02 decembrie 2017

Ofensiva împotriva istoriei românilor


"Directivele" privind falsificarea manualelor de Istoria Românilor, aşa cum au fost formulate (în 2016) de Centrul pentru Resurse Juridice, un ONG din Reţeaua Soros (.pdf, integral). Atac centrat pe religia ortodoxă şi pe identitatea naţională, şi dublat de promovarea "diversităţii". Dar deja intraseră "viruşii". Fostul ministru al învăţământului de atunci (cioloşisto-tehnocrat) regretă revenirea la manualele unice, numind-o "măsură stalinistă".3 comentarii :

Riddick spunea...

Ofensiva împotriva istoriei românilor (1/2)

Falsificarea istoriei românilor şi modul cum Istoria se repetă pentru cei ce nu o cunosc!

Col. (r) dr. Mircea Dogaru, emisiunea Dor de acasă, TvRM Educaţional

https://www.youtube.com/watch?v=1hZL3U3wggI


Ofensiva împotriva istoriei românilor (2/2)

Col. (r) dr. Mircea Dogaru, emisiunea Dor de acasă, TvRM Educaţional

https://www.youtube.com/watch?v=4_yHMJcV_no


https://www.youtube.com/user/IstorieAdevarataTV/videos

Gabriel spunea...

La fel ca reformatoarea Tunegaru la literatură (=Soros, sunt cu mâna pe sus, am valorile corespunzătoare, vreau şi eu bani şi funcții!), CRJ confundă ora de istorie cu ora de educație civică.
Ei nu o tratează ca pe o ştiință, cum Tunegaru nu tratează literatura ca artă. La ei, şi istoria şi literatura trebuie să fie ore de îndoctrinare.
Mi-am mai exprimat pe blog convingerea că Roller va fi reabilitat.

Riddick spunea...

Măcar de şi-ar zbura creierii, ca Roller. Ori vreo defenestrare, ceva... ;-) (Aşa am auzit, că s-ar fi sinucis; alţii zic că "Dej l-a sinucis").


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Gyorgy Frunda, 2011: "Problema este de educaţie, de percepere. Din 1920 şi până astăzi, toţi românii au fost crescuţi, educaţi în spiritul statului naţional. Este o problemă greu acceptabilă din punct de vedere psihologic, dar acesta este adevărul, România nu este un stat naţional. Dar marile naţii, Italia, Franţa şi alţii au renunţat la definirea statelor lor ca şi state naţionale şi acest lucru este normal într-o Europă în care multiculturalismul şi multietnia sunt prezente în fiecare stat şi în care demersurile, scopurile politice sunt întemeierea Statelor Unite ale Europei sau Statelor Federale ale Europei, nicidecum un ansamblu de state naţionale care să lupte între ele."

Gyorgy Frunda, 2012: "Cred că în următorii patru ani voi putea convinge România să o lase mai uşor cu statul naţional, pentru că minciuna are picioare scurte. Această regiune există de mai multe secole, aceste regiuni au dobândit autonomia sub Maria Tereza, iar numitorul comun al Uniunii Europene şi al Împărăţiei Mariei Tereza sunt regiunile, iar viitorul se bazează tocmai pe aceste regiuni. Acesta e viitorul în Europa comună."

Postări populare (nu P.P.E. !):