20 martie 2015

Să se fi demarat crearea partidului naţional ?Dacă nu erau criticile la UE şi la globalizare (inexistente explicit în programul PP-DD), aş fi zis că nu-i - la fel ca PP-DD - decât o altă operaţiune de dezinformare de-a Sistemului ("deception"). Oricum, dacă până la 1 ianuarie 2016 nu apare partidul alternativ, rămânem în continuare ciuca Europei, fără o voce autentic-naţională în parlament.

... şi totuşi :
APELUL
Comitetului de iniţiativă pentru înfiinţarea
PARTIDULUI NAŢIONAL “PENTRU PATRIE”

Către toţi militarii în rezervă şi în retragere din structurile
Sistemului Naţional de Apărare din întreaga Ţară

DRAGI CAMARAZI ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE!

Ne adresăm tuturor rezerviştilor din Sistemul Naţional de Apărare, fie indivizi, fie membri în alte forme de asociere civică în care am fost obligaţi a ne înscrie pentru a ne apăra drepturile.

Dorim ca acest apel sa fie o chemare la unitate de acţiune pentru a elibera România şi pe noi din marasmul economico-social în care am fost aruncaţi. Am trăit, un coşmar de un sfert de secol cu speranţe năruite...

Când s-au dus anii ?! Suntem mai săraci, mai vîrstnici, dar am rămas lucizi... Statul e bolnav, iar firava economie este mereu în recesiune; zi de zi sute de firme falimentează, investiţiile scad vertiginos, capitalismul autohton şi democraţia românească par a nu se adecva intereselor poporului roman.

La 25 de ani de la Revoluţie, România nu a atins standardele aşteptate. Nu a devenit nici “tigru”economic şi nici democraţie autentică... Cine a împiedicat dezvoltarea şi progresul ? Nu veţi găsi răspunsuri pe reţelele de socializare. 

Cauza stă în lipsa capacităţii şi valorilor trebuitoare unei clase politice româneşti parcă ruptă de popor şi neiubitoare de ţară!

În 1989, infrastructura industrială situa România între primele 10 ţări din Europa.

Exista platforma “Pipera”, creată de francezi, unde se construiau calculatoare; autocamioanele şi autobuzele fabricate la Braşov şi Bucureşti erau patente germane; avioanele Rombac erau construite în ţară cu motoare cumpărate de la englezi; locomotivele de la Electroputere Craiova erau patent elveţian; la Reşiţa se fabricau motoare de vapoare după licenţa Renk din Germania; Centrala nucleară de la Cernavodă provenea din Canada. Cum să nu fim nostalgici, că atunci ajunsesem la o integrare acceptabilă cu economiile mari ale lumii iar acum aproape că nu contăm. Atunci România era a treia ţară din lume, după SUA şi Japonia, care fabrica anvelope gigant, pentru autobasculante de peste 110 tone. Doar două ţări din lume făceau şuruburi cu bile: România şi Japonia. Acestea se foloseau în industria nucleară şi aerospaţială.

Acum totul s-a distrus. Nu a existat o viziune a dezvoltării, ci doar una a distrugerii. Misiunea de distrugere a fost îndeplinită de guvernanţi ca într-o teorie a conspiraţiei, cu exces de zel.

Uniunea Europeană, creată pe baza unei comunităţi economice a cărbunelui şi oţelului, nu putea primi o Românie cu industrie siderurgică, de 14 milioane tone de oţel. A trebuit lichidată, ca un “bonus” pentru admiterea în UE.

Au apărut din senin ca să ne ofere ajutor Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi multe societăţile de consultanţă străine, care mai degrabă au dictat decât să ajute, iar politicienii şi guvernele au promovat interese cu origine necunoscută. Practic, economia naţională a fost oferită pe tavă, fără nici o logică şi fără a se spune, cel puţin, că este cadou sau pradă de război, celor care, chipurile, au făcut “lobby” pentru integrarea României în Uniunea Europeană. 

Ne-au impus condiţii înjositoare pentru a ne accepta în lumea lor cea “bună”, iar noi, naivi, am crezut în promisiuni, am îndeplinit cerinţele şi ne-au acceptat. Dar cu ce preţ ! Curând nu vom mai avea nimic al nostru…

Ne-au răsturnat sistemul tradiţional de valori, ne-au decimat Armata, ne împresoară Biserica, simbolurile noastre naţionale de unitate sunt atacate în mod agresiv. Ne-au transformat în “servitori europeni”. Pe noi care am dat omenirii repere de spiritualitate şi care încă rezistăm, întregiţi, în timp ce în jurul nostru se destramă valori şi foste imperii... 

Aşa nu se mai poate! Globalizarea nu ne este favorabilă. Este timpul să ne trezim!

Trebuie schimbat drumul ţării, nu ne putem lăsa soarta pe mâinile oligarhilor şi asasinilor economici. Totul trebuie schimbat din temelie. 

Trebuie s-o luăm de la capăt, de acolo de unde, rătăcindu-ne, am ajuns în pustiul în care ne zbatem acum. Temelia schimbării trebuie să fie o Constituţie reparatorie, care să consfinţească postura noastră de popor liber şi suveran, stăpân pe destinul său, pe bogăţiile subsolului şi rodnicia pământului cu care l-a dăruit Dumnezeu.

O Constituţie în care statul să fie un instrument prin care poporul îşi exercită pe deplin suveranitatea, un simplu administrator al intereselor şi avuţiei poporului. Un stat care să respecte proprietatea, să cinstească şi să stimuleze munca social-utilă, să ofere tuturor cetăţenilor săi drepturi egale şi să le apere liniştea şi tihna. 

În ce priveşte Constituţia, câţiva dintre noi ne-am alăturat Mişcarii pentru Constituţia Cetăţenilor, si am participat la proiectarea unei Constituţii prin care vrem să facem din România un stat modern şi prosper, administrat după cele mai eficiente principia economice, un stat în care toţi cetăţenii apţi şi dornici de muncă să fie acţionari. Aşteptăm în continuare şi opiniile voastre.

DRAGI CAMARAZI !

Cei mai mulţi dintre noi n-am făcut politică. N-am guvernat, nu ne-am îmbogăţit, ne-am adus în mod substanţial contribuţia la mersul treburilor în societate – dar, ce folos, ţara se scufundă, iar de la clasa noastră politică nu e nădejde de redresare.

Am ajuns în situaţia când noi trebuie să implementăm schimbarea.

Nu o putem face singuri, fără susţinerea şi implicarea directă a concetăţenilor.

De aceea ne adresăm vouă, stimaţi camarazi !

Vom deveni astfel mulţi - atât de mulţi încât să putem bloca erorile şi nepriceperea, dacă nu chiar reaua voinţă, ale actualilor guvernanţi care ne împing spre distrugere.

Dragi camarazi, am fost sacrificaţi şi aruncaţi din Breasla Apărătorilor de Ţară pentru ca Armata Ţării “să poată încăpea pe un stadion”, ca statul să rămână fără apărare şi pentru ca mulţi dintre cei ce au guvernat în acest sfert de secol să-şi poată vedea în linişte de afacerile lor oneroase şi de trădarea acestei Naţii !

Noi, am ajuns “pensionari nesimţiţi”! Încercările generoase ale unor lideri rezervişti de a redresa situaţia prin acţiuni sindicale sau ale asociaţiilor pe care le coordonează s-au dovedit insuficiente.

Stimati camarazi, a sosit clipa sa ne unim forţele şi să ne luăm soarta în propriile mâini !

De aceea facem apel la toţi Românii care încă mai spera la o Românie Curată, Prosperă şi Demnă, Admirată şi Respectată de partenerii europeni, la toţi cei care cred că îşi pot aduce contribuţia la constituirea unui Partid pentru salvarea Ţării şi a Neamului Românesc, să ni se alăture !

Cadrele militare în rezervă şi în retragere iniţializează configurarea unui nou partid politic ai cărui membri să reprezinte în adevăratul sens al cuvântului interesele sociale, economice, politice, cultural şi de orice altă natură licită ale românilor.

Denumirea partidului, statutul, orientarea, doctrina şi programul de guvernare constituie tot atâtea obiective ale acestui grup. Acţiunile sunt în plină derulare.


Dragi camarazi,
PARTIDUL NAŢIONAL “ PENTRU PATRIE !”
vă aşteaptă !

Pentru a deveni un partid credibil şi puternic şi pentru a ne face impuse ideile şi punctele de vedere în Parlament, vă reamintim că, este nevoie de câteva sute de candidaţi pentru Parlament şi câteva zeci de mii pentru alegerile locale.

De unde îi vom lua?

Ce să căutăm în alegeri fără liste complete în toate localităţile?

Avem nevoie ca în fiecare localitate să găsim câte un camarad, cinstit, corect, respectat de oameni care, să organizeze o filială şi să conducă “Oastea cea mare”.


LUPTÂND ÎMPREUNĂ, VOM ÎNVINGE !
SERVIM PATRIA !

ACTUALIZARE 16.03.2015:


Comitetul de iniţiativă:
1.Lt. Col ( rez.) ing. radiolocaţie ARNICERU VIOREL
Mail : arniceru_v@yahoo.com
2.Col. ( rez.) ing. transmisiuni CEAUŞU GHEORGHE
Mail : ceausu.gheorghe@yahoo.com
3.Lt. C-dor. ( rez.) aviaţie KIS VIOREL
Mail : tigri_kaki@yahoo.com,
4.Col.( rez.) art. şi R.A.A. GLIGOR VIOREL
Mail : viorel_gligor@yahoo.com
5.Col. (rtrg.) prof. univ. dr. în sociologie militară TRAN VASILE
Mail : tranvasile10@gmail.com
6. maior ( rez.) topogeodezie VLAD VALERICĂ
Mail : vlad.valerica@yahoo.com

6 comentarii :

Anonim G spunea...

Demersul pare promitator !
Sa nu ne pronuntam, insa, pina nu vom vedea rezultate concrete fiindca , atunci cind e vorba de militari romani, uneori solidaritatea si hotarirea raminerii pe un traseu stabilit, pot lasa de dorit !
Dar sa fim optimisti !
Faptul ca, deja, structuri politice in care sint multi militari(in rezerva/retragere, se intelege) se manifesta sceptic si, oarecum, dezaprobator la adresa noii formatiuni, poate fi un semn bun pentru aceasta, in sensul ca nu e considerata ca lipsita de importanta, mai ales in viitor.
Pe de alta parte, sint asteptati si numerosi civili sa adere, altfel partidul va muri inainte de a se naste.
Sa fim optimisti si favorabili !
Doamne ajuta !!!

Anonim G spunea...

Scuipati aici !!!

http://www.agerpres.ro/politica/2015/03/20/dragnea-exista-o-mare-rezistenta-in-bucuresti-impotriva-descentralizarii-este-boala-puterii-probabil-12-08-57

Riddick spunea...


Totuşi, SCMD (ong-ul "trecuţilor în rezervă") a jucat pro-USL, deşi era clar că USL e tot anti-România (ca şi PDL, UDMR...).

Trebuie o forţă extrem de agresivă contra pecinginii ăsteia care sufocă România.

Unii zic că Dragnea sabotează regionalizarea, mărind puterea judeţelor: eventualele viitoare regiuni rămânând cu firimiturile. Cică de-aia CCR a respins "prima lege Dragnea" (a regionalizării).

Dar... poate fi şi pasul pregătitor, în varianta regionalizării prin "judeţe mari" (comasate, care nu se vor numi "regiuni", dar vor juca acelaşi rol nefast).

Riddick spunea...


Iulian Capsali pe Facebook (octombrie 2014):

Caz de calamitate

Îmi pare foarte rău pentru prietenii mei care au pus suflet si energie in PNL in ultimele doua decenii si jumatate, insa acest partid va urma drumul PNTCD. Nici nu ar fi putut sa fie altfel. Doua, cred eu, sunt cauzele acestui esec politic.

Prima este aceea ca PNL (ca si PNTCD pana la marasmul actual), nu a dat semnale in chestiuni naționale (desi poarta aceasta particula in titlu) arzătoare: invatamant, Biserica, sănătate, suveranitatea economica si statala, familie, independenta alimentara si vanzarea terenurilor agricole, lipsa unei armate nationale etc.

Absolut NIMIC; toate liniile de forță pe care putea sa le dea in politica si sa genereze emulatie nu au existat. Discursul lor nu a iesit decat extrem de rar si nesemnificativ din zona mainstream.

A doua cauza a acestei dizolvari - despre cele doua partide cred ca se poate vorbi deja la trecut - a fost contraselectia interna, faptul ca s-a lasat totul pe lideri sau pe invocarea trecutului, fara sa se creeze un nucleu de oameni valorosi care sa poata mentine corabia indiferent de intensitatea furtunii. Sigur ca era nevoie si de oameni de caracter, ceea ce este dificil de gasit astazi, insa ei exista, trebuiau atrasi cumva. Chiar si liderii, inclusiv Crin Antonescu, s-au inconjurat de lichele obediente, care trădează fără scrupule la prima ocazie.

Un PNL cu lideri actuali ca Iohannis, Blaga, MRU, R. Weber samd, este un esec axiologic. Acest partid ESTE deja acaparat de sistem. Nu a fost niciodata chiar in afara lui, dar acum este complet captiv. Nu cred, in pofida strigatelor celor care s-au identificat cu acest partid, ca se mai poate face ceva. Este aproape imposibil sa dizloci o coalitie a mediocrilor turpizi. Ei sunt, pentru Centru, absolut necesari si vor fi sprijiniti.

Singura solutie, cred eu, este aceea ca elementele valide si care mai pastreaza ca nota distinctiva iubirea dezinteresata fata de acest neam si aceasta tara, din partidele istorice si din TOATA SOCIETATEA ROMANEASCA, sa gandeasca o solutie politica pentru alegerile parlamentare care vor fi peste aproape doi ani - deci un timp extrem de scurt. Luptele intestine, incercarea de a recuceri istoria si pozitia partidului in societatea actuala, vor fi pierdere de timp. Trebuie născută o miscare antisistem si identitara, extrem de limpede ca directii si care sa aiba conținut, si uman, și ideatic. Pentru ca Romania este o țară mare, extrem de bogata in resurse, care poate fi scoasa din orbita ei minora, de colonie si vasalitate ajunsa pana la desfiintarea de sine, la care a fost adusa de o clasa politica antinationala, iresponsabila, care a descompus țesutul social al tarii pana la prăpăd urmarind strict propriile interese sau interese straine, ale mișcării bancaro-corporatiste transnationale.

Cred ca sunt ultimele momente in care se mai poate face ceva.

Doamne ajuta!

Anonim G spunea...

''Totuşi, SCMD (ong-ul "trecuţilor în rezervă") a jucat pro-USL, deşi era clar că USL e tot anti-România (ca şi PDL, UDMR...).''
Riddick, viata e complexa, vorba maestrului Visan, unul dintre putinii clujeni pe care ii pretuiesc.
Sa ne gindim ce au simtit cei care, dupa 25-35 de ani sub Drapel, iesiti la pensie legal, fara sa fure ceva si fara sa pretinda ceva in plus, s-au trezit cu 20-30% din bani, restul ducindu-se ....se vede acum unde se duceu banii in timpul regimului de trista amintire basescu-boc & co.
Nenorocitii astia au lansat ''explicatia'' ca DREPTUL LA PENSIE E RESPECTAT DAR CUANTUMUL POATE FI MODIFICAT DUPA CUM VREA STATUL; la limita cuantumul putea deveni si 1 (un)leu fiindca, noa'sa, dreptul la pensie era respectat.
In parallel, au luat si dreptul ca rezervistii sa poata munci la Stat, chiar daca era nevoie de ei, chiar daca aveau pregatirea necesara etc. fiindca, asa voiau ei, dementii....
Desigur ca tabloul e mult mai complex(ex. pilotul Iovan, care cotizase ''vagoane'' la viata lui, ajunsese sa aiba o pensie de 1700 lei, asa ca s-a apucat sa munceasca si a sfirsit sub ramasitele jafului ala de avion) !
In aceste conditii, ce sa fi facut SCMD, sa nu fi actionat pe linga factorii cu putere de decizie care dispuneau de posibilitatea repararii rezultatului dementei lui basescu-boc !
Asta numai pentru ca USL, PNL, UNPR etc. sint ''anti-Romania''?
Pai piesa se joaca in Romania si actorii sint astia, nu altii.
De aici si pina la o eventuala suspiciune de ''complicitate'' anti-romaneasca e cale lunga, tinzind catre infinit !
De un lucru ar trebui sa fie siguri cei care se intreaba unde se pozitioneaza militarii in rezerva, de toate gradele si de toate armele, respectiv acela ca, indifferent de cum s-a purtat cu ei Tara sub al carui drapel au servit o viata, JURAMINTUL DE CREDINTA VA FI RESPECTAT IN ORICE CONDITII.
Iar asta nu e putin lucru in vremurile pe care le traim si s-ar putea sa avem demonstratia afirmatiei anterioare in scurt timp !
Iar basescu-boc vor primi plata pentru ce au facut Tarii, nu numai militarilor ei, dar si profesorilor, medicilor, politistilor si atitor alte categorii, FARA SA MAI VORBIM DE SITUATIA FARA PRECEDENT IN LUME SI IN ISTORIE CA, PE TIMP DE PACE SA SE INCHIDA, VOLUNTAR, SUTE DE SCOLI SI SPITALE.
Asa ceva ar putea fi proba pentru condamnarea nenorocitilor astia sa nu mai vada lumina soarelui pina la moarte, sper eu cit mai grabnica, fiindca Dumnezeu nu doarme !
De aceea sa speram ca partidul acela se va structura si va atrage in el tot ce e mai bun in Natiunea aceasta pentru a-si indeplini programul.

Riddick spunea...

Să vedem...

Pentru alegerile din 2016, anul ăsta e decisiv ca să apară o alternativă şi ea să fie cunoscută la nivel de mase.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Traian Băsescu, 2011: "Am făcut o trecere în revistă legată de problemele Uniunii Europene şi eu am susţinut nevoia unei mult mai puternice integrări şi nu mă jenez să reiau teza nevoii de a crea Statele Unite ale Europei. Mai mult, am subliniat faptul că nu avem timp de tergiversări şi calendarul unor decizii importante trebuie să fie foarte strâns".

Traian Băsescu, 2011: "Clasa politică este incorectă în Europa de la căderea comunismului, de 20 de ani. Oamenii politici europeni nu au ştiut când să se oprească şi şi-au îndatorat statele pentru a creşte pensiile, salariile, programele sociale. Soluţia în momentul de faţă în Europa este o integrare - Statele Unite ale Europei. Nu poţi să faci politică fiscală când politicile fiecărui stat sunt diferite".

Traian Băsescu, 2011: "Din păcate, întârzierea nu va folosi nimănui. Nu putem lăsa această misiune următoarei generaţii de politicieni. Trebuie să avem curaj s-o facem acum şi să începem să vorbim despre Statele Unite ale Europei. Dar nu numai să vorbim. Trebuie să le proiectăm şi să avem forţa politică, fiecare la noi acasă, să convingem cetăţenii că aceasta este soluţia".

Postări populare (nu P.P.E. !):