Probabil că urmează să aflăm în curând că nu mai există (în aceeaşi formulă) majoritatea parlamentar-guvernamentală. Prin migrarea unor "pontişti" de la PSD şi a "marginalizaţilor" de la ALDE către un partid nou. Majoritatea însă se va recompune pe baza unui compromis, fiind posibilă şi asocierea UDMR. Desigur, vom mai afla că urmează nişte ajustări de program, pe linia de-acum clasică pornită cu jocul UnPR (2010-2012), spargerea USL şi predarea puterii către tehnocraţi ("eh, aţi văzut că noi am vrut, dar iată că nu mai este posibil").

© my angry rants

25 iunie 2015

O spune un fost ofiţer SRI, şi nu cred c-o face doar de capul luiMeciul e dur, cu miză mare...

Daniel Savu: 
"Cred că dorința de putere a președintelui Iohannis depășeste niște limite acceptabile. După o numire la SRI a domnului Hellvig, vine cu numirea domnului Ungureanu, un personaj controversat - numai din mandatul de la SIE, ne amintim relația soției cu OMV, problemele cât a fost premier - nu cred că îl recomandă. Dar constat că în România poate devine o modă ca absolvenţii sau cei care au avut o legătură cu fundația Soros să fie numiţi în funcţiile de conducere ale serviciilor secrete.

E o constatare a mea personală. Ambii șefi, domnul Hellvig, dar și domnul Ungureanu, sunt oameni care au condus proiecte pentru fundatia Soros, au fost absolvenți, sunt oameni foarte bine văzuți în fundație. M-aș dori ca foștii mei colegi din contraspionaj să fie activi."

14 comentarii :

Riddick spunea...


Înainte să se înscrie în PSD, în 2000, Daniel Savu a fost ofițer SRI Prahova.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Daniel_Savu

Anonim G spunea...

''M-aș dori ca foștii mei colegi din contraspionaj să fie activi.''

Si la ce ar folosi ?
Sa o pateasca si oamenii aia si apoi sa se spuna ca sint securisti odiosi, dusmani ai poporului etc.
Nu, a trecut vremea cind se inghiteau laturi cu ghiotura si se suferea !!!
Pai, mai este vreun secret pentru cineva cum sta treaba cu flacaul asta de ungvent?
Am uitat, oare, ce a zis Ulieru despre el (Ulieru e viu si poate repeat ce a spus la tv.)???
Numai ca ne-am pricopsit cu J=10B si , in contextual actual, nimic nu mai poate sa-i descurajeze pe unii !!!
Nimic, fiindca primesc ordine de la ''puterile garante'' !
Sa resolve treaba actualii ''ofiteri de contrainformatii'' , poate chiar aia din SIE, ca sint scoliti unde trebuie, nu la Bucuresti, si sint oameni noi, nu vechituri comuniste odioase !!!
Hai , pa, nea Savu !!!!
Iar romanii sa sufere si sa plinga, fiindca sint autistic si voteaza cum le spun prompteristele sau ''analisti'' ca Rares de la Cluj si patronal sau !!!
PROSTIA SE PLATESTE !!!

Riddick spunea...

De undeva tot trebuie să pornească "treaba"... ;-)

Anonim G spunea...

Riddick, ai cumva idee ce inseamna sa fii injurat si improscat cu noroi 25(douazeci si cinci) de ani, dupa ce vreo 35 in care nu ai stiut decit cam ce vrea acum nea Savu de la Ploiesti ???
Stii ce inseamna sa faci nenumarate gesturi ca cel cerul acum de nea Savu si sa fii catalogat nebun, agentul rusilor, communist, maoist, s.a., iar cind faptele nasoale se petrec sa fii acuzat ca stiai de ele fiind participant ???
Stii ce insesamna ca Tara ta sa te considere rebut, dusman, dubios, lipsit de patriotism(!), neagreat de ''parteneri'' si sa fii aruncat cit colo ?
Nu, SA INCEASPA CINE O VREA, CE O VREA !
Macar cit ani au mai ramas sa fie mai bine in linistea uitarii !
A propos !
Cui ar trebui sa i se dea informatiile pe care le cere nea Savu ????
Cui ????
Aluia de l-a numit pe ungvent , sau poporului cu mintea steasa de o propaganda feroce ?
Ai, te rog, un raspuns ?

Riddick spunea...

Am avut şi eu parte de "trataţiile" respective, deşi mult mai reduse ca intensitate. Lumea ar trebui să afle tot ce nu este "de interes operativ" (altfel ar fugi "vânatul"). Dar statul e penetrat informaţional la vârf şi nu prea sunt şanse într-o perioadă scurtă să se dreagă ceva.

Anonim G spunea...

1. Ma cuprinde o stare(egoista !) de bine citind primele doua fraze ale tale.
2. Cit priveste ultima fraza, sint de accord si cred ca ea anuleaza, din start, orice pornire(repet, inutila si contraproductiva) de a veni in intimpinarea ''apelului'' lui nea Savu !

Pacat ca, unii dintre noi, nu vom mai apuca sa vedem cum rasare Soarele....

Anonim G spunea...

Iata o lectura linistitoare si tonica !

http://www.activenews.ro/stiri-social/Departamentul-de-Stat-al-SUA-a-pus-tunurile-pe-Romania.-Critici-dure-pentru-discriminarea-romilor-si-a-homosexualilor-.-ATAC-fara-precedent-la-adresa-BOR.-Petre-Tutea-pro-nazist-118739

Riddick spunea...

America nu mai poate avea tupeul sa dea lecţii altora, s-a terminat, ne-am mai desteptat si noi...

Simeone spunea...

De aici vine totul... M-aș bucura să împarți și celorlalți. https://www.youtube.com/watch?v=svKyoEAAv_Y

Riddick spunea...

De la "prea multă contemplaţie, în dauna acţunii". Nu ?

Nicolae spunea...

Singura dorinta de putere a lui Klaus Iohannis mi se pare evidentiata doar prin simplul fapt ca, desi a dorit aceasta functie, nu se vad schimbari majore de la numirea sa.

Riddick spunea...

El exercită doar formal puterea, e hâţânat de sfori de către alţii, din umbră.

Simeone spunea...

"De la "prea multă contemplaţie, în dauna acţunii". Nu ?"

Fiecare cu treaba lui.

Riddick spunea...

Cam aşa...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Gabriel Andreescu, 2001: "În jurul anului 2006 ar fi necesar ca arhitecţii Uniunii Europene să ia deciziile pentru o reformă radicală a Uniunii; deciziile privind Europa federală. Ca acest lucru să fie posibil, sînt necesari cîţiva ani pentru pregătirea locuitorilor Europei, ca să înţeleagă şi să accepte un asemenea proiect. Iată de ce într-un an-doi, ideea unei Europe federale trebuie să prindă un contur operaţional, iar în doi-trei ani, ea trebuie să se afle pe masa de lucru a actorilor politici şi în dezbaterea opiniei publice europene".

Postări populare (nu P.P.E. !):