19 februarie 2017

Fiecare, cu partea lui dintre inamicii lui Trump


Ca să mai temperez senzaţia de "totuşi, România face ce trebuie când e vorba de Lee Kurich"...

Conducerea PSD a sărit postelectoral în barca Trump, după ce în campanie partidul a trimis un om în staff-ul electoral al lui Hillary Clinton. Dragnea şi Grindeanu / Au trecut oceanu' (invitaţi fiind), dar niciodată n-a trecut acest demers drept unul asumat oficial de PSD, şi mai ales unul având la bază obiective şi valori comune.

Bunele relaţii cu Mr. Lee Kurich (Licuriciul cel Mare, deh) în versiunea Dubya erau pentru băsişti confirmarea statutului de "pontifi ai anticomunismului" şi certificatul de omologare pe "centru-dreapta". Pentru PSD(-ALDE), bunele relaţii cu Mr. Lee Kurich în versiunea Obongo erau prilejul de a-i da peste nas "dreptei" ("iaca, modelul vostru a eşuat") şi certificatul de omologare întru progresism (stângism).

Tineretul PSD a avut recent o acţiune comună cu tineretul democrat din SUA:
Astăzi, 18 februarie 2017, reprezentanții tineretului social democrat au avut o întâlnire de lucru cu membri ai partidului democrat din SUA. În cadrul dezbaterii, președintele tinerilor democrați din SUA, Louis David Elrod, a împărtășit din experiența organizației elemente din campania susținută pentru Hillary Clinton, precum și o sinteză a procesului electoral.

În cadrul dezbaterii au participat tineri democrați din SUA: Heather Renee Brown, Stephanie Gayle Hausner, Bridgette Tupes, europarlamentarul Emilian Pavel, deputații PSD: Alexandra Presură, Ioana Bran, Ciprian Șerban și președinți ai organizațiilor de tineret PSD.
Comunicatul PSD (din care am citat mai sus) nu spune însă totul. Emilian Pavel este semnatar al Manifestului Spinelli (care cere desfiinţarea statelor naţionale). Iar la eveniment au mai participat şi activişti eurosocialişti de la PES şi YES (tineretul PES), şi de la Uniunea Internaţională a Tineretului Socialist ("pretenă" cu Trump, n'aşa?!).

Asta, pe "stânga". Pe "dreapta", vedem atitudini anti-Trump şi pro-neoconi (gen Walnuts McCain); adică, favorabile inamicilor politici ai lui Trump. La think-tank-ul popular ISP (PnL, ex-PDL) nu s-a auzit nimic de Trump. Totuşi, n-au mai apărut activităţi acolo de aproape un an.

Şi elementul comun (la YDA, tineretul democrat din SUA) cu pieţarii anticorupţi şi... "anti-PSD". RESIST/#rezist:


Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Bogdan Chirieac, 2013: "Cu alte cuvinte, Germania a avut dreptate să considere România o țară neguvernabilă. Poate de aceea sunt necesare și Statele Unite ale Europei cu Berlinul pe post de Washington. Astfel, în sfârșit, și aceste teritorii însemnând România, Bulgaria, dar și Italia, Grecia, Ungaria, vor deveni guvernabile."

Postări populare (nu P.P.E. !):