31 ianuarie 2017

Cine-i Regizorul?


PSD este complice, ori este pe post de Popa Prostu'?

Ion Cristoiu, despre regia "mitingului anticorupţie":

[...] N.B. Un truc cerut de organizarea Mișcărilor spontane din toate timpurile constă în crearea stării de tensiune, de eveniment apocaliptic. Această stare atrage în stradă și pe cei indiferenți la tema Demonstrației, dar doritori să fie acolo unde se Întîmplă ceva.
Printre altele, starea de neobișnuit e creată de blocarea circulației. În 13 iunie 1990, violențele antiguvernamentale au fost sporite de decizia ciudată de interzicere a circulației în tot centrul Bucureștilor. S-a creat imediat de către forțele oculte impresia de ceva ieșit din comun, care a sporit numărul celor din stradă.

Așa s-a întîmplat duminică seara.
Manifestația a fost neautorizată. Cu toate acestea cineva a ordonat blocarea circulației pe un uriaș perimetru în jurul Centrului. Locuiesc în Centru, pe Nicolae Iorga. Cum veneam de la Găgești cu mașina, am rătăcit pe toate străzile din jurul Centrului pentru a găsi un loc prin care să ajung acasă. Toate marile bulevarde erau blocate de mașini ale Poliției, care nu te lăsau să treci spre Victoriei sau spre Magheru de la cîțiva kilometri distanță. Calea Victoriei era închisă. Bulevardul Dacia era și el închis. Era închis și Magheru. Nu se putea trece pe nici o străduță laterală. Impresia de stare de asediu, de ceva neobișnuit era puternică. Și această impresie aducea lumea la demonstrație, fie și din curiozitatea de a vedea ce se întîmplă.

Cine a decis blocarea Circulației a încălcat grav Legea. Asta deoarece Manifestația era neautorizată. Și dacă era neautorizată, ilegală, așadar, nu văd de ce era legală interzicerea circulației.
Ce forțe oculte și-au spus cuvîntul?
Cele din Sistem sau cele din PSD, amîndouă împotriva lui Liviu Dragnea?
Sau și Forțele din Sistem și Forțele din PSD, care și-au dat mîna pentru răsturnarea lui Liviu Dragnea de la șefia PSD?

2 comentarii :

Anonim spunea...

Primul text scris de Alina Mungiu cu care sint de acord:

http://www.evz.ro/super-coalitia-puterii-s-ar-afla-de-fapt-in-spatele-protestelor-1.html

Originalul, din care citeaza EVZ, e o peltea lunga si diluata cu multa apa chioara, pe care nu am avut rabdare sa il parcurg decit in diagonala.

Are dreptate smucita: lovilutia asta e, evident, o rascoala a securistilor, iar motivul furiei parazitilor rasculati e in plain text in articol: “Guvernul vrea să taie fondurile SRI, o mişcare fără precedent.” Despre asta e vorba.

Romania securistilor, parasita in ultimii 25 de ani de vreo 5 milioane de oameni de valoare care nu au mai rabdat sa-i slugareasca, seamana tot mai mult cu vasul de croaziera Lyubov Orlova, a ghost ship crewed only by CANNIBAL rats, pierdut in 2013 si plutind de atunci in deriva in Oceanul Atlantic, despre care se spune ca e populat cu mii de sobolani canibalizati, ca altceva nu a mai ramas de mincare.

She is believed to have sunk, zice internetul. Asta va fi si soarta Romaniei daca numarul securistilor si bugetul alocat lor vor continua sa creasca la fel ca in ultimii 25 de ani.

=== TORLAND ===

Riddick spunea...

Nu cred că este doar atât ("jenă salarială"), cred că se agită facţiuni "ante-Trump" şi anti-Trump.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: