02 decembrie 2017

Ofensiva împotriva istoriei românilor


"Directivele" privind falsificarea manualelor de Istoria Românilor, aşa cum au fost formulate (în 2016) de Centrul pentru Resurse Juridice, un ONG din Reţeaua Soros (.pdf, integral). Atac centrat pe religia ortodoxă şi pe identitatea naţională, şi dublat de promovarea "diversităţii". Dar deja intraseră "viruşii". Fostul ministru al învăţământului de atunci (cioloşisto-tehnocrat) regretă revenirea la manualele unice, numind-o "măsură stalinistă".




3 comentarii :

Riddick spunea...

Ofensiva împotriva istoriei românilor (1/2)

Falsificarea istoriei românilor şi modul cum Istoria se repetă pentru cei ce nu o cunosc!

Col. (r) dr. Mircea Dogaru, emisiunea Dor de acasă, TvRM Educaţional

https://www.youtube.com/watch?v=1hZL3U3wggI


Ofensiva împotriva istoriei românilor (2/2)

Col. (r) dr. Mircea Dogaru, emisiunea Dor de acasă, TvRM Educaţional

https://www.youtube.com/watch?v=4_yHMJcV_no


https://www.youtube.com/user/IstorieAdevarataTV/videos

Gabriel spunea...

La fel ca reformatoarea Tunegaru la literatură (=Soros, sunt cu mâna pe sus, am valorile corespunzătoare, vreau şi eu bani şi funcții!), CRJ confundă ora de istorie cu ora de educație civică.
Ei nu o tratează ca pe o ştiință, cum Tunegaru nu tratează literatura ca artă. La ei, şi istoria şi literatura trebuie să fie ore de îndoctrinare.
Mi-am mai exprimat pe blog convingerea că Roller va fi reabilitat.

Riddick spunea...

Măcar de şi-ar zbura creierii, ca Roller. Ori vreo defenestrare, ceva... ;-) (Aşa am auzit, că s-ar fi sinucis; alţii zic că "Dej l-a sinucis").


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: