08 noiembrie 2018

pastila R (12)


Aşa-i când laşi (PSD) treburile neterminate, socotelile interne neîncheiate definitiv*. Te atacă "(centrul-)dreapta" ca partid deviaţionist de la linia (euro)socialistă. Chiar şi prin Mumia Ilici, scoasă din formol şi păpuşată** ca de obicei de globalişti. Acum nedeghizaţi în gorbaciovişti. Oh wait but... sunt acelaşi gen de lătrăi precum cei care îi acordau sprijin la turul doi din 2000, împotriva unui naţionalist căruia începea să-i vină mintea la cap.
* Ăsta-i atac cu adresă către talpă, cu mesaj către ăia care încă n-au înţeles că PSD (ar părea că) devine altceva. Şi preţul plătit tândălirii cu curu'-n şapte luntri în loc de a afirma opţiunea naţională
** Gafă majoră: cum dracu' să recurgi la un mesaj în franţuzeşte, având în vedere targetu'?! Dar probabil vor urma altele, mult mai explicite.

Ni se tot vântură "necesitatea" încadrării în deficit şi odată cu ea, "soluţiile". Adică strângerea curelei şi tăieri (doar la muncă şi la social, că la multinaţionale şi la "apărare" e tabu). Precum şi vânzări de active prezentate drept "listări". Dar nimeni nu zice nimic despre cei 2% la care renunţă bugetul de stat, din cuantumul contribuţiilor persoanelor fizice (direcţionabili către ONG-uri). Şi mai ales, nimic despre cei 20% (DOUĂZECI!) din cuantumul impozitului persoanelor juridice ("firme"), de asemenea direcţionabili oengistic. Recent am (re)văzut ştirea, din articol reieşea că există asemenea facilitate "legală". Autorul se lamenta că "doar o firmă din cinci" apelează la ea. Normalitate, n'aşa?!  

Sistemul a făcut două "greşeli" care îl ajută pe Dragnea. Mai întâi, judecătoarea Livia Stanciu "uită" să semneze motivarea sentinţei de condamnare (cu suspendare), se pensionează în intervalul de vreo şase luni (!) dintre pronunţare şi publicarea motivării. Care trebuia să aibă toate semnăturile completului de trei, şi apare cu o a treia semnătură... a nuştiucui, ori a unei persoane care deja nu mai era judecător (parcă, prima variantă). Deci, Dragnea poate ataca drept netemeinică legal-procedural sentinţa din Procesul #1. Apoi, Sistemul nu vrea el să aplice legea numirii completurilor de cinci, speculând o lacună "întâmplătoare" din legea recent votată... de PSD-ALDE. Dar uite că vine CCR şi precizează: sunt ilegale numirile la completurile de cinci. Şi iar avantaj Dragnea - care poate cere reluarea Procesului #2.

Nu numai că n-a apărut formulată ca opţiune strategică (asumată) a vreunui partid parlamentar intenţia de a NU ("se") amplasa armament nuclear* în România**, dar subiectul nici măcar nu există neoficial, sau semioficial (gen "ar vrea ăia, dar noi nu suntem de acord, nu-nu"). A apărut doar o dezminţire (aproape discretă) a unui zvon privind transferul unor bombe nucleare americane de la baza Incirlik (din Turcia). Fără însă a fi exprimată opţiunea strategică, de principiu - dezminţirea sugera că "nu s-a discutat". Dar... "dacă se discuta"?!
* ar fi hilar să fie prezentat drept... "defensiv"; dar... adjectivul respectiv ar fi folosit în mod inevitabil (deşi amplasarea poate fi evitabilă!)
** dacă butonul ar fi în mod real în România ("rachetele noastre") şi raza ar fi de peste 5000 de km, atunci chiar ar merita investiţia


A trebuit să revăd (dată în reluare, recent) declaraţia lui Emil Constantinescu din 2000, de renunţare la o nouă candidatură, ca să remarc abia acum anomalia flagrantă: în biroul lui de la Cotroceni, unde era filmat, apărea în fundal şi "steagul" UE, alături de drapelul naţional. Poate apărea şi mai de dinainte. Mai erau destui ani până la aderare, alăturarea era deci nejustificată. Şi totuşi nimeni nu protesta atunci, "în epocă" (poate vreun articol, în România Mare?). Acum, cică-i legal, ba unii zic c-ar fi chiar "obligatoriu" (deşi Václav Klaus, la Praga, a refuzat "alăturarea").
Flashback - moment similar cu discursul lui Ceauşescu din 20 decembrie 1989, când apărea ca dublură "steagul" PCR. Dar atunci era... legal.

13 comentarii :

Riddick spunea...

Motto-urile pe care le pun pe blog. Cele mai recente din listă sunt cele din partea de sus. Din formulări se pot deduce (retroactiv) "momentul şi subiectul tratat".

(noiembrie-decembrie 2018)

Anonim spunea...

"Şi totuşi nimeni nu protesta atunci, "în epocă""

Dar pentru ca a incasat premiul Kalergi in 1998 a protestat cineva? Dar stia cineva in 1998 ce e cu Kalergi si ca, sub palaria asta, se cocea un genocid anti-european si anti-crestin?

Daca cineva ar fi protestat, ar fi fost numit adept al teoriilor conspirationiste.

Am aflat intimplator, zilele trecute, dupa 20 de ani, vizionind pe youtube "Germany’s Demographic Catastrophe | Almost Half Of Kids Are Migrant Descendants | Emigration" ca Emil Constantinescu e pe lista premiatilor Kalergi. Am cautat pe internet si am aflat ca intr-adevar:

In Bucharest, President of Romania, Emil Constantinescu, is awarded the European Prize Coudenhove – Kalergi by the president of the homonymous name foundation, November 9, 1998

Vezi:

http://www.constantinescu.ro/en/poze.php?an=presedinte

Oare ce o fi prestat Emil in schimbul premiului? Si ce valoare o fi avind premiul (in milioane de euro)? O fi o simpla tinichea si ciochistul a fost doar un idiot util, nu coada platita de topor?

Ar fi util de aflat.

Riddick spunea...

Ştiau doar unii, iniţiaţi, şi alţii - mult mai puţini atunci -, documentaţi-alarmaţi.

Eu m-am alarmat abia de la votul NU (referendumurile din 2005 din Franţa şi Olanda) impotriva "Constituţiei Europene", care n-a mai apărut dar în schimb avem Tratatul de la Lisabona. M-am alarmat fiindcă abia de atunci înţelesesem pericolul, şi încă nu tocmai bine.

Odată cu Tratatul de la Maastricht, CEE (Comunitatea Economică [...]) devine UE. Vedeam atunci (1992) la TV manifestaţii anti-Maastricht, cu pancarte Front National "MAASTRICHT / MITTERAND / NON", şi englezeşti (UKIP?) "UP YOURS / DELORS" şi le percepeam ca pe o bizarerie - "ia uite-i şi p-ăştia, nu mai pot de bine şi găsesc motive să facă gălagie". Mda. Încă nu pricepeam.

Constantinescu este un trădător conştient. Şi cred că şi bine remunerat.

Anonim spunea...

@ ultimul comentariu, ultima fraza/Riddick.
Absolut de acord cu afirmatia privindu-l pe Emil Constantinescu .

Anonim spunea...

https://ro.sputnik.md/analytics/20181009/22383315/nationalist-romanesc-europa-salvini-le-pen.html

Riddick spunea...

Cu Le Pen am rezerve: https://riddickro.blogspot.com/2018/01/atac-din-interior.html

Salvini şi restul, da. Par autentici.

Anonim spunea...

Ce zici, incepe actul final ?
http://www.in-cuiul-catarii.info/2018/12/08/ave-un-act-cu-un-mare-semn-de-intrebare-15202

Daca articolul de mai sus e insuficient, gasesti si alte ''abordari'' pe net !
Primarii astia sint , toti , de la pnl ?

Riddick spunea...

E suficient, am citit ştirea în mai multe forme. Şi e ceva grav, şi abia la început. Trebuie opriţi CU ORICE MIJLOACE.

Da, de la PnL. Toţi cu probleme penale, unora li se închid dosare, altu' însă nici măcar nu-i deranjat (Boc!).

Anonim spunea...

http://ziarulfaclia.ro/comisarul-european-corina-cretu-alianta-vestului-nu-poate-sa-acceseze-direct-fonduri-structurale-si-de-investitii-europene/
Prompta iliesciana !!!
Fii atent ce-i spunea Stalin lui Dej in 1948(stenograma) :

— Dej, eu nu pretind că stăpânesc istoria României și mai ales a Transilvaniei, mai bine decât tine. Am înțeles ce doriți. Cunoașteți că nu de mult a fost la mine Rakozi [Rákosi], susținând că nu numai Ardealul de Nord, ci și întreaga Transilvanie se cuvine de drept să fie redată Ungariei. I-am răspuns că dacă mai insistă asupra acestei chestiuni, îl voi alunga fără menajamente... Stalin a făcut o pauză și a reluat:
— Dej, Transilvania va fi pe veci a României. Comuniștii unguri și poporul ungar n-au fost în stare să facă ce au făcut comuniștii români și poporul român. Voi ați întors armele împotriva Germaniei, voi aveți un 23 august! Ne-ați ajutat să reducem cu șase luni războiul și să salvăm peste două milioane de soldați ai Armatei Roșii...
Apoi, pufăind din cunoscuta-i pipă și privindu-ne pe toți din delegație pe sub sprâncenele-i groase, spuse obosit:
— Mergeți acasă și spuneți-le comuniștilor români, forțelor democratice reale ale României, că noi nu ne vom schimba poziția față de Transilvania, că toate obstacolele ce vor apărea din partea Occidentului și a acoliților lui Rakozzi [Rákosi] vor fi învinse și dreptatea României va triumfa...''

Poate ca si Cretu, creatia lui Iliescu, fiul de cominternist ilegalist, stie ce a zis raposatu' si actioneaza ca atare !

Riddick spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Riddick spunea...

Dej, faţă de globalistul* Iliescu, apare drept patriot. Creţu nu are încotro şi arată "realitatea procedurală". Ăia din AVE vorbesc despre "tren rapid Cluj-UE/Viena", dar infrastructura e "la statul central" (ministerul transporturilor). De-aia şi Firea cere şoseaua de centură a Bucureştiului la PGMB, că altfel nu poate investi, contabiliceşte şi general-legal.

*Tembelii încă mai consideră echipa şi partidul care au mătrăşit PCR-ul şi pe liderul său ca fiind "comunişti" - ori, gorbaciovismul nu era "comunism socialist", ci ruta de convergenţă către globalism (guvernul unic mondial).

Anonim spunea...

Astep de mult timp sa vad ceva nou, ancorat in realitate, desi aceasta e, recunosc, destul de fluida !
Totusi, hai sa mai initiem un prilej de a dialoga, acum in prag de an decisiv !!!!
Daca nu se va putea, iti spun, de acum La multi ani si sa ne regasim sanatosi in ianuarie !!!

Riddick spunea...

La mulţi ani!

Am avut multă treabă, reiau foarte curând...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: