17 iunie 2019

Cine "nu trebuiau să apară în poză"


... Şi ca atare, n-au mai apărut: Băsescu (e Tomac în locul lui, "PMP"), şi "ăla de la UDMR".


O complicitate care va trezi pe mulţi, alăturarea va atârna greu, şi nu în mod pozitiv. Orice ulterioară tentativă de disociere a clicii trebuie combătută, iar poza este un argument eficient.

Imagologie. Băsescu... "nu mai este şef de partid" şi deci nu apare "motivat", dar de fapt... ca să nu-i compromită (da'-i acolo!)UDMR va semna mai târziutocmai ca să nu fie-n poză cu ăia şi să-i compromită (da'-i acolo!). Ponta pare conştient că după ce cotrocenizarea i-a devenit evidentă va trebui să apeleze la un P.R. sofisticat ca să le explice votanţilor PSD dezamăgiţi de ce ar fi el şi cu Pro Europa lui (aşa le zice grupurilor sale parlamentare) mai buni decât... "Partidul". Binomul Cioloş-Barna nu poate pretinde în mod onest vreo divergenţă majoră cu Iohannis, în perspectiva alegerilor prezidenţiale. PnL, nici măcar n-o (va) face. Sunt foarte curios dacă FIDESZ şi Viktor Orbán îi vor pune pe cei de la UDMR pe lista de apeluri respinse, după toate câte le-au făcut în direcţia opusă. Ar fi minunat.

Uitasem "omisiunea" cea mai importantă. N-apare acolo DUEncilă, preşedinele interimar al PSD. Pretextul fiind "acordul are fraze anti-PSD" şi "n-am fost invitată". Deci nu apare o opoziţie asumată faţă de obiectivele menţionate în Acord. PSD-ul "post-Dragnea", ca şi cel anterior, este principalul complice al lui Iohannis, ne-numit însă.

3 comentarii :

Riddick spunea...

Preşedintele UDMR (Hunor Kelemen) a motivat absenţa de la ceremonie: "nu-i prezent în ţară (dar va veni să semneze săptămâna viitoare)".

El fiind prezent la congresul FUEN de la Bratislava.

https://www.fuen.org/news/single/article/lorant-vincze-reelected-as-fuen-president/

FUEN este o organizaţie care contestă - mai mult sau mai puţin asumat - anumite graniţe europene (Catalonia, Silezia, Transilvania, Tirol, ...) sub pretextul "protejării minorităţilor nereprezentate". Finanţatorii: guverne (Ungaria, Germania, Danemarca), Comisia Europeană, landuri (din Germania şi Austria - guverne regionale), regiuni autonome germanofone (Tirolul de Sud, Italia), fundaţii (din diverse ţări, mai ales cele deja menţionate).

https://www.fuen.org/funded-by/

https://www.fuen.org/news/single/article/fuens-70-year-anniversary-congress-has-started-in-slovakia/

Anonim spunea...

Unde dai si unde crapa.
https://www.replicaonline.ro/scandal-in-cartierul-anadalchioi-intre-agentii-de-paza-si-tigani-au-intervenit-mascatii-video-394527/
Oare au ceva in comun de au cistigat EUROPARLA(vragiile)MENTARELE cu 2000 de voturi masluite in aceasta regiune. Oricum acesti pinguini defileaza la cluj cu pantalonii in vine la marsul IUBARETILOR. FUNAR scoate fum pe nari daca vede ca tara fumega a vreascuri.

Riddick spunea...

E pe faţă, şi se va agrava.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: