19 februarie 2017

Fiecare, cu partea lui dintre inamicii lui Trump


Ca să mai temperez senzaţia de "totuşi, România face ce trebuie când e vorba de Lee Kurich"...

Conducerea PSD a sărit postelectoral în barca Trump, după ce în campanie partidul a trimis un om în staff-ul electoral al lui Hillary Clinton. Dragnea şi Grindeanu / Au trecut oceanu' (invitaţi fiind), dar niciodată n-a trecut acest demers drept unul asumat oficial de PSD, şi mai ales unul având la bază obiective şi valori comune.

Bunele relaţii cu Mr. Lee Kurich (Licuriciul cel Mare, deh) în versiunea Dubya erau pentru băsişti confirmarea statutului de "pontifi ai anticomunismului" şi certificatul de omologare pe "centru-dreapta". Pentru PSD(-ALDE), bunele relaţii cu Mr. Lee Kurich în versiunea Obongo erau prilejul de a-i da peste nas "dreptei" ("iaca, modelul vostru a eşuat") şi certificatul de omologare întru progresism (stângism).

Tineretul PSD a avut recent o acţiune comună cu tineretul democrat din SUA:
Astăzi, 18 februarie 2017, reprezentanții tineretului social democrat au avut o întâlnire de lucru cu membri ai partidului democrat din SUA. În cadrul dezbaterii, președintele tinerilor democrați din SUA, Louis David Elrod, a împărtășit din experiența organizației elemente din campania susținută pentru Hillary Clinton, precum și o sinteză a procesului electoral.

În cadrul dezbaterii au participat tineri democrați din SUA: Heather Renee Brown, Stephanie Gayle Hausner, Bridgette Tupes, europarlamentarul Emilian Pavel, deputații PSD: Alexandra Presură, Ioana Bran, Ciprian Șerban și președinți ai organizațiilor de tineret PSD.
Comunicatul PSD (din care am citat mai sus) nu spune însă totul. Emilian Pavel este semnatar al Manifestului Spinelli (care cere desfiinţarea statelor naţionale). Iar la eveniment au mai participat şi activişti eurosocialişti de la PES şi YES (tineretul PES), şi de la Uniunea Internaţională a Tineretului Socialist ("pretenă" cu Trump, n'aşa?!).

Asta, pe "stânga". Pe "dreapta", vedem atitudini anti-Trump şi pro-neoconi (gen Walnuts McCain); adică, favorabile inamicilor politici ai lui Trump. La think-tank-ul popular ISP (PnL, ex-PDL) nu s-a auzit nimic de Trump. Totuşi, n-au mai apărut activităţi acolo de aproape un an.

Şi elementul comun (la YDA, tineretul democrat din SUA) cu pieţarii anticorupţi şi... "anti-PSD". RESIST/#rezist:


Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: