17 iunie 2019

Cine "nu trebuiau să apară în poză"


... Şi ca atare, n-au mai apărut: Băsescu (e Tomac în locul lui, "PMP"), şi "ăla de la UDMR".


O complicitate care va trezi pe mulţi, alăturarea va atârna greu, şi nu în mod pozitiv. Orice ulterioară tentativă de disociere a clicii trebuie combătută, iar poza este un argument eficient.

Imagologie. Băsescu... "nu mai este şef de partid" şi deci nu apare "motivat", dar de fapt... ca să nu-i compromită (da'-i acolo!)UDMR va semna mai târziutocmai ca să nu fie-n poză cu ăia şi să-i compromită (da'-i acolo!). Ponta pare conştient că după ce cotrocenizarea i-a devenit evidentă va trebui să apeleze la un P.R. sofisticat ca să le explice votanţilor PSD dezamăgiţi de ce ar fi el şi cu Pro Europa lui (aşa le zice grupurilor sale parlamentare) mai buni decât... "Partidul". Binomul Cioloş-Barna nu poate pretinde în mod onest vreo divergenţă majoră cu Iohannis, în perspectiva alegerilor prezidenţiale. PnL, nici măcar n-o (va) face. Sunt foarte curios dacă FIDESZ şi Viktor Orbán îi vor pune pe cei de la UDMR pe lista de apeluri respinse, după toate câte le-au făcut în direcţia opusă. Ar fi minunat.

Uitasem "omisiunea" cea mai importantă. N-apare acolo DUEncilă, preşedinele interimar al PSD. Pretextul fiind "acordul are fraze anti-PSD" şi "n-am fost invitată". Deci nu apare o opoziţie asumată faţă de obiectivele menţionate în Acord. PSD-ul "post-Dragnea", ca şi cel anterior, este principalul complice al lui Iohannis, ne-numit însă.

3 comentarii :

Riddick spunea...

Preşedintele UDMR (Hunor Kelemen) a motivat absenţa de la ceremonie: "nu-i prezent în ţară (dar va veni să semneze săptămâna viitoare)".

El fiind prezent la congresul FUEN de la Bratislava.

https://www.fuen.org/news/single/article/lorant-vincze-reelected-as-fuen-president/

FUEN este o organizaţie care contestă - mai mult sau mai puţin asumat - anumite graniţe europene (Catalonia, Silezia, Transilvania, Tirol, ...) sub pretextul "protejării minorităţilor nereprezentate". Finanţatorii: guverne (Ungaria, Germania, Danemarca), Comisia Europeană, landuri (din Germania şi Austria - guverne regionale), regiuni autonome germanofone (Tirolul de Sud, Italia), fundaţii (din diverse ţări, mai ales cele deja menţionate).

https://www.fuen.org/funded-by/

https://www.fuen.org/news/single/article/fuens-70-year-anniversary-congress-has-started-in-slovakia/

Anonim spunea...

Unde dai si unde crapa.
https://www.replicaonline.ro/scandal-in-cartierul-anadalchioi-intre-agentii-de-paza-si-tigani-au-intervenit-mascatii-video-394527/
Oare au ceva in comun de au cistigat EUROPARLA(vragiile)MENTARELE cu 2000 de voturi masluite in aceasta regiune. Oricum acesti pinguini defileaza la cluj cu pantalonii in vine la marsul IUBARETILOR. FUNAR scoate fum pe nari daca vede ca tara fumega a vreascuri.

Riddick spunea...

E pe faţă, şi se va agrava.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: