22 octombrie 2011

Jurnalistul Petru Bogatu, BĂTUT în centrul Chişinăului



Incidentul a avut loc acum o săptămână. HotNews.md :



Cunoscutul editorialist şi comentator politic Petru Bogatu, preşedintele Uniunii Jurnaliştilor din Moldova, a fost bătut de către persoane necunoscute în plin centrul Chişinăului, într-un loc aglomerat. Incidentul s-a petrecut acum o săptămână, transmite Agenţia Monitor Media. 

Despre acest fapt a declarat la sfârşitul şedinţei de azi a Parlamentului deputatul liberal Valeriu Saharneanu, fost preşedinte al UJM, chemând autorităţile să protejeze jurnaliştii.

Deputatul a precizat pentru că Bogatu a fost bătut vineri, 14 octombrie, „pe strada Puşkin, mai jos de magazinul „Gemenii”, lângă staţia de transport public”.

Petru Bogatu a declarat Agenţiei Monitor Media că nu a depus plângere la poliţie pe motiv că nu a văzut cine l-a atacat, fiind lovit în cap din spate. „Nu ştiu cine şi cu ce scop m-a atacat. S-a întâmplat foarte repede. După ce am fost atacat, m-au ajutat nişte trecători să-mi revin”, a spus jurnalistul, precizând că a avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Concluzia medicilor a fost că m-am ales cu o comoţie cerebrală”, a spus Bogatu.

În prezent, jurnalistul Petru Bogatu (60 de ani) scrie editoriale pentru „Jurnal de Chişinău” şi este unul dintre realizatorii talk-showului „Negru şi Bogatu” de la „Jurnal” TV. Activează în presă din anul 1975.

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Presimteam ca se va intampla cu el asa ceva.
Daca nu ne trezim asa va fi si la noi, curand !

Imi pare tare, tare rau .
Petru Bogatu este un jurnalist de exceptie, profesionist si foarte curajos !

Riddick spunea...

A fost un avertisment, data viitoare, dacă vor avea ocazia, "vor merge mai departe". În locul lui aş fi foarte, foarte precaut.

Crystal Clear spunea...

Cu siguranta !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: