31 mai 2019

Nu pot decât să coroborez evenimentele


15.05.2019:
BNR: Firme-gigant la nivel mondial se pregătesc să intre pe piaţa bancară din România şi vor produce adevărate cutremure
Băncile trebuie să-și revizuiască atitudinea față de clienți și să-și întărească prezența din mediul online, întrucât concurența se va înteți foarte mult în perioada următoare, odată cu intrarea pe această piață a unor firme-gigant, care vor produce adevărate cutremure, a declarat, miercuri, Eugen Rădulescu, directorul Direcției de Stabilitate Financiară din cadrul Băncii Naționale a României (BNR). Potrivit acestuia, concurența nu va veni doar din interiorul sistemului financiar, ci și din afara acestuia, din partea noilor companii fintech și din partea altor companii care nu au avut legătură până acum cu activitatea de acest gen, scrie Agerpres.
"Nu vreau să dau nume aici, pentru că nu vreau să le fac propagandă gratuită, dar avem firme-gigant la nivel mondial, care se pregătesc să intre pe piața serviciilor bancare și, din informațiile pe care le am, vor intra cu produse care vor constitui cutremure adevărate. Sistemul financiar trebuie să se pregătească pentru asta", a avertizat oficialul băncii centrale.

30.05.2019:
Proiectul de lege care va elimina pragul limită la SIF-uri, în ședința de Guvern de astăzi
Proiectul de lege privind reglementarea fondurilor de investiţii alternative şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de astăzi.
Proiectul conține eliminarea pragului limită de deținere de 5% la societățile de investiții financiare.
Proiectul de lege conține abrogarea prevederilor aplicabile A.O.P.C. (alte organisme de plasament colectiv, respectiv SIF-uri) din legislaţia în vigoare (Legea nr. 297/2004 și OUG 32/2012). Articolul 81 din proiect prevede explicit abrogarea articolelor 286, 2861 și 2863 din Legea nr. 297/2004, referitoare la pragul de deținere la SIF-uri.
Proiectul mai arată că A.O.P.C. autorizate de A.S.F. la data intrării în vigoare a prezentei legi și A.O.P.C. prevăzute la art. 78 alin. (2) lit. b), cu excepția F.I.A.P.M. menționate la art. 44 alin. (1), sunt obligate ca, în termen de 18 luni de la data intrării în vigoare a acesteia:
a) să îşi adapteze documentele de constituire şi funcţionare şi activitatea la prevederile prezentei legi;
b) să solicite autorizarea modificărilor necesare ale documentelor menţionate la lit. a) şi să depună cererile şi documentaţia în acest sens.
După aprobarea de către guvern, proiecul de lege va merge în Parlament spre adoptare.

2 comentarii :

Riddick spunea...

PSD se înfundă în mlaştina trădării. Good riddance!

Masonul Borza "revine la bază", după ce mimase o vreme preocupări naţionaliste. La făcătura "Partidul Forţa Naţională", lansat cu mare tam-tam de L. Rebega, finul lui Daniel Constantin (omul lui Ponta, de la PRO România).

Dancila pregateste plecarea lui Valcov? Si-a luat un nou consilier pe reforma si fiscalitate

Deputatul Remus Borza a fost numit joi consilier onorific al premierului pe probleme economice, reforma si fiscalitate.

"Se acorda domnului Remus Adrian Borza calitatea de consilier onorific al prim-ministrului pe probleme economice, reforma si fiscalitate. Activitatea domnului Remus Adrian Borza este neremunerata", se arata in decizia publicata joi in Monitorul Oficial.

La ora actuala, consilier de stat pe probleme economice al premierului este Darius Valcov. Considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea, pe ai carui oameni a inceput sa-i indeparteze din functiile importante, Dancila a vorbit de situatia fostului primar din Slatina chiar dupa primul CEx.

Dancila a fost intrebata daca va mai lucra cu Valcov si Anca Alexandrescu.

"Cu Anca Alxandrescu exclus. Este consilier onorific la Guvern, maine o voi elibera din functie. Si la partid la fel. Voi lua o decizie in curand legata si de Darius Valcov. Nu imi cereti sa va dau raspuns acum", a raspuns Viorica Dancila marti seara.

Remus Borza a fost exclus din ALDE in iunie 2017, fiind acuzat ca nu a votat motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu si a recunoscut ca purta discutii pentru a prelua un portofoliu in Executiv, respectiv cel al Energiei.

http://www.ziare.com/darius-bogdan-valcov/guvern-psd/dancila-pregateste-plecarea-lui-valcov-si-a-luat-un-nou-consilier-pe-reforma-si-fiscalitate-1563675

Riddick spunea...

De la momentul creării FPP-urilor am avut certitudinea că ele sunt doar o etapă.

Mă înşelam însă în privinţa naturii beneficiarilor reali. Credeam că "se pune deoparte avere" pentru "comunişti". Iaca, acum apar "peţitorii": capitalurile "neclare", "investitorii străini".

FPP-urile au aparut din prostia românilor care nu şi-au depus "cupoanele" direct la societăţi (fie şi ulterior falimentare) - Legea Privatizării dispunea alocarea automată a cupoanelor nesubscrise de proprietarii nominali, la FPP-urile regionale la care au fost arondaţi. "Money for nothing" pentru oligarhia de tranziţie. Iar acum pentru cea - externă - de pe o poziţie superioară în lanţul trofic. Fraierii "deponenţi forţaţi" au primit dividende ceva mai mari decât la "mormanele de fiare vechi" şi s-au complăcut (nani-nani).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: