18 mai 2019

Votul de-secretizat



Așa cum este acum legea referendumului, pentru cei care "boicotează" procedura este implicit intimidantă. Secțiile de votare sunt unice, comune cu cele pentru alegerile europarlamentare. Președintele secției de votare trasează o linie în dreptul numelui votantului care nu vrea să ridice buletinele de vot de la referendum (așa zice-n lege...), ceea ce consemnează în clar pentru anumiți ochi atitudinea asumată a acelui cetățean față de Porunca Stăpânirii. Ceea ce nu reieșea automat dacă erau secții separate și exista neprezentarea. PSD n-a vrut anularea secțiilor comune, trecute-n lege tot de PSD... în 2009 (coautori, OUG emisă de Boc, "încă-coaliția" PDL-PSD). Estimez o proporție de voturi de frică suficient de mare încât ar putea înclina balanța la pragul de validare. Sunt convins că deja s-a dat ordin la fiecare partid prezent la secții, ca și la alții implicați, să se obțină ("extragă") în totalitate situația nominală a opțiunii de vot prin coroborarea listelor.

Și totuși... WTF?! Dacă nu-i bag în seamă pe "ăia de la referendum" și mă duc direct "la masa cu europarlamentarele", ce?! Strigă după mine "Alooo, domnu', știți... buletinu'..." chiar dacă io nu vreau să interacționez cu "acea secțiune"?! E grav, legea ticăloasă impune ceva ce nu vrea votantul:
"În cazul în care alegătorul care se prezintă la vot la o secție de votare din țară optează pentru participarea la un singur tip de scrutin, președintele biroului electoral al secției de votare sau membrul desemnat de către acesta va bara, în prezența alegătorului, cu o linie orizontală, rubrica destinată semnăturii din lista electorală permanentă aferentă tipului de scrutin pentru care nu a optat."
Adică "ăilalți" cu care nu vreau să am de-a face mă caută pe listă la ei (cin' le zice numele?! eu tac!), și probabil nu capăt buletinul de vot pentru "dincolo" dacă nu trec și pe aici, spre a îndeplini procedura. Poate că n-am înțeles eu bine, poate este o singură listă cu două rubrici la fiecare nume, și vrând-nevrând ăia bifează accordingly. C-așa vrea PSD, să îl ajute pe Iohannis (ca-n 2009 pe Băsescu!).
BINGO! Așa "s-a validat" și referendumul băsist din 2009, când Băsescu "a câștigat cu diaspora" alegerile prezidențiale ținute simultan cu referendumul. Inclusiv cu mâna PSD-ului (majoritatea PDL-PSD se va sparge abia după). Reducerea numărului de parlamentari are drept scop mai ușoara corupere a lor și schimbarea majorității fără alte alegeri. Poate nu era clar...
Proporția celor care consideră că puterea reală este într-un loc sau altul va decide în mare parte rezultatul. Unii vor trece peste frică și vor boicota, dorind strivirea once and for all a clicii globaliste al cărei Iohannis nu-i decât fațada, alții vor vota "încurcat" autoamăgindu-se că introducând buletinele de vot în cealaltă urnă decât aceea aferentă întrebării vor zădărnici ceva (nu!, validarea îi include și pe ei în cvorum).

Prevăd totuși o nevalidare prin prezență slabă, dar lașitatea își va spune cuvântul și va contribui la "majoritatea relativă" așteptată de Păpușari.

3 comentarii :

Riddick spunea...

DECODOR. Votul de-secretizat. 26 mai. Alegeri europarlamentare

https://www.youtube.com/watch?v=6gFUrf9ti4o

https://www.youtube.com/channel/UCPyEmTVo41C-6jbaltE91PA/videos

Riddick spunea...

Pe 28 martie 2019 trezorierul PSD (Drăghici) declara că "PSD ia în calcul o OUG pentru vot în secții separate". În aceeași zi Dragnea dezminte, "Copiii spun lucruri trăsnite. Nu am auzit-o pe doamna premier spunând așa ceva și nu se va modifica Legea referendumului prin OUG". De parcă premierul trebuia să ia inițiativa, și de parcă nu se știa din 2017 că Iohannis vrea referendum. Europarlamentarele se apropiau, și ăștia dormitau, n-au schimbat legea. A fost un scandal mușamalizat în ziua aia, ședința de guvern s-a amânat pe o altă zi (probabil la partid se știa că "se dă OUG"). Nevasta lui Drăghici a primit condamnare penală după mai puțin de două luni.

Riddick spunea...

M-am decis. Boicotez total. Mă gândeam, "hai acum cu..., poate că abia dup-aia se arată" dar prea multe eschive, faux pas şi simulări ca să mai pot crede. Măcar să am mai apoi dezamăgirea că n-am contribuit şi eu, "că uite că era bine". Nu nenică, vreau fapte, nu-mi faci tu cu ochiu' şi io gata, pun botu'.

Daaa, "cu PSD". Ar fi fost Prima Dată. La prezidenţiale 2014 am votat cu Funar la turul întâi, şi la al doilea am stat acasă, mi-am dat seama că Iohannis şi Ponta sunt în aceeaşi echipă. La toamnă, însă, votez "cu PSD". Însă doar dacă apare candidat Dragnea sau Vâlcov, cel mult Tăriceanu şi cu mare greu la ăsta ultimul. De-or veni iar cu unul de carton, gen Firea ori Ioan Aurel Pop - niet.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: