09 septembrie 2016

Cum de s-a ajuns aici? Pentru că… Isărescu!


... Pe care l-au votat toate partidele când a ajuns la parlament propunerea de re-reconfirmare pentru încă un mandat la BnR. Şocantă, nonşalanţa cu care (se) defineşte rezerva de aur a României drept rezervă "internaţională".

Politic Scam:

Aurul României o ia pe urmele Tezaurului...

Faptul ca BNR, prin vocea lui Mugur Isarescu, (vesnic) guvernatorul BNR manipuleaza opinia publica nu mai e un secret pentru nimeni – am scris si noi, aici, pe Politic Scam, de atatea ori, au mai iesit si altii public sa traga semnale de alarma in legatura cu ceea ce se intampla la Banca Nationala. Ce ne consterneaza este insa modalitatea in care guvernatorul, de la inaltimea functiei sale si cu un aer mereu superior, vorbeste prostimii de parca aceasta, in opinia sa, inca nu stie sa deschida o carte, sa caute articole, sa se informeze, nemaivorbind de cei care intr-adevar au o anumita expertiza in domeniul financiar-bancar. Mugur Isarescu are acum tupeul sa ne dezinformeze si in legatura cu motivul pentru care aurul Romaniei este depozitat in afara tarii…

Rezerva de aur a Romaniei – v-ati fi inchipuit ca se afla in buncarele BNR, asa e?

Nici pe departe! Situatia aurului romanesc a ajuns in atentia publicului larg imediat dupa #Brexit, cand oficialii BNR si-au amintit ca au jumatate din aurul tarii depozitat la Londra. Nu mult, vreo 50 de tone – un fleac! Dupa aceea si-au amintit ca de fapt aproape toata rezerva de aur a Romaniei se afla in afara tarii, in SUA, Elvetia si, cum spuneam, Marea Britanie. Cum de s-a ajuns aici? Pentru ca… Isarescu! Un guvernator pe care experienta cu tezaurul romanesc aflat inca la rusi (sau la nemti dupa alte surse) nu l-a facut mai intelept, ba dimpotriva...
Romania este cotata cu o rezerva de aur de 103 tone, dintre care 60% se afla in afara granitelor tarii, majoritatea in Regatul (inca) Unit. „Moda” depozitarii aurului in alte tari decat cele care poseda metalul pretios nu este insa o inventie romaneasca; o practica si alte tari, majoritatea depozitandu-si aurul in SUA, la Federal Reserve Bank of New York. Aici se afla undeva in jur de 6300 de tone de aur dintre care 98% apartinand altor tari. 98%! Chiar asa de incredere sa fie americanii?

Nu prea!

Aurul a inceput sa soseasca in America in timpul celui de-al doilea razboi mondial, natiunile dorind sa pastreze la loc sigur ceea ce atunci parea un reper de neclintit pe piata financiara internationala. Ulterior, dupa razboi, multe dintre tari au decis sa lase la loc sigur rezervele de aur iar alte tari le-au urmat exemplul. De aceea americanii au ajuns sa pastreze atat de mult aur apartinand altor state, beneficiind de increderea guvernelor lor. Recent insa situatia s-a schimbat…

De ce si-au repatriat aurul o serie de tari europene si nu numai?

Imediat dupa criza financiara mondiala din 2008-2009, continuata pana in prezent, o serie de tari au realizat ca SUA nu mai pot constitui un garant pentru aurul lor atata vreme cat SUA fusese la originea crizei globale. Mai mult, a aparut un zvon cum ca americanii au inceput sa vanda din aurul pe care il au depozitat, in speranta ca vor completa pe parcurs si ca tarile nu isi vor retrage toate deodata aurul (!).

Prezenta aurului in tara permite oricarei tari sa utilizeze imediat si cum doreste rezerva de metal pretios si nu sa astepte pana cand ar indeplini toate formalitatile pentru repatrierea lui din te miri ce tara a lumii. Astfel, pe rand, Venezuela (211 tone in afara tarii), Olanda (122 de tone), Germania (300 de tone in SUA si 374 in Franta) si multe alte tari au decis repatrierea aurului. Moda „diversificarii” riscului prin depozitarea aurului in alte tari s-a incheiat – acum e „moda” pastrarii aurului in siguranta acasa, intr-o lume in care nu mai stii cine ti-e inamic si cine ti-e prieten.

Minciuna lui Mugur Isarescu

Intrebat fiind de ce a depozitat aurul Romaniei in alta tara, Mugur Isarescu a oferit o explicatie pe care nu ar crede-o nici macar elevii de liceu:

„Păi, aurul este parte din rezerva noastră internaţională. E rezervă internaţională. Nu e rezervă internă. Toată rezerva internaţională a unei ţări se ţine în exterior, că de aia se numeşte rezervă internaţională. (…) Noi nu suntem crezuţi pentru că în fiecare lună spunem rezerva valutară a BNR este de 32 de miliarde plus 103 tone de aur şi care valorează patru miliarde de dolari. Nu, nu ne-ar crede nimeni dacă am avea banii în ţară. Ei pot să fie verificaţi în orice clipă pe plan internaţional în sistemul de conturi. Aşa funcţionează economia mondială.„

Mugurele, ori s-au copt viile mai devreme pe la matale si ai inceput sa faci tulburelul, ori mata nu ai habar de cele mai elementare notiuni ce tin de mediul financiar international. Rezerva de aur este internationala si nu nationala? Si daca ii spui internationala, atunci esti obligat sa o tii in afara tarii? Vrei sa spui ca tu tii aurul si valuta tarii in afara ca sa se uite strainii in contul tau? Bai, Mugurele, du-te frate si te intinde ca poate ai obosit de la atata truda in fruntea BNR, zau asa!

Manipularea lui Mugurel „Tulburel”

Isarescu minte, din mai multe puncte de vedere, si spera ca prostimea sa il creada. Pai chiar ca suntem prosti sa il credem daca nu realizam ca:

  • motivul pentru care tarile isi tin rezerva valutara sau de aur in alte state este pentru siguranta si nu pentru ca ar trebui sa se uite din cand in cand strainii la aurul romanesc de parca s-ar plimba turistii prin Fort Knox ca la muzeu sa vada cat aur mai are Romania si daca nu cumva s-a oxidat, Doamne fereste (semn diavolesc!)
  • daca cineva ar avea vreo indoiala ca rezerva de aur a Romaniei exista, poate sa trimita un audit si sa o verifice, cu respectarea legilor tarii si a normelor secretului bancar. Nu e o problema pentru creditorii internationali sa ia avionul si sa se lafaie prin curtea BNR, asa cum am vazut de atatea ori…
  • rezerva de aur a Romaniei este si va fi o rezerva nationala; ea apartine acestei tari, insa daca tu, Isarescule, o vezi altfel, ca apartinand lumii intregi, cred ca ar fi momentul sa pleci de la BNR.
Intrebari de final

Nu i-o mai punem pe aia cu „Isarescule, tu cand ai de gand sa pleci de la BNR?” dar il vom intreba totusi pe bonomul guvernator:

Isarescule, cati romani au vazut aurul Romaniei? Este ca ii numeri pe degete? Da’ ce-ar fi, daca tot se uita strainii cand vor la aurul nostru, ca doar de aia chipurile l-ai depozitat tu in strainatate, sa ne aranjezi si noua niste excursii sa vedem si noi aurul lor? Sau macar aurul nostru de pe la Londra sau Zurich…ce zici? Si daca nu s-o gasi pe-acolo, macar sa ne apucam sa li-l cerem de pe acum inapoi!

Nu de alta, da’ ne-au mai depozitat odata unii Tezaurul…

4 comentarii :

Anonim spunea...

Iti mai amintesti cind C.V.Tudor arata la televizor documente privind scoateri masive de aur din Tara?
Nimeni nu l-a bagat in seama, iar romanii care stiau ca C.V. Tudor are dreptate, fiindca erau implicati in actiune, turbau de furie si nimeni nu-i asculta.
Estimez ca, pe parcursul a 2-3 ani s-a scos din Romania, in 1-2 transe saptaminale, atita aur incit ar putea sa concureze cele 103 tone pe care Isarescu le-a imprastiat prin Lume la ordin SI NU ARE TARIA SA RECUNOASCA.
Se stiu oamenii implicati, se stiu cei care au ordonat, se stie locul de unde se luau si unde se depuneau transporturile de lingouri si, dupa o analiza logica, s-ar putea desprinde si unele concluzii privind utilizarea aurului respectiv.
Dintre toti cei care au facut ca ''actiunea'' sa se deruleze in ritm sustinut, DOAR UNUL A FACUT PUSCARIE PENTRU NISTE NIMICURI RIDICOLE, fara vreo legatura cu problema.
In timpul asta DNA alearga dupa cai verzi pe pereti si face jocurile politice ordonate de americani !!!
Vai de mama noastra !!!

Riddick spunea...

Îmi amintesc. În 2000, la turul doi (alegeri prezidenţiale) l-am votat pe C.V. Tudor, NU pe Iliescu "ca să salvăm democraţia" (cum zbiera "societatea civilă"). Iar la turul întâi l-am votat pe... Isărescu. Mă minunez şi acum de această gogomănie ce-am comis-o ! Totuşi am avut luciditatea ca la turul doi să corectez ce se mai putea corecta. Din nefericire, PRM a încheiat (începând de prin 2009, parcă) protocoale de colaborare politică la nivel judeţean cu PSD, după ce ani de zile au fost aliaţi (parlamentari) oficiali. Foarte târziu C.V. Tudor şi PRM au schimbat macazul, devenind opoziţie reală. DNA nu lucrează în serviciul României, e clar. Când vor fi date cărţile pe faţă şi se vor spune lucrurilor pe nume, pentru mulţi va fi un şoc major.

Anonim spunea...

Articolul
Where the *Bleep* Is Germany’s Gold?
FREEMANSPERSPECTIVE · Feb 4th, 2014
a fost primul din care am aflat ca e o problema cu aurul Germaniei depozitat la Federal Reserve in New York. Citez:

- In 2012, the Bundesbank (the central bank of Germany) asked to visit the vault of the Federal Reserve in New York, to view the 1,536 tons of gold they have stored there.
- The Federal Reserve told them no. They were not allowed to see their gold.
- In response, Germany said that they wanted 300 tons of their gold back.
- The Federal Reserve said that they’d need seven years to get the gold back to Germany. (Something that should take them seven weeks, tops.)
- One year later, the Fed has returned only 5 tons of gold to Germany. At this rate, it will take 60 years for the Germans to get less than one fifth of their gold back.

Merita citit intreg articolul.

Un alt articol interesant pe aceeasi tema:
Mystery about Germany´s Gold in the US Solved
Published On: Wed, Jul 31st, 2013

Din care aflam ca:

In July 2013, the US American hedge-fund manager William Kaye created a stir when he picked-up the ball, stating:

” Germany won´t ever see its gold again…… Central Banks, such as the FED, where most of the reserves had been deposited, had lent the gold to U.S. Banks such as Goldman Sachs and JP Morgan.

The gold has been used in the market to lower the gold price and the FED has received securities in exchange…. Germany won´t ever see that gold again, because it is safely kept in my accounts and the accounts of our investors”.

Inca un articol despre acelasi aur:
German Gold Makes It Way Back Home From Fed, Slowly
By Nat Rudarakanchana On 03/26/14 AT 10:29 AM

Interesant interviul cu economic analyst Michael Mross (in articolul "Germany's failed attempts to get its gold back from the US 'opens question of its sovereignty'")

MM: This is not a conspiracy theory. If it is there you can take it back. Why don’t they give it back to us? In my opinion, it seems that they like to control us, even blackmail us. If you have gold, you tell me what to do. It opens many questions when it comes to the real sovereignty of Germany. Also it comes to all the scandals which we had, for example, these NSA surveillance things in Germany. We do not hear real actual critique from German politicians, and also when it comes to the German gold at the moment everything is calm and everything will stay where it is. But I have a solution. They can keep it, they can keep our gold. It’s worth about 100 billion dollars at the moment or even euro, and so they can send us the money, then we can buy back the gold on the market during 1-2 years. But even this does not happen. In my opinion they keep the gold because we are condemned to be calm and must not have any questions and any demands in order to take it back.

Enorm de multe articole pe tema "germany's gold" disponibile pe internet.

=== TORLAND ===

Riddick spunea...

Citisem şi eu chestiile astea, "în epocă". Cică o parte din lingourile pe care scrie "AUR PUR (99,9%)" sunt falsificate, au bare de tungsten cilindrice introduse în interior (tungstenul are cam greutatea aurului). Se dă gaură cu burghiul, apoi se introduce forţat bara de tungsten, se "lipeşte" lingoul cu flacără de sudură şi se finisează. Diferenţa de greutate e nesemnificativă (dar observabilă). "Şpanul" de aur se adună şi se topeşte.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: