27 decembrie 2016

Nu. Nu proşti, ci ticăloşi ("capii").Era o vreme în care şi eu puneam botu' la lozincile "inverse" celor peceré/fesené. "Statul e cel mai prost gospodar!", "Să demolăm tot!", "Statul - afară din economie!", "Capitalul străin este cheia dezvoltării", etc. Până m-am prins că pontifii laissez-faire-ului sunt cam toţi bugetari, şi subvenţionaţi de "binevoitori" suspecţi. Şi că beneficiarii "retragerii statului" sunt alţii din ... alte state, uneori chiar firme "de stat" (din nou - din alte state). Şi că sindicatele şi capitalul autohton sunt sabotate sistematic. Cum-necum, trezirea a coincis cu perioada de răspândire a internetului.

Dreapta conservatoare nu înseamnă ignorarea socialului. Care pentru stânga oligarhică a ajuns un simplu clişeu.

"(Noi) nu ne vindem ţara!" - lozincă fesené lansată (1990) cu schepsis: bizonu' fesené era amorţit (las' că ai noştri "nu ne vând" - ba pe dracu', chiar ei au început!), iar bizonului de dreapta i se inducea că-i bună vânzarea, şi că numai "comuniştii" se opun. (Brucan? Posibil...)


Invectiva:


(autorul disociază PSD-ALDE de "ciracii globalizării", prezentându-le drept antiteză, ceea ce e o mare naivitate, un fals conştient ori doar arată percepţia votanţilor acestora, nevoiţi să opteze astfel a faute de mieux)

Voi nu sînteţi "de dreapta", bă, voi sînteţi doar proşti!Cînd demența globalizării corporatiste, atît de ușor și pe bună-dreptate asimilată neo-fascismului, devine atît de violentă, culmea, în numele progresului, capitalismul clasic rămîne chiar prizabil pentru un om cu vederi stîngiste.

În mod similar, în fața invaziei lăcustelor neo-liberale, un om cu capul pe umeri, deși se consideră a avea înclinații ideologice conservatoare, considerate a fi ”de dreapta”, mai degrabă ar trebui să se alieze cu socialiștii, decît să aplaude jaful și pustiirea la scară macro pe care le aduc corporațile multinaționale și guvernele ce le susțin, în dauna propriilor cetățeni.

Poate că e timpul să se întîmple ceva ce nu s-a petrecut pînă acum, și anume ca muncitorii și patronii să se alieze. Contextul istoric o cere însă, cînd corupția guvernărilor corporatiste înghite tot.

Altfel vor dispărea toți, muncitori, patroni, țări, oameni, pentru a lăsa loc doar borgilor robotizați ai doctrinei neo-liberale.

În privința alegerilor de duminică, o realitate foarte importantă, pe care puțină lume a sesizat-o, este că de data asta PSD i-a bătut pe ciracii globalizării inclusiv în Transilvania.

Lucru foarte îmbucurător, pentru că altfel exista riscul foarte mare să crească dezbinarea dintre Transilvania și restul țării.

Este la fel ca în cazul Firea: oamenii nu au votat neapărat pentru PSD, au votat anti-DNA, anti-globalizare, anti-UE, anti toți slugoii violenți ai Stăpînirii străine din PNL și USR.

PSD a învins în toate regiunile istorice, atît în mediul rural, cît și urban, pe toate categoriile de pregătire profesională. Asta ca să dispară, o dată pentru totdeauna, marotele propagandistice care alimentează, în mod ticălos, ura dintre transilvăneni și regățeni, dintre cei de la oraș și cei din mediul rural sau dintre cei cu educație superioară versus cei mai puțin pregătiți profesional.

Votul de duminică a fost unul eminamente împotriva lui Iohannis și a politicii (guvernului) lui antiromânești și pro multinaționale. A fost un protest extrem de viguros la adresa regimului pe care Stăpînirea străină încearcă, prin acoliții săi din țară, să îl instaureze: o dictatură militarizată de extremă-dreapta, pe modelul lui Pinochet în Chile, cu DNA, cătușe, exploatare, punerea pumnului în gură și interzicerea libertății de exprimare, totul în numele intereselor corporațiilor internaționale prezente în România.

Ironia sorții este că PSD-ul nici măcar nu e comunist, pro rus sau anti UE și SUA… dar dacă Alinuța, Nicușor, Julien și Culaie s-au dat de ceasul morții să îi convingă pe români de lucrul ăsta, pînă la urma lumea i-a crezut!

Cei care au votat cu PNL și USR ca să scape România de ”ciuma comunistă” nu sînt ”de dreapta”, habar nu au cu ce se mănîncă acest concept.

Sînt, în schimb, cei mai superficiali, inculți și aroganți dintre alegători, dovedind o lipsă crasă de minime cunoștințe generale, iar neputința intelectuală de a-și argumenta opțiunile politice le alimentează ura oarbă ce îi conduce spre cel mai dement rasism social.

Pe scurt, sînt doar niște proști!

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Traian Băsescu, 2011: "Am făcut o trecere în revistă legată de problemele Uniunii Europene şi eu am susţinut nevoia unei mult mai puternice integrări şi nu mă jenez să reiau teza nevoii de a crea Statele Unite ale Europei. Mai mult, am subliniat faptul că nu avem timp de tergiversări şi calendarul unor decizii importante trebuie să fie foarte strâns".

Traian Băsescu, 2011: "Clasa politică este incorectă în Europa de la căderea comunismului, de 20 de ani. Oamenii politici europeni nu au ştiut când să se oprească şi şi-au îndatorat statele pentru a creşte pensiile, salariile, programele sociale. Soluţia în momentul de faţă în Europa este o integrare - Statele Unite ale Europei. Nu poţi să faci politică fiscală când politicile fiecărui stat sunt diferite".

Traian Băsescu, 2011: "Din păcate, întârzierea nu va folosi nimănui. Nu putem lăsa această misiune următoarei generaţii de politicieni. Trebuie să avem curaj s-o facem acum şi să începem să vorbim despre Statele Unite ale Europei. Dar nu numai să vorbim. Trebuie să le proiectăm şi să avem forţa politică, fiecare la noi acasă, să convingem cetăţenii că aceasta este soluţia".

Postări populare (nu P.P.E. !):