19 decembrie 2020

Oare am perceput eu eronat, cum că LOrban ar fi "centrul" rezistenței anti Ioh-anus din PnL?


În fine, toată propaganda haștagrezist din online și din audiovizual m-a îndreptat spre această percepție. Ca și îndărătnicia USR-PLUS, care "a refuzat" varianta LOrban ca premier. "Atac de credibilizare-validare"?! (a țintei-complice, față de susținătorii săi proprii dar neinițiați). Gușă, însă, vede altceva. Dar trebuie să ne întrebăm și dacă ăsta poate fi de încredere (mai degrabă NU), și dacă se poate imagina o "rezistență" cu vechi șulfe PPE precum Boc, Rareș Bogdan sau Bolojan. Și diversiunea asta răsuflată, cu "rezerviștii", de parcă ar fi prin România un Centru de coordonare cumva autonom, și care nu numai că nu-i destructurat ci este lăsat să ajungă să elaboreze "soluții politice" de nivel zero, "doar întâmplător" agreate și de Factorul Extern (întâmplător, adică în peste 99% din cazuri, you see). Nu ține cioaca, rezerviștii sunt în serviciu comandat, deci nu (mai) sunt "rezerviști". Nu fac aluzie la un termen militar (cuvintele scrise cursiv), doar că ăsta se potrivește mai bine chiar și agenților fără grade. "Rezerviștii"? O noțiune cu sens ambiguu, vehiculată spre a nu vedea noi cine-i marele tartor (instituțional și organizațional, nu-i "o ființă").
 
Un element-cheie ar valida însă "teza Gușă": demisia rapidă a lui LOrban, dată ca fiind "la sugestia / ordinul lui Ioh-anus". Ultimul n-avea nicio pârghie spre a-l demite rapid, s-a vorbit despre eventuala "activare a DNA" dar ar fi durat săptămâni - luni. Deci ori din tembelism, ori ca "demers în cadrul echipei". Dacă motivul real este cel dintâi, va căuta să arate că s-a dezmeticit, apoi ar trece la organizarea rezistenței. Și asta se va vedea, "dacă se va apuca". Dacă nu, nu.
 
Vom vedea cine va fi ales președinte al Camerei Deputaților, și din ce zonă vor veni voturile. Prevăd o susținere mixtă (din afara coaliției, și cu opoziție din interiorul coaliției, chiar dacă "deja au convenit"), și cu rezultat deschis (s-ar putea ivi un nume-surpriză). Una dintre taberele din PnL va fi cu siguranță perdantă, în oricare dintre situații. Vom vedea, care tabără.
 
 
Cozmin Gusa

LuCOVID "MOARE", DAR NU SE PREDĂ, EL CONTINUĂ "PAS CU PAS" MISIUNEA PRIMITĂ DE LA REZERVIȘTII STATULUI PARALEL: PENELIȘTII LA PĂMÂNT, PLUSERIȘTII REÎNCĂRCAȚI!

SE VA APLICA SOLUȚIA SIGHIARTĂU PENTRU SCOATEREA DIN JOC A LuCOVID-ului?

În vâltoarea evenimentelor de ieri, n-a apărut public informația că LuCOVID a negociat singur cu ceilalți 3 lideri ai coaliției, apoi s-au prezentat cu ciorna împărțelii ministerelor în fața echipelor de negociere, ce-au fost puse în fața faptului împlinit (la finalul negocierilor LuCOVID a dat bir cu fugiții din fața liberalilor ce doreau să-i ceară socoteală...).

Rezultatul? PNL a pierdut cele 3 ministere ce decid investițiile guvernamentale, respectiv Dezvoltare, Transporturi, Fonduri Europene. Reamintesc, deși nu mai e nevoie, că această punere la pământ a liberalilor a fost prevăzută și executată din pricina pretextului de a-și asigura LuCOVID scaunul de șef la CDep. Poziția asta nu e atât de importantă pentru niciun partid în sine, nici chiar pentru ocupantul ei, însă i-a fost GONFLATĂ GREUTATEA tocmai pentru a se reuși de către pluseriști obtinerea de portofolii importante în schimbul cedării ei! Vreau să zic aici că, chiar dacă MARIONETELE ce negociază vi se par cam de neluat în seamă ca potențial intelectual, PĂPUȘARII din spatele lor sunt vajnici jucători de șah politic, ce-i asistă pe protagoniști și au organizat corespunzător întâmplările publice din ultimele zile. LuCOVID și funcția lui viitoare nu sunt decât pretextul sub care s-a organizat toată agitația, ce are ca rezultat momentan descalificarea PNL ca partid de forță în guvernare, respectiv proiectarea USR-PLUS ca fiind PARTIDUL CE VA ÎMPĂRȚI BANII MULȚI, PENTRU INVESTIȚII ȘI CHELTUIELI MAJORE (adăugați aici și SĂNĂTATEA, vizată de multinaționalele din BIG PHARMA, ce-au nevoie acolo neapărat de cineva ca pluseristul Voiculescu!).

Nemulțumiti în PNL sunt o grămadă: de la Rareș Bogdan ce n-are soluții acum pentru liderii liberali ardeleni ce sperau să le fie apărate interesele conform rezultatelor obținute în alegeri, la secretarul general Robert Sighiartău ce viza și se pregătise pentru Ministerul Dezvoltării, la Emil Boc și Ilie Bolojan ce susțineau ca Lucian Bode să-și continue mandatul la Transporturi, la Raluca Turcan ce se trezește din nou concurată la Educație de Anisie-pupila LuCOVID-ului, în fine, până la Alina Gorghiu ce-și dorește postul de șefă la Senat, plus mulți alții ce-au făcut scoruri bune pentru PNL la alegeri și se văd azi total dați la o parte exact în momentul "premierii".

Am auzit-o aseară la A3 pe Oana Stancu, care ne-a dezvăluit că totuși liberalii au dat în clocot și-l vor susține la șefia CDep pe Sighiartău, ca o treaptă intermediară în planul lor de a scăpa de calamitatea LuCOVID. Dacă cei revoltați au masa critică necesară, se va întâmpla așa, iar dispariția lui Orban și de la șefia PNL va fi o treabă de maximum câteva săptămâni. În acest fel vor putea reechilibra oarecum raportul de influență reală în guvernare, nicidecum însă să mai recupereze din răul deja făcut, tot prin neglijența lor de a-i permite unuia aflat în starea lui LuCOVID să negocieze singur. 

Dacă nu se vor putea organiza rapid pentru izolarea lui Orban, liberalii vor plăti scump de tot, vor intra în bătălii interne prelungite în mod fatal, și vor pierde clar frâiele administrative pe termen mediu sau poate definitiv. Va pierde și Iohannis, dovedind că nu se pricepe la politica mare, fiind obligat rapid să se obișnuiască în fapt cu GUVERNUL LOR, AL REZERVIȘTILOR. Iar dacă va face scandal, i se va arăta în mod explicit perspectiva suspendării, pe care pluseriștii o pot implementa ușor de la volanul guvernării, cu un PNL măcinat de viitoarele megascandaluri.

P.S. Trebuie să remarc aici și felul nevolnic și superficial în care PSD a comentat împărțeala, poziționări ce au avut ca "cireașă pe tort" modul pozitiv în care a comentat amicul Alex Rafila aseară la DIGI 24 perspectiva venirii la butoanele Sănătății a lui Vlad Voiculescu. Atât de însuflețit era, încât moderatorul chiar l-a temperat, amintindu-i că totuși pluseristul este evocat doar ca o posibilitate deocamdată ...

https://www.facebook.com/cozminhoreagusa/posts/438166174236196

7 comentarii :

Anonim spunea...

" Trebuie să remarc aici și felul nevolnic și superficial în care PSD a comentat împărțeala " CARE PSD , CINE-I PSD ??? Sa nu-mi spui ca Marcel Ciolacu ca-mi strici ziua !!! Asta-i toata " nedumerirea " dumitale in loc sa te gandesti ce fel de " GVERN " va fi asta chiar daca " unii " ,hastagisti sau nu , al numesc " de uniune nationala " ? Pe mine ma nedumereste nu PSD , nu Ciolacu ci... RARES BOGDAN care , ar fi in stare sa dea acel post caldut de parlamentar roman la UE pentru un post absolut instabil , nesigur pe termen lung { poate nici macar pentru patru ani } , pentru un post de ministru , chiar daca acesta ar fi la Interne si nu orice ci : MINISTRU al Internelor .Ma nedumereste lichelismul sau mai a les ca , si-n ziua de 10 dar mai a les dupa , zbiera c a apucat impotriva PNL care... n-ar fi facut nimic si , se jura pe toti sfintii ca , nu vrea s a mai vada reprezentanti ai PNL in ochii sai , toata viata !Nici macar Octavian Hoara nu-l mai baga in seama pe chestia asta { cel putin la vedere } inca d e cand a aderat la PNL .Sunt insa , foarte d e acord cu dumneata acolo unde spui ca " Nu ține cioaca, rezerviștii sunt în serviciu comandat, deci nu (mai) sunt "rezerviști". Nu fac aluzie la un termen militar (cuvintele scrise cursiv), doar că ăsta se potrivește mai bine chiar și agenților fără grade. "Rezerviștii", o noțiune cu sens ambiguu, inventată și vehiculată spre a nu vedea noi cine-i marele tartor (instituțional și organizațional, nu-i "o ființă"). P.S. Pana la urma se renuntza la Nicolae Ciuca ? Aceasta-i intreabrea iar alta intrebare , mai degraba o certitudine este , ce s e vor face avand PE-SE-DE in opozitie mai ales ca AUR { si ala " oficial " dar si AUR ...alalalt , al tziganilor " cinstiti " } desii latra Simion pe toate drumurile , AUR este posibil sa le faca astora o opozitie cat sa le dea batai de cap , suficiente pentru a nu putea s a doarma nici macar ziua !Pai un GUVERN avand in componentza sa UNGURII este echivalent cu-a flutura capa prin fatza taurului .Cred ca , astia de la AUR-ul " oficial " isi vor pune pana si ei , intreabrea logica : de ce UDMR DA , iar AUR... NU ? ma rog , vorba lui KWJ { ioh-ANUS } : vom traii si...vom vedea !

Riddick spunea...

Rareș Bogdan este o marionetă hâțânată de sfori. La nevoie va fi recompensat pentru "diminuarea veniturilor", și asta fără ștate de plată ci "cu sacoșa".

Nu-mi dau seama ce se vrea cu Ciuciucă dar dacă nu trece Cîțu la învestire, a doua desemnare va fi Ciuciucă, cred. Cu un posibil scandal al excluderii prompte a lui din PnL ca "neascultător", și posibile alegeri anticipate, prin care vor dori diminuarea AUR prin reciclarea voturilor perdante de la PMP și PRO România, redirijate către PSD, PnL și USR.

Anonim spunea...

Totusi am o intrebare ce-mi chinuie mintea din creierii capului , inca de cand am vazut chestia asta scrisa pe o burtiera la B1TV : ROMANIA FACE PARTE DIN UE SAU DIN STATELE UNITE ALE AMERICII ??? Chiar NIMENI din astia ce formeaza creierele UE , chiar NIMENI nu s e gandeste sa-l traga d e maneca pe boul asta teutonic ce are visuri si tendinte a la Adolf ? Ma uitam la frau Merkel anuntzand faptul ca , anul acesta ai ROAGA pe concetatenii ei sa...stea acasa pentru a fi cat mai protejati .Avea lacrimi in ochi cand adresa aceasta RUGAMINTE , NATIUNII GERMANE si..chiar nu cred c'a fost facatura . Neamtul nostru in schimb...doar cu glontzul nu ne-a amenintzat !!!

Riddick spunea...

Merkel mai joacă și teatru, dar ce zic eu "mai", îl joacă non-stop. Mai diferă piesa, uneori.

"Dilema de pe burtieră" poate fi și o atenționare gen "bă, americanii vor să-i învrăjbească pe europeni unii cu alții, mai treziți-vă!"

Riddick spunea...

Îl percep pe Plăvan ca agent american, "în principal". Că l-au ridicat și folosit initial nemții, e partea a doua. A fost preluat.

Anonim spunea...

Comentariu la "Duda zilei"

Va nedumereste atitudinea binevoitoare a premierului maghiar Viktor Orban fata de guvernul progresist-sorosist de la Bucuresti. V-as intreba: daca ati fi conducatorul unei tari inamice, nu ati incuraja distrugerea din interior a statului ostil?
Noi, totusi, am fost fair play fata de unguri: in 1919 i-am batut cinstit in razboi, dar, foarte important, i-am ferit de teroarea bolsevica, alungandu-l de la Budapesta pe Bela Kun - un fel de precursor al sceleratilor useristi de azi. Mai mult, amiralul Horthy a venit la putere in Ungaria gratie Armatei Regale Romane.
La un secol distanta, Ungaria nu ne intoarce serviciul. Nu ne ajuta sa scapam de neobolsevism, dimpotriva. Cat a fost Dragnea pe cai mari, Viktor Orban ar fi putut sa ne deschida usa Grupului de la Visegrad, insa nu a facut-o. Merge pe strategia autodistrugerii Romaniei si, avand in vedere ce imbecili ticalosi au puterea la Bucuresti, nu va avea mult de asteptat.

Riddick spunea...

Mai tratasem și eu varianta asta, dar ajunsesem la concluzia că un câștig pentru Ungaria n-ar veni prea rapid. Și că nu i-ar mai fi stricat ACUM încă un aliat în plus DACĂ la București ar fi așa ceva.

Mă mirasem că FIDESZ și Orban salută participarea UDMR la un guvern evident europeist: https://www.stiripesurse.ro/in-pline-negocieri-pentru-noul-guvern-de-la-bucuresti-kelemen-hunor-s-a-intalnit-cu-viktor-orban-la-budapeste_1557535.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: