02 decembrie 2017

Ofensiva împotriva istoriei românilor


"Directivele" privind falsificarea manualelor de Istoria Românilor, aşa cum au fost formulate (în 2016) de Centrul pentru Resurse Juridice, un ONG din Reţeaua Soros (.pdf, integral). Atac centrat pe religia ortodoxă şi pe identitatea naţională, şi dublat de promovarea "diversităţii". Dar deja intraseră "viruşii". Fostul ministru al învăţământului de atunci (cioloşisto-tehnocrat) regretă revenirea la manualele unice, numind-o "măsură stalinistă".3 comentarii :

Riddick spunea...

Ofensiva împotriva istoriei românilor (1/2)

Falsificarea istoriei românilor şi modul cum Istoria se repetă pentru cei ce nu o cunosc!

Col. (r) dr. Mircea Dogaru, emisiunea Dor de acasă, TvRM Educaţional

https://www.youtube.com/watch?v=1hZL3U3wggI


Ofensiva împotriva istoriei românilor (2/2)

Col. (r) dr. Mircea Dogaru, emisiunea Dor de acasă, TvRM Educaţional

https://www.youtube.com/watch?v=4_yHMJcV_no


https://www.youtube.com/user/IstorieAdevarataTV/videos

Gabriel spunea...

La fel ca reformatoarea Tunegaru la literatură (=Soros, sunt cu mâna pe sus, am valorile corespunzătoare, vreau şi eu bani şi funcții!), CRJ confundă ora de istorie cu ora de educație civică.
Ei nu o tratează ca pe o ştiință, cum Tunegaru nu tratează literatura ca artă. La ei, şi istoria şi literatura trebuie să fie ore de îndoctrinare.
Mi-am mai exprimat pe blog convingerea că Roller va fi reabilitat.

Riddick spunea...

Măcar de şi-ar zbura creierii, ca Roller. Ori vreo defenestrare, ceva... ;-) (Aşa am auzit, că s-ar fi sinucis; alţii zic că "Dej l-a sinucis").


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Dan Puric, 2002: "În acelaşi timp, Europa de azi nu mai este cea de acum 70 de ani. Suntem martorii unei Europe Occidentale care a pierdut monopolul economic şi politic mondial şi care se află în postura de autoapărare în faţa tăvălugului american. Moneda unică euro este o reacţie pe plan financiar la agresivitatea fără limite a dolarului. Visul lui Napoleon, apoi al lui Charles de Gaulle sau al Cancelarului Konrad Adenauer, de a constitui o Europă Unită, se impune acum ca singura şansă de revitalizare, de consolidare a Occidentului european în faţa tiraniei modelului american".

Postări populare (nu P.P.E. !):