25 august 2015

Radiografia


CORECTPolitics:

Cum să distrugi paşnic o ţară


[...] Foarte probabil, americanii (si aliatii lor occidentali) s-au felicitat ca au pus mana pe o tara mare si bogata din Estul Europei fara sa traga vreun glont. Au fost suficienti ziaristii, politicienii si oengistii aliniati (lumea ii cam cunoaste) sa le „faca moara-n cap” romanilor pentru ca acestia sa si creada ca, daca nu devin urgent euroatlantici (UE+NATO), va fi vai si amar de capul lor : ii vor manca imediat cu fulgi cu tot rusii, ungurii si turcii...

Decaderea vizibila pentru tot poporul a intregii clase politice, dar si cvasidisparitia presei, care a devenit stanjenitoare si inutila dupa ce a fost tradatoare, catastrofele repetate din justitia de tip DNA (o jurisdictie de exceptie impusa), umilirea sistematica a politiei (ramasa totusi nationala) au adus Romania pe buza prapastiei, cu tot mai dese speculatii despre destramarea statului roman, cu pierderea Transilvaniei si alte nenorociri.

Visul euroatlantic (UE+NATO) al romanilor seamana tot mai bine cu un teribil cosmar. Peste patru milioane din 23 de milioane de romani s-au raspandit pe toata planeta, printre care si cei mai buni tineri. Toata industria romaneasca, plus flota, a fost facuta praf si furata la bucata. Activele majore ale tarii au fost luate cu japca, pradate de puterile europene in schimbul aderarii la fantomatica UE (combinatul de la Galati, Petrom, BCR si celelalte banci, padurile devastate tot de austrieci etc.). Fosta Familie regala a fost reintrodusa de capetele incoronate europene (in numele a ce ?) intr-o tara cu Constitutie republicana, din care regele Mihai abdicase (fortat, ca la toate abdicarile), si i s-a restituit tot ce a vrut, fara sa i se ceara inapoi ceea ce luase ilegal (tablourile lui El Greco etc.). Complicitatea unor prim-ministri, corupti sau doar necalificati (Nastase si Tariceanu), e dovedita cu documente publice. Asa-zisa Casa regala a Romaniei, devenita de cativa ani minge de fotbal in meciul politruco-oligarhic, n-ar gresi prea mult daca s-ar intitula, dupa schimbarile recente la succesiune, Casa Duda a Romaniei...

Democratia venita din vestul Europei si din America („democracy is coming to the USA”, Leonard Cohen) seamana ca doua picaturi de apa cu comunismul teoretic din anii ’50 al ocupantului rus. Adica nu ne-a ocupat pur si simplu imperiul rus, ci noi am devenit, vezi Doamne, peste noapte, comunisti ! Dupa cinci decenii de „comunism” falsificator, vom avea parte de 50 de ani de „democratie” devastatoare ? Asa se pare.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: