06 august 2012

Scribii CCR sunt ai USL, le merge fiindcă Zegrean e nevăzător (din punct de vedere tehnic)




Hă-ăăă ! Ăăăăă-ăăăă ăăă....

Haos la CCR după referendum 2012: HOCUS-POCUS cu românii aflaţi în străinătate

După ce presa a relatat că CCR a scris în hotărârea din 2 august privind referendumul că românii din străinătate nu trebuie calculaţi la cvorum, pe site-ul Curţii a apărut o nouă variantă a acelei hotărâri din care reieşea contrariul, şi anume ca românii din afară trebuie incluşi în cvorum. 

O a doua "eroare materială" în actele CCR: Din decizia CCR din 2 august a dispărut un paragraf esenţial

Din Hotărârea nr. 3 din 2 august 2012, prin care Curtea Constituţională a României (CCR) a respins contestaţiile referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului, a dispărut un paragraf esenţial pentru stabilirea cvorumului. Iată paragraful: "În speţă, însă, sunt aplicabile dispoziţiile legale ale art.2 alin.1 lit.c) din Legea nr.370/2004 privind alegerea preşedintelui şi ale art.17 din Legea nr.3/2000 privind referendumul.(*)". Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial fără acest paragraf care arată clar la ce lege se raportează stabilirea cvorumului de la referendum.

Vocea Rusiei reacționează: "Ne acuză Băsescu"

În acest sens, l-am rugat pe Bogdan Diaconu, prim-vicepreşedinte PSD, să comenteze pentru Vocea Rusiei declaraţia lui Traian Băsescu.„Traian Băsescu a dorit întotdeauna să dea vina pentru eşecul său pe alţii. Iar când poporul român i-a arătat cu 7,4 milioane de voturi că nu-l mai doreşte, caută ţapi ispăşitori înăuntru şi în exteriorul ţării. Nimeni nu s-a inspirat din Vocea Rusiei, iar dacă părerile analiştilor de la Vocea Rusiei au fost similare uneori cu cele ale analiştilor români înseamnă că au fost lucruri de bun simţ care s-au impus prin evidenţă.De exemplu, este evident că premierul Ungariei Viktor Orban a intervenit în politica internă a României prin îndemnul la boicotul votului de la referendum. Acest lucru a fost sesizat corect şi de Vocea Rusiei, precum şi de mulţi politicieni şi analişti români. Evidenţa este evidenţă pentru toţi, acest lucru nu constituie o vină decât pentru preşedintele suspendat care i-ar vrea la puşcărie pe toţi. Probabil şi pe jurnaliştii şi analiştii de la Vocea Rusiei!”, a declarat Bogdan Diaconu.

Stenograme PnL - planurile pentru preluarea justiției

Traian Băsescu: Varianta demisiei ar fi cea mai mare laşitate

Vest europenii strâng serios cureaua. "Unii vin şi cumpără numai trei morcovi".

Băncile americane se pregătesc pentru destrămarea zonei euro

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: