28 iunie 2017

Ca să fie clar


"PPE" (= Germania+Macronia) a declarat război Americii lui Trump. Cu cea a lui Obama erau în aceeaşi cloacă.

Nu-l mai văd pe Trump la fel de favorabil ca acum câteva luni, dar atacurile contra lui îmi dau de gândit, ştiind cu certitudine că ceilalţi nu pot fi prietenii României.

Pe siteul PnŢCD, Aurelian Pavelescu vine cu informaţii din interior, clarificând şi linia Iohannis - PnL - PMP (toţi, afiliaţi la PPE). Conflictul aparent de neînţeles din coaliţia PSD-ALDE ar putea fi descifrat şi în cheie UE vs SUA?


PNTCD in fata UE si SUA

Iata o chestiune pe care vreau s-o clarific. Este adevarat ca intre UE si SUA lui Trump s-a declansat un conflict politic si economic. Nu doar cu privire la finantarea NATO, de care a vorbit Trump inca din campania electorala, dar si cu privire la Acordul climatic si politicile protectioniste pe care le-a promis Trump, care ar putea afecta puternic interesele economice ale statelor din UE.

PPE, in numele UE, a reactionat agresiv, declarand razboi lui Trump. Chiar la Adunarea generala la care am participat, cel care a exprimat pozitia in mod transant, Secretarul General Isturiz Lopez, a chemat la solidaritate toate partidele nationale din PPE impotriva lui Trump, printr-un plan economic comun de riposta a UE la SUA.

PNTCD nu se va folosi politic si electoral de acest urias conflict, chiar in situatia in care nu agreaza politici majore ale PPE, fapt pentru care am si fost executati, cum stiti. PNTCD, ca partid simbol al romanilor, intelege sa se pozitioneze dupa alt criteriu: interesul Romaniei inainte de toate, dar si al Europei. Dar nu Europa cum o vede PPE!

Este dincolo de orice discutie ca nu am agreat si nu agreem [agreăm! :) ] pozitia PPE fata de SUA, de beligeranta si, pe de alta parte, ca vedem in SUA partenerul privilegiat! Ca interesele de securitate ale noastre sunt comune cu ale SUA, iar din acestea deriva si politicile conexe. Dar asta nu inseamna ca logica politica este ori – ori, ori UE, ori SUA. Aceasta opozitie nu exista de fapt: facem cu totii parte din aceeasi civilizatie si cultura a lumii libere si democratice.

Va fi extrem de dificil de gestionat o asemenea stare de fapt cand ai o clasa politica bolnava. Sper, in acelasi timp, pentru binele comun, ca PPE sa gaseasca alte solutii, daca nu doresc ca UE sa fie pur si simplu pusa intre paranteze de formidabila forta a SUA. S-a dovedit ca europenii nu au reusit sa prospere si sa-si mentina echilibrele fara SUA si, cu atat mai mult, impotriva SUA! Imi exprim totusi neincrederea ca un partid fara viziune ca PPE va fi in stare sa inteleaga acest deziderat major. Cu atat mai mult PNL, un partid care se conformeza total politicii extrem de periculoase a PPE.

Aurelian PAVELESCU,

Președinte PNȚCD

2 comentarii :

Anonim spunea...

Este vorba in primul rand de un conflict intre Soros si marii potentati din Israel.Vezi Kovesi/Black Cube,vzitele lui Dragnea/Firea/Tudose in Israel.Cred ca Joianis sta deocamdata cu posteriorul lui de homalau in doua luntri desi cu sufletul este la Soros.

Riddick spunea...

Cam aşa ceva.

Uite ce zice pe faţă Orban despre Soros (şi Orban mai stă cu curu'-n două luntri, ar fi trebuit măcar să încerce scoaterea HU din EU):

"Nu-l vom lăsa pe Soros să râdă el la urmă"

In Budapest on Tuesday, at the final event in the series “Stand up for Hungary!”, which has accompanied the National Consultation, Prime Minister Viktor Orbán told that “We shall not let Soros have the last laugh”.

http://www.miniszterelnok.hu/we-shall-not-let-soros-have-the-last-laugh/


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: