17 ianuarie 2018

Cred că asistăm la o nouă etapă de "convergenţă"


"Turambar":


Şi nu numai alegerile prezidenţiale. Cred că va urma un episod gen 2013, când după "marea bătălie din 2012" erau gata - cu toţii, PDL, USL, UDMR - să revizuiască Constituţia (cu o grămadă de porcării noi) şi să facă regionalizarea.

Cu un premier provenit pe filieră UE ca şi Cioloş (chiar dacă n-are un track record atât de scandalos anti-România), îmi este imposibil să cred că:
- ar evita un împrumut FMI-BM
- ar evita stabilirea unei date pentru trecerea la euro (a o bloca deja e mult prea mult pentru un guvern eurosocialist)
- ar apăra interesele naţionale româneşti
- ar apăra familia tradiţională ("hetero") şi ar accelera referendumul pro-familie
- ar acţiona pentru a evita angrenarea României într-un război, fie el chiar şi "regional" dar care poate escalada: se prevăd în 2018 evenimente în Repmoldova, care-i pe cale să iasă - electoral - de sub influenţa UENATO
- ar fi un obstacol în calea Statului Paralel şi a "zonei Iohannis" din puterea executivă
- ar "cupla" România la Grupul de la Visegrád, fie şi informal
- ar duce la capăt proiecte majore (autostrăzi, redevenţe, "naţionalizări" prin răscumpărare sau prin activarea clauzelor de reziliere la privatizările frauduloase, impozitarea multinaţionalelor, Fondul Suveran de Investiţii...)
- ar bloca pericole precum vaccinarea obligatorie, regionalizarea, ciparea, sau interceptările abuzive
- s-ar opune cotelor obligatorii de migranţi, cerute de UE
- în general, ar vota "cum trebuie pentru România" la Consiliul European (când nu participă Iohannis)
- s-ar opune "reorganizării UE", care nu-i decât încă un pas spre "SUE"

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: