Probabil că urmează să aflăm în curând că nu mai există (în aceeaşi formulă) majoritatea parlamentar-guvernamentală. Prin migrarea unor "pontişti" de la PSD şi a "marginalizaţilor" de la ALDE către un partid nou. Majoritatea însă se va recompune pe baza unui compromis, fiind posibilă şi asocierea UDMR. Desigur, vom mai afla că urmează nişte ajustări de program, pe linia de-acum clasică pornită cu jocul UnPR (2010-2012), spargerea USL şi predarea puterii către tehnocraţi ("eh, aţi văzut că noi am vrut, dar iată că nu mai este posibil").

© my angry rants

27 decembrie 2016

Nu. Nu proşti, ci ticăloşi ("capii").Era o vreme în care şi eu puneam botu' la lozincile "inverse" celor peceré/fesené. "Statul e cel mai prost gospodar!", "Să demolăm tot!", "Statul - afară din economie!", "Capitalul străin este cheia dezvoltării", etc. Până m-am prins că pontifii laissez-faire-ului sunt cam toţi bugetari, şi subvenţionaţi de "binevoitori" suspecţi. Şi că beneficiarii "retragerii statului" sunt alţii din ... alte state, uneori chiar firme "de stat" (din nou - din alte state). Şi că sindicatele şi capitalul autohton sunt sabotate sistematic. Cum-necum, trezirea a coincis cu perioada de răspândire a internetului.

Dreapta conservatoare nu înseamnă ignorarea socialului. Care pentru stânga oligarhică a ajuns un simplu clişeu.

"(Noi) nu ne vindem ţara!" - lozincă fesené lansată (1990) cu schepsis: bizonu' fesené era amorţit (las' că ai noştri "nu ne vând" - ba pe dracu', chiar ei au început!), iar bizonului de dreapta i se inducea că-i bună vânzarea, şi că numai "comuniştii" se opun. (Brucan? Posibil...)


Invectiva:


(autorul disociază PSD-ALDE de "ciracii globalizării", prezentându-le drept antiteză, ceea ce e o mare naivitate, un fals conştient ori doar arată percepţia votanţilor acestora, nevoiţi să opteze astfel a faute de mieux)

Voi nu sînteţi "de dreapta", bă, voi sînteţi doar proşti!Cînd demența globalizării corporatiste, atît de ușor și pe bună-dreptate asimilată neo-fascismului, devine atît de violentă, culmea, în numele progresului, capitalismul clasic rămîne chiar prizabil pentru un om cu vederi stîngiste.

În mod similar, în fața invaziei lăcustelor neo-liberale, un om cu capul pe umeri, deși se consideră a avea înclinații ideologice conservatoare, considerate a fi ”de dreapta”, mai degrabă ar trebui să se alieze cu socialiștii, decît să aplaude jaful și pustiirea la scară macro pe care le aduc corporațile multinaționale și guvernele ce le susțin, în dauna propriilor cetățeni.

Poate că e timpul să se întîmple ceva ce nu s-a petrecut pînă acum, și anume ca muncitorii și patronii să se alieze. Contextul istoric o cere însă, cînd corupția guvernărilor corporatiste înghite tot.

Altfel vor dispărea toți, muncitori, patroni, țări, oameni, pentru a lăsa loc doar borgilor robotizați ai doctrinei neo-liberale.

În privința alegerilor de duminică, o realitate foarte importantă, pe care puțină lume a sesizat-o, este că de data asta PSD i-a bătut pe ciracii globalizării inclusiv în Transilvania.

Lucru foarte îmbucurător, pentru că altfel exista riscul foarte mare să crească dezbinarea dintre Transilvania și restul țării.

Este la fel ca în cazul Firea: oamenii nu au votat neapărat pentru PSD, au votat anti-DNA, anti-globalizare, anti-UE, anti toți slugoii violenți ai Stăpînirii străine din PNL și USR.

PSD a învins în toate regiunile istorice, atît în mediul rural, cît și urban, pe toate categoriile de pregătire profesională. Asta ca să dispară, o dată pentru totdeauna, marotele propagandistice care alimentează, în mod ticălos, ura dintre transilvăneni și regățeni, dintre cei de la oraș și cei din mediul rural sau dintre cei cu educație superioară versus cei mai puțin pregătiți profesional.

Votul de duminică a fost unul eminamente împotriva lui Iohannis și a politicii (guvernului) lui antiromânești și pro multinaționale. A fost un protest extrem de viguros la adresa regimului pe care Stăpînirea străină încearcă, prin acoliții săi din țară, să îl instaureze: o dictatură militarizată de extremă-dreapta, pe modelul lui Pinochet în Chile, cu DNA, cătușe, exploatare, punerea pumnului în gură și interzicerea libertății de exprimare, totul în numele intereselor corporațiilor internaționale prezente în România.

Ironia sorții este că PSD-ul nici măcar nu e comunist, pro rus sau anti UE și SUA… dar dacă Alinuța, Nicușor, Julien și Culaie s-au dat de ceasul morții să îi convingă pe români de lucrul ăsta, pînă la urma lumea i-a crezut!

Cei care au votat cu PNL și USR ca să scape România de ”ciuma comunistă” nu sînt ”de dreapta”, habar nu au cu ce se mănîncă acest concept.

Sînt, în schimb, cei mai superficiali, inculți și aroganți dintre alegători, dovedind o lipsă crasă de minime cunoștințe generale, iar neputința intelectuală de a-și argumenta opțiunile politice le alimentează ura oarbă ce îi conduce spre cel mai dement rasism social.

Pe scurt, sînt doar niște proști!

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Gabriel Andreescu, 2001: "În jurul anului 2006 ar fi necesar ca arhitecţii Uniunii Europene să ia deciziile pentru o reformă radicală a Uniunii; deciziile privind Europa federală. Ca acest lucru să fie posibil, sînt necesari cîţiva ani pentru pregătirea locuitorilor Europei, ca să înţeleagă şi să accepte un asemenea proiect. Iată de ce într-un an-doi, ideea unei Europe federale trebuie să prindă un contur operaţional, iar în doi-trei ani, ea trebuie să se afle pe masa de lucru a actorilor politici şi în dezbaterea opiniei publice europene".

Postări populare (nu P.P.E. !):