21 mai 2013

Un parlamentar PP-DD pune punctul pe i: PDL mimează opoziţia, condus de crypto-băsişti


...dar a mai apărut şi o veste bună: PP-DD face demersuri pentru asocierea cu un partid pan-european eurosceptic(-moderat) în vederea alegerilor europarlamentare, dezminţindu-se astfel zvonul că ar intenţiona o afiliere la PPE, tovarăşul de drum al eurosocialiştilor. 

Declaraţie Politică
 
Coabitarea Băsescu-Ponta, un pas înapoi pentru democraţia românească !

Stimaţi colegi parlamentari,

Doresc să remarc situaţia aproape imposibilă în care a ajuns Opoziţia parlamentară în acest început de mandat. Aceasta este practic neutralizată de jocurile făcute la comun de USL, mai exact de PSD prin premierul Ponta, şi de PDL care, în ciuda anumitor discuţii de suprafaţă, este în continuare coordonat de Traian Băsescu.

Aşa-zisa prietenie 'pe faţă' dintre preşedintele cu valenţe de dreapta şi premierul de stânga, social-democrat veritabil, este nocivă din mai multe puncte de vedere. În primul rând, este dăunătoare asigurării echilibrului de forţe între Putere şi Opoziţie, unul de dorit şi normal într-un proces democratic. În al doilea rând, fapt şi mai grav, coabitarea dintre preşedinte şi premier aduce un afront disimulat la adresa milioanelor de români care au votat Ponta şi USL în detrimentul lui Traian Băsescu. De fapt, românii au fost minţiţi frumos şi ademeniţi haotic, în spirit de turmă, cu sloganul 'Jos Băsescu' proferat de liderii USL, pentru a trăi acum tragi-comedia înţelegerii de neînţeles dintre şeful statului şi primul-ministru.

Conjuncturală sau nu, această 'dragoste politică' este contra firii unui stat democratic. Ar fi normal, să spunem, ca într-un stat de drept cu funcţionare democratică preşedintele şi premierul să colaboreze pentru binele ţării, dar de la colaborare la prietenie făţişă este o mare diferenţă! Această diferenţă are drept efect, pe lângă batjocorirea votanţilor USL, anihilarea Opoziţiei şi lipsa de coerenţă şi cooperare a acesteia! În acest fel, Opoziţia a fost sacrificată pe altarul intereselor personale ale lui Ponta şi Băsescu, pentru ca aceştia să îşi ducă mai departe propriile interese de grup în defavoarea vocilor critice!

Fac un apel public la unitate către toate forţele politice angrenate în Opoziţia parlamentară, dacă ea mai există! Şi nu prea mai există, deoarece, în afară de PP-DD, PDL mai are trunchiul lui Traian Băsescu, iar unii dintre fruntaşii UDMR sunt consilieri de frunte sau de taină ai premierului Ponta.

Conchizând, este necesar să continuăm demersurile de observare şi semnalare a neregulilor la nivelul coabitării Traian Băsescu - Ponta.

Deputat PP-DD de Bacău, Miron SMARANDACHE

2 comentarii :

Gogu spunea...

http://www.ziartricolorul.ro/mersi-hai-pa/
Fara comentarii !

Riddick spunea...

A început să-şi dea aere, Ponta.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: