31 decembrie 2018

Oamenii politici ai anului 2018 (bilanţ)


Internaţional, cu plus:

1. Matteo Salvini
2. Mişcarea "Gillets Jaunes" ("Bluzele galbene")
3. "Rebelii" Houthi din Yemen
4. Poporul sirian
5. Khalifa Haftar

  Matteo Salvini este un politician italian naţionalist, eurosceptic, care le şi zice dar le mai şi face. Şi le face destul de bine. Şi n-are odihnă. O stea în urcare.
  Bluzele Galbene sunt o mişcare antisistem reală, cu bază în mase. Care provoacă coşmaruri globaliştilor.
  Houthi-ii sunt la ei acasă, şi dacă ei sunt "rebeli", atunci guvernul-marionetă sprijinit de (mercenari) saudiţi, ce mai este?!
  Sirienii au demonstrat rezistenţă şi solidaritate, şi încep să întrezărească sfârşitul conflictului militar. Dar calea este încă lungă până acolo.
  Haftar este un militar (mareşal) libian care este pe cale să oprească degradarea statului post-Gaddafi. Dar are 75 de ani şi nu-i clar dacă "opera" îi va supravieţui.

Internaţional, cu minus:

1. Donald Trump
2. Theresa May
3. Emmanuel Macron
4. O.N.U. - Pactul pentru Migraţie
5. Sebastian Kurz

  Pare surprinzătoare nominalizarea lui Donald Trump, dar mă obligă la asta denunţarea iminentă a Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF Treaty), anunţată drept "reacţie la nerespectarea de către Rusia a tratatului". Rază scurtă înseamnă plasarea de arme nucleare în zone limitrofe Rusiei, printre care şi România, şi apropierea de pragul unui război nuclear. N-am remarcat în România nici măcar discutarea critică a "eventualităţii amplasării", darmite vreo opoziţie asumată. C-or avea ruşii rachete similare amplasate within range, ce, asta înseamnă că am scăpa... dacă-i imităm? Şi esenţialul este că butonul n-ar fi la noi - deci ne-am lua-o wrongfully, dacă nu ruşii ar lansa primii. Aşa că o fi Trump superstar cu alte chestii, dar aici e pe minus-minus, şi într-un "dosar" care ne-ar putea afecta grav şi direct. Thanks, but no thanks!
  Babeta May sabotează la greu Brexitul, şi nici măcar nu prea se mai ascunde (înainte de referendum milita împotrivă).
  Macron începe să-i trezească în mod neplăcut pe francezi. Dar neplăcerile îl vor vizita şi pe el.
  Un document votat de Adunarea Generală a O.N.U., care pune "bazele legale" amestecului de populaţii şi care este îndreptat mai ales împotriva albilor creştini (un sorosist critica conceptul de naţiune omogenă etnic drept "naţional-comunism", "ceauşism"). România s-a abţinut la vot, deşi Iohannis a semnat documentul "cu mandat de la guvern". Să vedem, va fi vot de ratificare la parlament? Şi care va fi el?
  În scurta sa vizită la Bucureşti, cancelarul austriac Kurz s-a dovedit un pion al eurosistemului, şi nicidecum un jucător din aceeaşi ligă cu Salvini sau cu vişegrazii, cum îl descrie mainstream-ul.

România, cu plus:

1. Daniel Dragomir
2. Darius Vâlcov
3. Liviu Pleşoianu
4. Mircea Badea
5. Blogosfera naţionalist-eurosceptică

  Daniel Dragomir este portavocea mişcării România 3.0, nucleul unui mult-aşteptat partid naţionalist românesc. Dar dacă nu va fi creat în 2019, echipa îşi pierde credibilitatea.
  Vâlcov ar trebui să fie premier. Şi să facă mult mai mult.
  Pleşoianu este o voce distinctă în PSD, şi ori PSD se va schimba în aceeaşi direcţie ori va eşua ca "partid principal": gata, nu mai ţine cioaca cu ilici-consensul, ori cu eurosocialismul. Naţionaliştii vor the real thing, dar şi stângiştii (începe Vanghelie ceva, PRO-România lui Ponta este o caricatură cu target corporatist).
  Pe Mircea Badea l-am înjurat constant cam 3/4 de deceniu, dându-i totuşi dreptate la anumite momente (faptul că a demascat printre primii aşa-zisul Grup de la Cluj m-a făcut să-l "reconsider critic" încă de pe atunci). L-am nominalizat mai ales pentru rezistenţa sa într-un mediu parazitat de radutudori, gâzi, urşi, chirieaci, pieleni, chere şi alte lighioane cu voci false din menajeria Varanului, trust care (încă mai) trece drept antisistem deşi este aliniat la CNN şi la "valorile UE/NATO".
  Blogosfera naţionalist-eurosceptică, nu că n-ar exista, dar încă nu este percepută ca forţă mediatică. Deşi se mişcă tot mai bine, mai are multe de făcut. Şi timpu'-i scurt.

România, cu minus:

1. Klaus Iohannis
2. Tăriceanu-Dragnea-DUEncilă
3. Gabriela Firea
4. Miscarea "haştag" / #REZIST
5. Laurenţiu Rebega

  N-o să spun despre Klaus Iohannis decât atât: face ce face fiindcă-i merge.
  Şi-i merge mai ales fiindcă există tripleta complice Tăriceanu-Dragnea-DUEncilă. Enumerarea este în ordinea descrescătoare a "periculozităţii": Tăriceanu cred că va defecta din majoritate cu tot cu ALDEle lui (nu-i văd ieşind din narativul liberalisto-ueist spre "altceva", ever). Dragnea este LA A PATRA nominalizare bizară de premier: după Shhaideh, Grindeanu, Tudose, acum - DUEncilă (ce, nici acum... "n-a ştiut"?!).
  Firea provoacă şi acumulează percepţii negative în mod deliberat, decontabile la PSD, unde "încă mai figurează". O vreme a urmat ostentativ o agendă progresistă oarecum în răspăr cu "noua linie" PSD, acum sabotează direct, ştiind că-i pe plecare din partid.
  Haştagii pun la cale un Maidan o nasulie pentru 2019 (cică începând cu 15 ianuarie; Eminescu?!). Dar, la fel ca şi-n cazul Dragomir-3.0: it's now or never.
  Rebega s-a dat eurosceptic şi naţionalist şi mulţi l-au şi crezut (vai, chiar şi eu!). Apoi a trecut la "conservatori" (ECR) susţinând că eurogrupul naţionalist (ENF) "nu poate oferi soluţii". Cu campania europarlamentară 2019, îl şi aud lăudând "stânga (pro-)europeană". Ca membru al partidului lui Ponta.

6 comentarii :

conumishu spunea...

90% în acord.

Nu l-aș fi pus pe Trump, sau nu pentru asta. Se schimbă regulile. Dacă noile sisteme de arme sunt sau nu operaționale într-un an sau doi, sigur vor fi în următorii zece. Nu prea mai contează amplasarea la viteze de 25000 de km/h și cu precizie... antibalistică. Bănuiesc că sunt vorbiți cu rușii. A căror problemă rămîne economicul și, vorba lui Zinoviev, lipsa unui aparat birocratic cu adevărat imperial, ca în SUA. Care, la rîndul lor, au problemele lor, inclusiv sinuciderea identitară și hiperideologizarea, mai ales în educație.

Nu știu cu Haftar. Îl ochisem pentru denumirea trist ironică de front al salvării naționale cu care își botezase... gruparea sau ce-o fi fost, dar nu m-am preocupat după. Haosul trebuia încheiat, odată și odată, sau nu? Pun link-ul, am recitit pe sărite din articolele menționate acolo, nu reiese 100% că ar fi o păpușă, dar "CIvA" legături cam par.
https://conumishu.wordpress.com/2011/04/04/sa-ne-cunoastem-agentii-khalifa-haftar-sau-hifter/

Sirienii merită respect. Creștinii de acolo îndeosebi. Acțiunea rușilor a fost de școală. Despre americani... cam lipsiți de zel, inclusiv sub Obama, cu toate chemical attacks. Limitele neoconservatorismului, gargarei media și mercenariatului. Ceilalți, profesioniștii, nu par să fi pus osul decît 8 ore pe zi, cu pauze lungi.

Mențiune pentru talibani, par veșnici, oricum vor fi acolo după ce americanii pleacă, și-i vom regăsi, poate sub alt nume, cînd vor poposi viitorii năvlegi, probabil indienii sau chinezii.

Nu știu de ce, poate fler, în mult mai lunga listă de minusuri posibile, o puneam pe Firea prima, deține cel mai mare potențial politic distructiv. Cum poate fi detonatorul necesar.

Haștagii la rubrica de patologici incurabili, altfel riscăm să ne enervăm prea mult și să risipim nepermis din ura obligatorie împotriva trădătorilor fără fișă medicală.

conumishu spunea...

La mulți ani !

Sănătate și putere, inclusiv pentru truda meseriașă din blogosferă !

conumishu spunea...

Încă unul, mic.

DD e mai mult o speranță că se poate închega ceva. Bănuiesc că în sensul ăsta a primit poziția #1. Dacă se aleg bine primii 100 și sunt dispuși să stea în tranșee cît va fi nevoie poate va crește ceva. Altfel... Mă tem că baronii nu vor putea fi ocoliți. Probabil ni se trage de la Tihomir și primii cnezi, uniune de grupuri mai mici și mai tari. Cum breslele Bucureștilor ne-au dat România modernă. Se potrivește cu structura românului - logic individualist, are nevoie să-și cuprindă cu mintea tovărașii, să știe pe cine se poate baza la o adică.

Riddick spunea...

La mulţi ani! Şi mulţumiri.

Trump începe să-şi dea arama pe faţă. Atacurile media împotriva lui seamănă cu campania din anii '90, "Iliescu-comunist" (= "ceauşist"), când el de fapt era globalist. Ca să-l întărească pe partea electoratului ...ceauşist şi rezidual-ceauşist, atunci majoritar. Atacuri de întărire, deci. Dar el nu-i decât o păpuşă trasă de sfori, alţii-n spate decid şi cred c-au decis pentru "kinetic action/s" (= conflict militar real). Să vedem cum se mişcă la faza asta Ioropa, numai polonezii "vor rachete", şi doar printr-o voce de-acolo (prezidentul Andrzej Duda).

Haftar e din generaţia lui Gaddafi, comiliton iar mai apoi disident, defector şi trecut printr-un stagiu CIA. Acum are uşi deschise la Kremlin si nici UENATO nu-l bombăne. E pe cale să intre-n capitala Tripoli (dar... "o avea voie"?). Pare totuşi singurul "în măsură", pentru moment. O să intru la link, să văd.

Sirienii fac (inclusiv la nivel de lideri) ceea ce trebuia noi să facem în decembrie 1989, front comun contra duşmanului extern. Bine, caz particular România: era suficient să arătăm că-i vorba despre o imixtiune externă, şi ca ea să reuşească ar fi necesară o invazie "clasică: ('44,'56,'68), "neexistând capete de pod solide" aici (dar... AU FOST! chiar ocrotite de Ceauşescu, cu dosarele trădării lor pe masă).

Talibanii au devenit frecventabili, se duc tratative cu ei, pe teren "neutru" (Emirates or something like this). În fond e problema afganilor cum se organizează, şi n-am auzit de atentate talibane recente în afară, ba nici chiar mai vechi (a nu se confunda cu Al Qaeda!).

Haştagii se cufuresc pe ei când o fi, de-o fi, vorba de-un Maidan real, cu creieri, "bulion" şi maţe înşirate pe caldarâm. Dar sunt şi operatives aduşi aici pentru aşa ceva, la fel ca-n decembrie '89, se camuflează-n "masele largi".

Firea face ce face sub firma PSD fiindc-o lasă Tripleta. Simplu.

Baronii s-au îngrăşat, s-au şi ramolit, s-au urcat cataractele şi reumatismele pe ei - gata, nu mai sunt o forţă reală, decât pentru prostimea care stă-n expectativă să vadă "cum bate vântul".

Anonim spunea...

https://www.activenews.ro/stiri-politic/Colonelul-Dragomir-a-anuntat-lansarea-Partidului-Alianta-Nationala-Va-fi-o-miscare-bazata-pe-principii-patriotice-conservatoare-154077

Riddick spunea...

Excelent! Să sperăm că nu vor avea greutăţi la înregistrarea partidului.

Pe de altă parte - deocamdată cel puţin - nu-i decât "încă un partid". Poate ar fi mai bine o coalizare a naţionaliştilor (cerută de Funar de prin vară...). De văzut cum vor interacţiona/colabora.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: