15 iulie 2015

Constatare


Iulian Capsali, pe Facebook:

7 comentarii :

Anonim G spunea...

Merci de ''nedumerire'' dar situatia era de asteptat , fiind perfect previzibila daca romanii nu ar fi fost atit de arierati incit sa inlesneasca, ei insisi, chiar cu entuziasm, ajungerea in aceasta situatie !!!

Evolutia a fost similara, si pe alocuri identica, dupa razboi !

Putina lume stie, sau mai recunoaste, ca rusii si, mai apoi, partidul communist, au fost primiti cu bucurie si usurare de romani, in special cei saraci si marginalizati(si deopotriva naivi si neinformati) de minunata societate capitalista interbelica.
Din rindul acestora s-au recrutat cei mai inflacarati activisti care s-au aruncat cu toata energia in bataliile luptei de clasa ce au urmat(acum e la fel).

Atunci ca si acum au actionat omniprezentii ''consilieri'', tradatorii(constienti sau nu) din rindul ''autohtonilor'', propaganda sub toate formele ei specifice epocii si, cu mare intensitate, PROSTIA SI LIPSA DE MATURITATE A POPORULUI ROMAN SI A EXPONENTILOR SAI.
Ori, prostia se plateste !!!

Acum NU MAI E CEVA DE FACUT PENTRU REMEDIERE !!!
Acum, ca si atunci, sintem la mina vointei suverane a ''marilor puteri'', care poate sa determine cele mai neasteptate si nedorite finaluri.

Grecia este cel mai bun exemplu pe care Romania l-ar putea lua in considerare, dar cu corectii inseminate fiindca, romanii nu sint greci.

Asa ca, fie ce-o fi !!!

Anonim spunea...

Si pana sa apara Nuland si toti agaricii ei cum am fost?Slugile rusnacilor si a tuturor lichelelor cu bani.Asta e,de 25 de ani stam in genunchi in pozitia capra nu stiu de unde au aparut parerile astea de fata mare dupa o viata pe centura.

Riddick spunea...

Bucuria şi uşurarea se refereau la terminarea războiului. Numai cei oportunişti se bucurau "concret". Nu-nseamnă că idealizez societatea de atunci, coruptă şi înapoiată.

"O viaţă pe centură"... dar poate măcar generaţiile viitoare să întrerupă acest "ciclu".

Anonim G spunea...

Nu, bucuria si usurarea nu se refereau la terminarea razboiului(terminarea razboiului a coincis cu prezenta, deja, a eliberatorilor)
.
Se refereau la faptul ca aia ''noi'' erau impotriva bogatilor sfidatori si aroganti.
Cunosc o doamna, care nu a devenit vreodata membra de partid si care spunea: ''Toata perioada studiilor liceale(urmate in timpul razboiului) ma furisam si asteptam sa sune de intrare la ore ca sa ridic de pe jos si sa maninc returile merelor infulecate superficial de fetele bogate.
Tata era pe front dar nu si bogatii orasului, mai ales o categorie care acum urla ceva despre holocaustul romanesc si care, atunci, faceau partide de ''pietre'' in fiecare seara, fara sa le pese de faptul ca tara era condusa de Antonescu.Cind au venit comunistii lucrurile s-au schimbat radical''
Mai cunosc oameni care , in 1945 s-au inscris cu entuziasm la ''comunisti'' ei fiind casnice, mecanici, mici mestesugari etc. fara a se astepta sa obtina vreodata avantaje din aceasta.
Nu, poporul roman nu a fost net anticommunist; anticomunisti au fost cei care aveau ce pierde, iar daca vom face o analiza vom vedea ca asa este; sa nu-mi vorbiti de olteanca aia care ducea mincare rebelilor din munti fiindca nu are semnificatie in ecuatie, desi nu se stie.
La fel in 1990 !
Procapitalisti etc. au fost cei care nu ajunsesera la bucate in regimul socialist sau, in mod real, fusesera nedreptatiti din diferite motive.
Asadar tot frustratii, intemeiat sau mai putin intemeiat.
Iar la romani frustrarea e virtute.
Nu-i vedeti cind ''socializeaza'' ?
Ei trebuie sa gaseasca un motiv de nemultumire si abia atunci devin prieteni !!!
Asa ca, cei mai multi romani sint ''oportunisti'', cum spui tu !!!
Sa vezi cu ce nostalgie imi povestea cineva cum a invatat cintece ostasesti de la rusii incartiruiti in livada liceului de meserii din urbe ???
Ba, am cunoscut un diplomat roman(neaos) care isi amintea cu placere perioada ministeriatului Anei Pauker la MAE; iar diplomatul in cauza a ''slujit'' si dupa 1989, dindu-ne adevarate lectii de atasament fata de valorile occidentale....(despre Brucan, Mezincescu s.a nu mai vorbesc ).
Ehei....viata e complexa, vorba singurului ardelean care imi este nespus de drag, Maestrul Dorel Visan !
NB Textul de mai sus nu e propaganda ci relatarea unui om mai ''vechi'' despre ''ciudateniile'' intilnite in viata....

Riddick spunea...

Ăia noi erau doar declarativ "anti", să ajungă ei la resurse. Şi-a apărut nomenklatura, care - n-aşa ? - "reprezenta clasa muncitoare"...

Să nu fi avut acces nici la mere ? Mai, să fie...

Categoria "aceea" nu mai avea voie-n armată între 1940-1944 (spre deosebire de 1877, 1916...), iar la nici un deceniu după instaurarea noului regim majoritatea a început să emigreze în noul stat Israel, dezamăgită de cei pe care - parţial - i-a girat.

"Capitalismul" de acum, cu înstrăinarea resurselor si distrugerea economiei, este practicat de "comunişti" şi de urmaşii lor, politici si chiar biologici.

Anonim spunea...

Iar ne ocupam de FISIITORI, POCNITORI SI alte ARTIFICII. Nu le lasati acum pe mana GRECILOR.

Riddick spunea...

"Nu ne lăsaţi"... pâi dacă ne ocupăm de altceva ! Însăşi această expresie face apel la acţiunea altcuiva: ar trebui chiar noi să nu ne lăsăm, nu să apelăm la bandiţi să se facă oameni cinstiţi !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: