01 ianuarie 2023

La bază, la rădăcină

(nu "vorbeşte singur", ci răspunde în timp real mesajelor-text care îi apar pe ecran; filmarea este de acum câţiva ani: vorbeşte despre Trump... încrezător - ba chiar şi despre Licurici, deşi aici nu foarte explicit; pare la un moment dat "anticreştin" dar eu cred că de fapt a pus în discuţie originea religiei însămânţate eficient şi poate şi interesat în Europa, spre sfârşitul Imperiului Roman, şi nu identitatea creştină ca formă de conştiinţă a apartenenţei "de grup")

Un comentariu :

Riddick spunea...

Oops. E vorba despre Dan Cămărzan, cel care şi-a ucis bunica de 93 de ani în 2019, eliberat în 2022 după un stagiu la "psihopupu". Fost (?) milionar, apărea prin 2010 în Top Forbes Romania (de aici obsesia cu Licuriciu'?). "Ştiam de indeva" faţa asta, numele mi s-a dezvăluit la comentarii - îl menţionează unu' care a postat comentarii la clip.

https://www.bzi.ro/dupa-doi-ani-la-psihiatrie-dan-camarzan-milionarul-din-brasov-ce-si-a-ucis-bunica-a-fost-eliberat-4521095


https://www.fanatik.ro/ce-s-a-ales-de-dan-camarzan-milionarul-care-a-ajuns-la-psihiatrie-barbatul-si-a-sugrumat-bunica-de-93-de-ani-dupa-o-cearta-20008653


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: