragul si grija delfinilor , Remus Cernea pe numele sau , care a " jurat " pe constiinta , la preluarea mandatului de parlamentar insa...poate macar acum nu va mai fi la fel desii...Fireste ca , daca astia nu cred o iota din ceea ce reprezinta Biblia...mai bine s a jure pe Soros daca asa cred , decat sa considere o carte , chiar daca-i Biblia doar hartie higenica !

Riddick spunea...

Ştiu că la procese există procedura jurământului pentru atei, "jur pe onoare şi conştiinţă să...".

Cred că şi la parlamentari e ceva similar, doar n-ar fi normal ca unul de religie iudaică sau musulmană (sau.. hindusă ori budistă) să jure "pe Biblie".

E mai bine aşa cu ăia de la USR - să-şi dea seama cât mai mulţi cu cine au de-a face.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: