19 februarie 2017

Fiecare, cu partea lui dintre inamicii lui Trump


Ca să mai temperez senzaţia de "totuşi, România face ce trebuie când e vorba de Lee Kurich"...

Conducerea PSD a sărit postelectoral în barca Trump, după ce în campanie partidul a trimis un om în staff-ul electoral al lui Hillary Clinton. Dragnea şi Grindeanu / Au trecut oceanu' (invitaţi fiind), dar niciodată n-a trecut acest demers drept unul asumat oficial de PSD, şi mai ales unul având la bază obiective şi valori comune.

Bunele relaţii cu Mr. Lee Kurich (Licuriciul cel Mare, deh) în versiunea Dubya erau pentru băsişti confirmarea statutului de "pontifi ai anticomunismului" şi certificatul de omologare pe "centru-dreapta". Pentru PSD(-ALDE), bunele relaţii cu Mr. Lee Kurich în versiunea Obongo erau prilejul de a-i da peste nas "dreptei" ("iaca, modelul vostru a eşuat") şi certificatul de omologare întru progresism (stângism).

Tineretul PSD a avut recent o acţiune comună cu tineretul democrat din SUA:
Astăzi, 18 februarie 2017, reprezentanții tineretului social democrat au avut o întâlnire de lucru cu membri ai partidului democrat din SUA. În cadrul dezbaterii, președintele tinerilor democrați din SUA, Louis David Elrod, a împărtășit din experiența organizației elemente din campania susținută pentru Hillary Clinton, precum și o sinteză a procesului electoral.

În cadrul dezbaterii au participat tineri democrați din SUA: Heather Renee Brown, Stephanie Gayle Hausner, Bridgette Tupes, europarlamentarul Emilian Pavel, deputații PSD: Alexandra Presură, Ioana Bran, Ciprian Șerban și președinți ai organizațiilor de tineret PSD.
Comunicatul PSD (din care am citat mai sus) nu spune însă totul. Emilian Pavel este semnatar al Manifestului Spinelli (care cere desfiinţarea statelor naţionale). Iar la eveniment au mai participat şi activişti eurosocialişti de la PES şi YES (tineretul PES), şi de la Uniunea Internaţională a Tineretului Socialist ("pretenă" cu Trump, n'aşa?!).

Asta, pe "stânga". Pe "dreapta", vedem atitudini anti-Trump şi pro-neoconi (gen Walnuts McCain); adică, favorabile inamicilor politici ai lui Trump. La think-tank-ul popular ISP (PnL, ex-PDL) nu s-a auzit nimic de Trump. Totuşi, n-au mai apărut activităţi acolo de aproape un an.

Şi elementul comun (la YDA, tineretul democrat din SUA) cu pieţarii anticorupţi şi... "anti-PSD". RESIST/#rezist:


Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: