28 ianuarie 2017

"Eşti naţionalist? Pâi atunci eşti retrograd, eşti ceauşist!"


Manipulare pe mai multe niveluri:

- Prezentarea creşterii PIB-ului ca element de progres "general", în condiţiile în care o parte semnificativă din acesta o reprezintă capital (profit) repatriabil şi investiţii direcţionate pentru creşterea profitului privat extern, nu neapărat pentru dezvoltarea României ("Nu-i treaba companiilor străine să dezvolte România, scopul lor este doar profitul" - Ilie Şerbănescu). 
- Trecerea sub tăcere a neconcordanţei dintre creşterea PIB-ului şi cea a puterii de cumpărare, raportul dintre "partea din PIB alocată muncii" şi "partea alocată capitalului" fiind de circa 1:2, în UE fiind 60%:40% ("În România distribuţia PIB-ului a ajuns la sub 40% pentru muncă şi la peste 60% pentru capital, ca în colonii" - tot Ilie Şerbănescu). A crescut de patru ori PIB-ul, dar salariile sunt la sfert faţă de UE, în timp ce preţurile sunt "aliniate" în totalitate. Şi asta fără a se ţine seama de costurile mai reduse din România, care nu justifică alinierea preţurilor, mai ales la energie şi materii prime; aliniere făcută nu de mult-fetişizata "piaţă", ci intervenţionist, prin implementarea directivelor UE, prin legislaţie. Costul forţei de muncă "prezintă un paradox": este aproape invariabil, de la un an la altul.

- Sub eticheta de "ceauşism" se caută a se îndesa nu doar ideologia socialistă şi practicile regimului Ceauşescu, ci şi acele principii totuşi-pozitive (enunţate explicit sau nu, respectate în practică sau nu): autarhia economică, autonomia de decizie în cadrul "lagărului socialist" (= în organizaţiile şi alianţele în care România este parte), "neamestecul în treburile interne" (principiu enunţat în Carta ONU şi doar preluat de Ceauşescu), "războiul întregului popor", "statul unitar centralizat", "identitatea naţională", "dezvoltarea armonioasă a tuturor zonelor ţării", "industrializarea României".

- Discreditarea criticilor sistemului colonial de jefuire a României, ca fiind "nostalgici", "retrograzi", "ceauşişti".
- Discreditarea dreptei (generice, neexistând încă un partid semnificativ real- de dreapta), maimuţărind-o prin impostura oengistă care "dă direcţia", adică prezentând ca fiind "de dreapta" mesaje împotriva oricărui element de progres care nu are girul "vocilor autorizate" (de către ştim noi cine). În acelaşi timp, impostura PSD-ALDE este criticată ca "deviaţionism de dreapta", "proto-fascism", "naţional-comunism", de fapt omologând-o astfel drept "politică de dreapta".
- Emitentul manipulării este un ong din Reţeaua Soros cu o denumire pompoasă, Institutul pentru Politici Publice. Care de fapt este un grup de lobby mult prea băgat în seamă de diversele guvernări de până acum, şi care refuză să-şi dezvăluie sursele de finanţare.
Dacă aş fi "nostalgic", aş fi după un stat care să îşi controleze direcţiile de dezvoltare şi care să îşi aloce resursele în scopuri proprii, scopuri şi etape dezbătute şi stabilite pe baza unui larg consens la nivelul societăţii. Nu era cazul, înainte de 1990, decât parţial. Acum este prezentată creşterea economică direcţionată spre exterior ca fiind "bunăstare generală".

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: