Cum pot fi identificaţi complicii ocupantului: deviază atenţia de la agenţii străini ajunşi la butoane în România, la ţinte secundare pe care le numesc "statul mafiot", "sistemul băsist", "corupţia generalizată".

27 decembrie 2016

Nu. Nu proşti, ci ticăloşi ("capii").Era o vreme în care şi eu puneam botu' la lozincile "inverse" celor peceré/fesené. "Statul e cel mai prost gospodar!", "Să demolăm tot!", "Statul - afară din economie!", "Capitalul străin este cheia dezvoltării", etc. Până m-am prins că pontifii laissez-faire-ului sunt cam toţi bugetari, şi subvenţionaţi de "binevoitori" suspecţi. Şi că beneficiarii "retragerii statului" sunt alţii din ... alte state, uneori chiar firme "de stat" (din nou - din alte state). Şi că sindicatele şi capitalul autohton sunt sabotate sistematic. Cum-necum, trezirea a coincis cu perioada de răspândire a internetului.

Dreapta conservatoare nu înseamnă ignorarea socialului. Care pentru stânga oligarhică a ajuns un simplu clişeu.

"(Noi) nu ne vindem ţara!" - lozincă fesené lansată (1990) cu schepsis: bizonu' fesené era amorţit (las' că ai noştri "nu ne vând" - ba pe dracu', chiar ei au început!), iar bizonului de dreapta i se inducea că-i bună vânzarea, şi că numai "comuniştii" se opun. (Brucan? Posibil...)


Invectiva:


(autorul disociază PSD-ALDE de "ciracii globalizării", prezentându-le drept antiteză, ceea ce e o mare naivitate, un fals conştient ori doar arată percepţia votanţilor acestora, nevoiţi să opteze astfel a faute de mieux)

Voi nu sînteţi "de dreapta", bă, voi sînteţi doar proşti!Cînd demența globalizării corporatiste, atît de ușor și pe bună-dreptate asimilată neo-fascismului, devine atît de violentă, culmea, în numele progresului, capitalismul clasic rămîne chiar prizabil pentru un om cu vederi stîngiste.

În mod similar, în fața invaziei lăcustelor neo-liberale, un om cu capul pe umeri, deși se consideră a avea înclinații ideologice conservatoare, considerate a fi ”de dreapta”, mai degrabă ar trebui să se alieze cu socialiștii, decît să aplaude jaful și pustiirea la scară macro pe care le aduc corporațile multinaționale și guvernele ce le susțin, în dauna propriilor cetățeni.

Poate că e timpul să se întîmple ceva ce nu s-a petrecut pînă acum, și anume ca muncitorii și patronii să se alieze. Contextul istoric o cere însă, cînd corupția guvernărilor corporatiste înghite tot.

Altfel vor dispărea toți, muncitori, patroni, țări, oameni, pentru a lăsa loc doar borgilor robotizați ai doctrinei neo-liberale.

În privința alegerilor de duminică, o realitate foarte importantă, pe care puțină lume a sesizat-o, este că de data asta PSD i-a bătut pe ciracii globalizării inclusiv în Transilvania.

Lucru foarte îmbucurător, pentru că altfel exista riscul foarte mare să crească dezbinarea dintre Transilvania și restul țării.

Este la fel ca în cazul Firea: oamenii nu au votat neapărat pentru PSD, au votat anti-DNA, anti-globalizare, anti-UE, anti toți slugoii violenți ai Stăpînirii străine din PNL și USR.

PSD a învins în toate regiunile istorice, atît în mediul rural, cît și urban, pe toate categoriile de pregătire profesională. Asta ca să dispară, o dată pentru totdeauna, marotele propagandistice care alimentează, în mod ticălos, ura dintre transilvăneni și regățeni, dintre cei de la oraș și cei din mediul rural sau dintre cei cu educație superioară versus cei mai puțin pregătiți profesional.

Votul de duminică a fost unul eminamente împotriva lui Iohannis și a politicii (guvernului) lui antiromânești și pro multinaționale. A fost un protest extrem de viguros la adresa regimului pe care Stăpînirea străină încearcă, prin acoliții săi din țară, să îl instaureze: o dictatură militarizată de extremă-dreapta, pe modelul lui Pinochet în Chile, cu DNA, cătușe, exploatare, punerea pumnului în gură și interzicerea libertății de exprimare, totul în numele intereselor corporațiilor internaționale prezente în România.

Ironia sorții este că PSD-ul nici măcar nu e comunist, pro rus sau anti UE și SUA… dar dacă Alinuța, Nicușor, Julien și Culaie s-au dat de ceasul morții să îi convingă pe români de lucrul ăsta, pînă la urma lumea i-a crezut!

Cei care au votat cu PNL și USR ca să scape România de ”ciuma comunistă” nu sînt ”de dreapta”, habar nu au cu ce se mănîncă acest concept.

Sînt, în schimb, cei mai superficiali, inculți și aroganți dintre alegători, dovedind o lipsă crasă de minime cunoștințe generale, iar neputința intelectuală de a-și argumenta opțiunile politice le alimentează ura oarbă ce îi conduce spre cel mai dement rasism social.

Pe scurt, sînt doar niște proști!

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Teodor Baconschi, 2011: "România nu a ajuns târziu și din întâmplare în construcția Europei unite, ci a participat încă de la început, prin voci precum Gafencu și Ciorănescu, la gândirea acestui proiect.Totodată, îmi permit să evoc în acest ilustru sediu ideea federalismului european, concept creștin-democrat căzut în desuetudine. Consider că a reînvia astăzi ideea Statelor Unite ale Europei nu este lipsit de importanță, ba chiar de o anumită urgență. Asistăm cu toții nu doar la o criză de creștere sau la o reticenţă a lărgirii Uniunii (enlargement fatigue), ci la o adevărată criză a spiritului european. Criza actuală nu e pur economică sau financiară, ci e o criză a valorilor fondatoare, a viziunii și a identității europene. Mai mult ca oricând, trebuie să evităm riscul revenirii, pe fondul crizei, a discursurilor naționaliste, xenofobe, rasiste. Tentația închiderii în sine e mare. O Europă care se îndoiește de beneficiile euro sau ale spațiului Schengen este deja o Europă în devoluție. Tocmai fiindcă știm că alternativa la partidele populare riscă să fie partidele populiste, dorim să creăm în România o Mișcare Populară cu vocație majoritară, asemănătoare cu UMP în Franța sau PDL în Italia. Europa are nevoie să mențină în guvernele naționale partide populare capabile să răspundă întreitului imperativ al momentului: să reformeze în spiritul responsabilității, să se opună populismului crescând al stângii și al extremei drepte, și să continue construcția europeană. În fine, criza Europei nu are ca soluţie resurgența discursului naționalist și redescoperirea frontierelor, ci determinarea creștin-democraților, a tuturor guvernelor și partidelor afiliate PPE, de a continua până la capăt proiectul Statelor Unite ale Europei, oricât de extrem ar părea acest lucru."


Postări populare (nu P.P.E. !):