17 ianuarie 2018

Cred că asistăm la o nouă etapă de "convergenţă"


"Turambar":


Şi nu numai alegerile prezidenţiale. Cred că va urma un episod gen 2013, când după "marea bătălie din 2012" erau gata - cu toţii, PDL, USL, UDMR - să revizuiască Constituţia (cu o grămadă de porcării noi) şi să facă regionalizarea.

Cu un premier provenit pe filieră UE ca şi Cioloş (chiar dacă n-are un track record atât de scandalos anti-România), îmi este imposibil să cred că:
- ar evita un împrumut FMI-BM
- ar evita stabilirea unei date pentru trecerea la euro (a o bloca deja e mult prea mult pentru un guvern eurosocialist)
- ar apăra interesele naţionale româneşti
- ar apăra familia tradiţională ("hetero") şi ar accelera referendumul pro-familie
- ar acţiona pentru a evita angrenarea României într-un război, fie el chiar şi "regional" dar care poate escalada: se prevăd în 2018 evenimente în Repmoldova, care-i pe cale să iasă - electoral - de sub influenţa UENATO
- ar fi un obstacol în calea Statului Paralel şi a "zonei Iohannis" din puterea executivă
- ar "cupla" România la Grupul de la Visegrád, fie şi informal
- ar duce la capăt proiecte majore (autostrăzi, redevenţe, "naţionalizări" prin răscumpărare sau prin activarea clauzelor de reziliere la privatizările frauduloase, impozitarea multinaţionalelor, Fondul Suveran de Investiţii...)
- ar bloca pericole precum vaccinarea obligatorie, regionalizarea, ciparea, sau interceptările abuzive
- s-ar opune cotelor obligatorii de migranţi, cerute de UE
- în general, ar vota "cum trebuie pentru România" la Consiliul European (când nu participă Iohannis)
- s-ar opune "reorganizării UE", care nu-i decât încă un pas spre "SUE"

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Zoe Petre, 2012: "Am preferat votul pe liste fiindcă am considerat întotdeauna că partidele de la noi nu au forţa şi identitatea necesară pentru un alt tip de sistem electoral. Dar, unul dintre argumente pro-uninominal, explicate de Victor Ponta de la tribuna Parlamentului, mi-a trezit interesul: anume că un astfel de vot nu permite intrarea formaţiunilor anti-sistem în ParlamentSau, oricum, aceste puterea acestor partide nu devine mare. În contextul în care Europa se află într-o stare de nedumerire, ideea ca noi să ne pricopsim cu un Parlament plin de dani diaconeşti, mă înspăimântă. Totodată, îmi repugnă total posibilitatea unei guvernări PDL-Dan Diaconescu, după alegeri. Ar fi o catastrofă. Dacă se vrea prevenirea a aşa ceva, prin uninominalul pur, este foarte bine".

 

Postări populare: