06 mai 2012

Ilie Şerbănescu: "Privatizările companiilor de stat nu rezolvă nimic în economie, ci iau profiturile mari şi le bagă unor străini în buzunar"



De ce nu vin investiţii "greenfield" şi se aruncă toţi la întreprinderile profitabile ? De ce sunt vândute prioritar cele rentabile ? Pentru că politicienii nu reprezintă interesele noastre. Ca să vii cu întreprinderi noi trebuie să faci oamenii să se angajeze acolo, cu salarii bune. Dacă găseşti forţa de muncă gata angajată, ţinută ostatic, o abureşti cu un spor de 10%.

Analistul economic Ilie Şerbănescu a declarat astăzi, în cadrul unei emisiuni TV, că dacă România continuă să accepte privatizarea companiilor de stat, întrucât "economia se va duce în continuare în jos pentru că practic profiturile statului se vor duce în buzunarele unor străini".
 
"Ce se discută acolo (la BNR, n.r.) important este problema cu privatizările (...) Aceste privatizări sunt complet nejustificate. De ce nejustificate? Pentru că, dacă vedeţi, e foarte clar se îndreaptă numai către structurile care sunt rentabile şi la stat. Deci, nu-mi rezolvă nimic în economie, ci iau profiturile mari şi le bagă unor străini în buzunar. Cu asta nu rezolvăm nimic în economie. Problema privatizărilor sunt lucruri discutate cu Fondul Monetar prevăzute extrem de precis, care vor duce la terminarea statului român din punctul de vedere al pârghiilor şi instrumentelor pe care le mai are la dispoziţie. Dacă acceptăm privatizările, economia se va duce în continuare în jos şi mereu mai prost. Sunt probleme de monopol care vin de la Dumnezeu şi care nu se dau altora, nici măcar în minoritate", a declarat Şerbănescu.

7 comentarii :

Riddick spunea...

Privatizarea companiilor de stat scufunda Romania



http://www.business24.ro/companii/companii-romania/privatizarea-companiilor-de-stat-scufunda-romania-1512274

Anonim spunea...

Ori eu sunt nebun ori SERBANESCU. Pai intreb si eu unde era cind se facea REFORMA IN ROMANIA. Eu plingeam in pumni ca se taie mormanul de fiare vechi a lu ROMAN si el calatorea cu ia-ma nene in teleguta(de partid).La noi e o vorba. Dupa rasboi multi viteji se arata. Am dreptate TOV. SERBANESCU?

Riddick spunea...

Cred că este vorba despre mandatul lui de ministru de pe vremea CDR. De atunci a mai "evoluat", colaborează (colabora ?) cu Institutul social democrat "Ovidiu Șincai" al PSD.

Să-l vedem ce va avea de spus despre guvernul USL.

Gogu spunea...

Revolutionarul anticomunist(sanchi) Serbanescu poate fi criticat, desigur. Si eu i-am infipt, o data, o sula in coasta, asa ca intre noi, expiratii. Dar ARE DREPTATE SI EXPRIMA PUBLIC, CU SUBIECT SI PREDICAT, CEEA CE ALTII NICI NU INDRAZNESC SA GINDEASCA FIINDCA, NU-I ASA, CAPITALISMUL STANDARDIZAT DE MURIBUNZII ASTIA CARE MAI CONDUC, INCA, LUMEA, E PIATRA FILOSOFALA A UNIVERSULUI. Haideti sa facem si noi ceva ! De exemplu, sa-i spunem lui Ponta si camarila ca, daca cedeaza presiunii asasinilor internationali, sa se duca dupa ei ! Si, concomitent, sa ne asumam suportarea tuturor masurilor de retorsiune ce vor urma, cu siguranta. Sau orice altceva, fiindca sinten in ''dreptul nostru'', care trebuie aparat daca mai sintem o natie si nu o turma !

Riddick spunea...

Eu cred că lumea nu mai poate fi prostită la fel de ușor ca acum 3-4 ani, nu mai zic ca în 1990.

Iese scandal mare, vine vremea răfuielilor.

Crystal Clear spunea...

Cel mai la indemana exemplu este profitul OMV transformat in dividentele care vor fi incasate de statul austriac ,profit obtinut din pretul benzinei care mai are putin si-l ajunge pe cel din Austria si pe cere-l platim noi, cu salariile din Romania. Am auzit lumea injurand ca la usa cortului din cauza asta...

Riddick spunea...

Dacă ajung în parlament tot partidele astea, nu am făcut nimic. Oricum le-ai combina, tot un căcat iese.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: