09 aprilie 2016

Subminare prin substituire şi caricaturizare


Văzând cine sunt exponenţii "conservatorismului românesc", îmi vine să râd. Nu mă mai enervez: când ştiu că Macovei(-"pro-gay") şi M10 au fost primiţi în AECR, că în Marea Britanie conservatorii au legiferat "căsătoriile" gay şi Cameron face propagandă pentru rămânerea în UE, nu mai am de ce mă enerva; că m-am lămurit...

Problemele ar fi două: 

1) Conştientizarea că AECR nu reprezintă real conservatorismul, şi 

2) Care va fi "vehiculul" care va trebui să tracteze ideea şi acţiunea conservatoare ? În România. În rest, doar în Polonia şi Cehia văd partide conservatoare care "pică pe definiţie"; ar mai fi FIDESZ, dar nu-mi dau seama de ce Viktor Orbán stă agăţat de PPE.

Băi, nene.. a ajuns Paleologu să predice conservatorismul. Pâi, nu era el liberal ? (Sever Voinescu, "conservator declarat", stă la cutie). Băsiştii şi sorosiştii "au ocupat centrul terenului şi temporizează meciul".



3 comentarii :

Riddick spunea...

Scrisesem: doar în Polonia şi Cehia văd partide conservatoare care "pică pe definiţie".

Nu am cunoştinţă decât de un caz sau două în care (Partidul) Noua Republică să fi participat la un eveniment în care să fi fost implicate partide din Cehia sau Polonia (aici - PiS). De obicei, se gudură pe lângă Tories/Cameron.

Similar şi la PPEişti (PnL): Institutul de Studii Populare are ca partener şi Republican National Institute (think-tank al Partidului Republican din SUA), dar evenimente comune sau speakeri de la RNI apar din An în Paşti (ba chiar şi mai rar). De bază sunt fundaţiile germane, Adenauer şi Seidel. Nici vorbă de vreun contact, măcar, cu FIDESZ (de ce mai stă FIDESZ în PPE ?!).

b.s. spunea...

Claudiu Tarziu are o relatare de la eveniment.
http://www.rostonline.ro/2016/04/conservatorii-nostri/

Rezulta ca l-au intrebat dupa discurs cu ce ii deranjeaza pe heterosexuali legiferarea „casatoriilor” unisex. Buni conservatorii astia ai nostri.

Riddick spunea...

Claudiu Târziu e băsisto-macovist, chiar dacă pare "în răspăr" cu cei citaţi în articol ("ILD"-iştii, M10-iştii). Pur şi simplu aşa îşi "lărgesc baza", deschid năvodul mai larg.

Vai şi-amar, e plin de impostori. Grosul intelectualităţii doarme-n ghete. Saltimbancii - la butoane, în platourile TV...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: