11 noiembrie 2015

Ilie Şerbănescu despre Cioloş: "Un personaj politic care a urmat tot timpul interesele europene înaintea celor româneşti. Are sarcina de la FMI să nu facă nicio mărire salarială"



PSnews:

"Mie mi se pare ca alegerea dlui Iohannis este extrem de potrivita. Eu cred ca era greu de gasit un personaj politic care sa fi urmat tot timpul, extrem de delicat urmarirea intereselor europene inaintea celor romanesti. Haideti sa facem un invetar. Pe vremea domnului Ciolos s-a stabilit asa-zisa liberalizare a preturilor pamantului in urma careia romanii vor ramane fara pamant. Daca e liber la vanzare, in mod obiectiv legile capitaliste, cei care sunt saraci raman fara, in favoarea celor bogati. Va mai atrag atentia ca in mandatul domnului Ciolos in calitate de comisar pe agricultura, știe si Grivei ca dansul a actionat mai mult in favoarea intereselor Frantei decat in favoarea intereselor romanesti. De pe vremea acelui mandat asa-zisii fermiei romani au ramas cu cea mai mica subventie agricola. La vremea lui Dacian Ciolos, era de 5 ori mai mica decat a celor fermierilor francezi sau a celor germani. Vroiam sa remarc, mie mi s-a parut ca nu intamplator domnul Iohannis a accentuat asupra acestui lucru. A spus foarte clar: atrag atentia ca pozitia Romania va fi cu fermitate pe linia europeana. Se potriveste domnlui Ciolos perfect. Dansul a urmarit interesele europene mai mult decat cele locale. Eu cred ca fiecare din UE intai isi face ceva pentru interesele tarii lui, dupa aia alea europene."

ZiuaNews:

"Dacian Ciolos are o sarcina dificila. Asta pentru ca el trebuie sa faca fata, prin bugetul pe 2016, unei deja aprobate mariri salariale de 25% pentru medici si profesori, iar aceasta noua marire de 10% forteaza foarte tare bugetul. Mugur Isarescu, cel care se face portavocea FMI, a spus ca nu pot intra in 2016 ambele masuri, mariri salariale si relaxare fiscala, e vorba ori de una ori de cealalta. Ciolos are si el sarcina de la FMI sa nu faca nicio marire salariala. Chiar daca parlamentul a aprobat marirea de 10% pentru functionarii publici, cel mai sigur Iohannis il va ajuta pe Ciolos si va amana momentul, nepromulgand legea si trimitand-o din nou in parlament. Daca va fi asa, ca Ciolos, asta bineinteles, daca va fi votat ca premier, nu va face nicio marire, cum vrea FMI, deci nici la functionari, nici la medici, nici la profesori, lumea va iesi in strada, dara de data asta ceilalti vor iesi in strada. E o situatie foarte dificila pentru ca bugetul nu o inghite, iar Ciolos, daca nu va fi ajutat de Iohannis prin aceasta amanare, va fi blamat de români inca de la inceput. Sigur, in acest caz Iohannis e cel in pericol daca nu promulga, e foarte interesant ce se va intampla."

5 comentarii :

Riddick spunea...

Ilie Serbanescu despre Dacian Cioloş: URMARESTE INTERESELE EUROPENE MAI MULT DECAT INTERESELE ROMANESTI

http://www.dailymotion.com/video/x3d93sm_ilie-serbanescu-despre-dacian-ciolos-urmareste-interesele-europene-mai-mult-decat-interesele-romanes_news


Ilie Serbanescu despre comisarul european al coloniei Romania, ce(nu) a facut Dacian Ciolos, vanzarea pamanturilor

http://www.dailymotion.com/video/x25u01x_ilie-serbanescu-despre-comisarul-european-al-coloniei-romania-ce-nu-a-facut-dacian-ciolos-vanzarea-p_news


http://www.dailymotion.com/user/medialert/1

Crystal Clear spunea...


Mai Nerușinaților, dacă știați pe 22 Octombrie ca vine Ciolos, Prim-Ministru, Si-a venit pe 11 Nov, Știați și c-o sa ardă aia de vii în Club pe 30 Oct? Si ca vor urma Mitinguri ca sa plece Ponta pe 4 Nov? Sau Cum?


Rareș Bogdan, realizator de la Realitatea TV, dar și cunoscut simpatizant al președintelui Klaus Iohannis, a anunțat cu o săptămână înainte de explozia de la Colectiv, cine va fi noul premier al României.

Dezvăluirea a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la Realitatea FM Cluj, pe data de 22 Octombrie.

Oricum am lua-o logic, e evident ca Rares Bogdan stia de la cineva ca se pune la cale aparitia unui nou guvern. ASTA CAND NIMENI NU PUTEA BANUI CA VOR FI PROTESTE DE STRADA IN URMA CARORA PONTA ISI VA DA DEMISIA. Cerem Justitiei din România sa deschidă imediat o ancheta și sa afle de unde știa Rareș Bogdan pe 22 Octombrie ca va pica Ponta, ca va veni Ciolos prim-ministru, ca va fi un guvern de tehnocrați, ca nu va fi numit Predoiu prim-ministru și ca nici PSD-ul nu-și va putea numi primul-ministru, după caderea lui Ponta? Nici măcar pe Dâncu, cel agreat de Germania și de Iohannis.




http://fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=525817&title

Riddick spunea...

Nu cred că Rareş Bogdan "o să scape" după chestia asta. Stăpânii lui îl vor bănui de prostie sau de trădare, că a acţionat astfel încât "să lase urme". Care să-i dea de gol.

Sau - mai ştii ? - poate CHIAR ĂSTA E SCENARIUL: INTIMIDAREA ROMÂNILOR, inducerea percepţiei că totul e inevitabil, că marile decizii ce-i privesc se iau de către alţii, din afara României. O confirmare a scenariului ar fi eventuala desemnare a lui Dâncu drept ministru în cabinetul Cioloş, din partea PSD. Tocmai după ce a fost decorat de Germania şi când a spus: "Atunci când creăm legături puternice între țări ne aducem o importantă contribuție și la întărirea proiectului Europei unite și prospere. Am speranța că politicienii românii vor înțelege că Germania este căpitanul de echipă al acestui proiect, iar națiunea română va fi un foarte bun coechipier."

http://www.agerpres.ro/politica/2015/11/10/dancu-sper-ca-politicienii-romani-vor-intelege-ca-germania-este-capitanul-de-echipa-al-proiectului-europei-unite-21-08-29

Riddick spunea...

Circulă zvonul cu Dâncu (iniţial, era dat ca posibil premier). E pe "lista scurtă", oricum, la "rezerve".

Riddick spunea...

Am şters din greşeală un comentariu, dar am reuşit să-l salvez.

Crystal Clear: "Eu cred că este varianta a doua ,intimidarea noastră , supunerea.
Ni se demonstrează că destinul nostru este în mainile "LOR", ca n-avem altă sansă decât să ascultam de "EI", ca n-avem ce face.. "

Răspuns:

Sau - cum ar zice Iuri Bezmenov - este "etapa demoralizării'. Se pretează la aşa ceva fiindcă n-avem partide naţionaliste şi conservatoare. Până acum mima PSD-ul cartea "patriotică", şi mă întreb cât va mai ţine cioaca asta.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: