16 februarie 2017

Diagnostic corect, clasificare eronată


Cum să consideri "de dreapta" făcături precum PnŢCD, PnL, AC/PAC, CDR, PD/L, UDMR, PMP, USR, M10, Noua Republică, etc., să le clasifici ca aparţinând unei categorii pe care şi-o asumă doar "verbal"? Şi şi-atunci, doar cu jumătate de gură: "centru-dreapta"; surogatul care a umplut "nişa" în lipsa unor partide conservatoare (patriotice, eurosceptice). Adică, la stânga Dreptei (generice, ea nefiind încă reprezentată). Iar direcţia este dată de Reţeaua Soros; ca şi la PSD(-ALDE), de altfel. Care mimând, satisfac "cererea" pentru un astfel de partid. Schema pare a rula pe termen nedefinit, "în buclă temporală". Forţele vii din societate sunt neorganizate şi lasă impresia de abandon.


Contributors (Pledoarie pentru dezintegrarea "dreptei"):

Cred că „stânga” câștigă constant alegerile din România datorită faptului că se adresează unor grupuri sociale evitate de „dreapta” (conservatorii religioși, naționaliștii moderați și aproape tot ce înseamnă rural). E vina PSD că „dreapta”, nu doar cea politică, ci și cea intelectuală, strâmbă din nas față de asocierea cu anumite grupuri sociale și teme „sensibile”?
Nu-i o critică a unuia de dreapta, cum ar putea să apară aşa ceva la Contributors?! Preocuparea este doar pentru perpetuarea şi "adaptarea" imposturii, nu pentru soluţia reală:
Există o frică în elita intelectuală românească față de naționalism, lucru de înțeles după național-comunismul lui Ceaușescu și PRM-ul anilor 90. Totuși, acest culoar ideologic este de dreapta. Dacă nu îl ocupă cineva rezonabil, îl va ocupa cineva iresponsabil sau un prieten al PSD cu discurs strident și care va discredita ideea de patriotism luând și voturi din bazinul electoral al „dreptei”; doi iepuri dintr-o lovitură.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: